30-01-06

DAVO Westende - SV Woumen : 1 - 1

De opstelling van Davo was: Van Meenen, Houthooft, David, Legein, Ghewy, Reunbrouck, collart, Van Haeck, Ruva, Van Broeck, Ferket.

Voor de match waren de verwachtingen weer hooggespannen bij Westende, om nog aansluiting te kunnen krijgen met de middenmoot moest er gewonnen worden!
Davo begon sterk aan de partij en zette meteen druk op de tegenstander, maar het was moeilijk voetballen op een hard veld en de strakke wind maakte het er neit simpeler op.

Na goed storen van Yannick kon hij de bal ontfutselen van de verdediger en kon nog net voor de keeper de bal kadreren, maar de keeper kon de bal nog uit het doel houden. Zo kreeg Thomas de bal in zijn voeten en werkte na veel gekl**t in de carré de bal tegen de netten. 1-0, een verdiende voorsprong voor DAVO op dat moment... Nog enkele kleine kansjes volgden, maar geen enkele bracht een doelpunt op.

In de tweede time, had Woumen het voordeel van de wind en DAVO kon enkele malen sterk counteren, maar Thomas zijn vizier stond duidelijk niet op scherp en zo bleef het 1-0 tot een shot van Woumen op Wim afweek en netjes tegen de netten vloog, jammer maar helaas! Tijdens de wedstrijd werden ook nog twee rode kaarten getrokken, en zo eindigde de partij op een 1-1 uitslag.

en ik moest nog zeggen van Yannick dat hij weerom subliem was

17:38 Gepost door Thomas/Bram | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

KSV De Ruiter - DAVO Westende : 6 - 0

KSV - DAVO Westende 6 - 0

Overtuigende winstcijfers voor KSV De Ruiter tegen Westende. Aanvankelijk speelden de kustjongens goed mee en moest De Ruiter toch wachten tot net voor het halfuur op een tempoversnelling van Pierino Berguigue die aan de basis lag van het verlossende openignsdoelpunt (Maarten Casteleyn)Toen Rudy Blanchard nog voor rust de netten deed trillen was het hek van de dam.

Na rust zorgden Rudy Blanchard, Filip Verhaeghe, Steven Boddin en Kevin Berguigue voor de overtuigende winst.

Met dank aan Kevin

17:23 Gepost door Thomas/Bram | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-12-05

DAVO Westende - VV Leke : 2-0

De opstelling van Davo was:Van Meenen, Duprez, David, De Witte, Bellemans, Legein, Pylyser, Vergote, Ruva, Van Broeck, Ferket.

Davo wist vorige week zowaar drie punten weg te kapen bij het sterke alveringem. Dit moest deze week bevestigd worden met een overwinning op Leke en dit gebeurde ook.
Davo begon zeer sterk aan de match met enkele scherpe kansen maar deze konden jammer genoeg niet afgewerkt worden, op het kwartier kon Thomas een bal ontfutselen in de grote carré, hij bracht de bal voor en Claudio sprong hoger dan iedereen en werkte mooi af met het hoofd. 1-0 voor Davo, De westendenaars gingen door op hun elan en zo konden ze nog enkele kansen afdwingen maar opnieuw zonder succes. Totdat Yannick op snelheid de carré binnenliep en foutief werd neergehaald. Claudio nam de penalty en werkte vol vertrouwen af.
5 minuten voor de time kwam Thomas alleen voor de keeper na een lange één-twee tussen hem en Yannick. Maar hij werkte ongelukkig af op de paal. Ondertussen speelde Leke Nog maar met 10 man. In de ganse eerste time werd geen enkele kans weggegeven, dit toont nogmaals aan hoe sterk onze verdediging de laatste weken speelde.

In de tweede time was niet meer zoveel te beleven, nog enkele kansjes voor Davo en een paar corners voor Leke, de nul werd vanachter voor de tweede maal op rij behouden en aan de overkant werd genoeg gescoord. Davo kan zo met een goed gevoel de winterstop in. Opnieuw was de inzet en de positieve ingesteldheid de sleutel tot het succes…

Zoals een wijs man ooit zei:"Na regen komt zonneschijn", hopelijk zijn de zonnige dagen nu aangebroken!

12:57 Gepost door Thomas/Bram | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-12-05

VG Alveringem - DAVO : 0-2


De opstelling van Davo was:Van Meenen, Duprez, David, De Witte, Ghewy, Legein, Pylyser, Vergote, Ruva, Van Broeck, Ferket

De wedstrijd vond plaats onder een mooi winterzonnetje. DAVO hoopte eindelijk nog eens puntjes te sprokkelen.
De 1ste helft verliep gezapig en DAVO had weinig moeite om Alveringem van het doel weg te houden. Het kreeg zelfs enkele kansjes. Yannick had de grootste kans aan de voet maar hij koos voor een voorzet ipv zelf te trappen. Even later werd Yannick foutief gestopt ih strafschopgebied maar de ref floot niet. Ook Alveringem claimde een penalty, toen een sterk spelende Sandy De Witte al tacklend de bal met de hand zou beroerd hebben. Ook nu ging de scheids er niet op in.
Ih laatste kwartier vd 1ste helft kwam Alveringem meer opzetten. Gerd kon 2 afstandsschoten knap weren. 0-0 was een terechte ruststand.
In de 2de helft probeerde Alveringem meteen te drukken. Het was achter DAVO die op 0-1 kwam. Michael Ghewy trapte vanop een 20tal meter naar doel en de bal belandde in de linkerbenedenhoek.
Daarna begon Alveringem meer en meer te drukken. Gerd moest enkele keren goed ingrijpen, en er werden ook enkele ballen op het nippertje ontzet.
DAVO kreeg het moeilijker, maar via een counter werd het zowaar 0-2. Yannick krulde de bal prachtig in de verste bovenhoek. DAVO door het dolle heen !
Daarna begon Alveringem een waar offensief. Het DAVO-doel werd belegerd. Gerd kon op een mirakelwijze een rebound nog in hoekschop duwen.
Via een counter van de ingevallen Bellemans werd het bijna nog 0-3, maar hij werd discutabel terug gefloten wegens een voorgaande fout.
Ook Alveringem claimde nog een penalty na een fout van Stijn Duprez, maar de ref ging er gelukkig niet op in. Alveringem speelde het laatste kwartier met maar liefst 4 spelers in de aanval, maar ondanks zware druk kregen ze niet echt uitgespeelde kansen meer. Onder leiding van een sterk keepende Gerd en rots in de branding Sandy boekte Westende na Leke zijn 2de (felbevochten) zege.
Volgende week nog de winst tegen Leke, en de ploeg kan toch nog met een goed gemoed de winterstop in.
Met dank aan Bram

21:53 Gepost door Thomas/Bram | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-12-05

Staden - Davo : 2-0

Voor de match was er iet of wat twijfel over de bespeelbaarheid van het veld, maar al snel besliste de ref, om de match toch door te laten gaan. De opstelling van Davo was :
 
Vanmeenen, Duprez(Van Haecke), De Witte, David, Vergote, Pylyser(Bellemans), Ghewy, Legein, Ruva(kapitein), Van Broeck, Ferket(Collart).
 
Davo speelde met grotendeels de ploeg van vorig jaar en wou bewijzen dat het zo ook mogelijk was om te presteren. Davo lag in de eerste helft nooit onder, maar kon zelf ook moeilijk kansen creëren. De bal ging goed over en weer. Yannick zette door op zijn rechterflank en kon de bal nog net binnen houden, maar die werd door Thomas in het zijnet gewerkt. Aan de overkant vielen zelf geen kansen, onder leiding van Sandy vormde de DAVO-defensie een heel sterk blok, dat zelf niet kon ontmanteld worden door de aanval van Staden...
Door een ongelukkig contact van Kevin ,die de bal tegen Sandy kopte, kwam de bal in de voeten van een speler van Staden, die zette voor en zo kon de goal voor Staden er jammergenoeg toch vallen net voor de rust, de spelers konden met een opgegeven hoofd een koffiepauze nemen.
 
De tweede helft had vooral Staden balbezit, maar ze creërden opnieuw geen uitgespeelde kansen, eenmaal kon de rechterflank goed doorzetten, maar Gerd verkleinde goed zijn hoek en zo ging de bal naast. Een goede vrije trap even later van Youri kon door Michael verlengd worden maar de bal ging jammergenoeg net naast.
Rond de 65ste minuut, was er opnieuw een kleine scrimage voor doel van Davo, kevin kwam wat ongelukkig op de bal liggen en zo fluitte de scheids een penalty, met de 2-0 als gevolg. Davo wisselde enkele spelers en 2 minuten voor tijd stak Christof Thomas diep, Claudio zag dit jammergenoeg niet in en ging zelf met de bal aan de haal, jammergenoeg stond hij buitenspel en kon Davo niet de verdiende eerredder scoren, maar dit is Claudio al lang vergeven...
 
Te onthouden: De vechtersmentaliteit, 1 voor allen en allen voor1, van vorig jaar was terug te zien op het veld. De ploeg heeft bewezen dat ze die voorlaatste plaats zeker niet waard is. We zullen er alles aan doen om toch nog met een respectabel aantal punten te eindigen.Met dank aan Yannick

15:21 Gepost door Thomas/Bram | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Nieuwe site

Aangezien de vorige site niet meer toegankelijk voor spelers van davo, heb ik maar het initatief genomen om zelf een nieuwe blog aan te maken... Hopelijk wordt deze site evengoed als de vorige...

14:23 Gepost door Thomas/Bram | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Vorige 1 2 3 4 5 6 7