28-11-09

Geen voetbal dit weekend

De jeugd en reserven waren al afgelast, maar nu zijn ook alle matchen van de eerste ploegen uitgesteld. Geen HO Oostende - DAVO dus dit weekend !

13:32 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-11-09

DAVO - Ruddervoorde 1-3

DAVO stond voor een belangrijke thuismatch tegen Ruddervoorde.

Na amper vijf minuten was DAVO echter op achtervolgen aangewezen. Het leek erop dat een aanval kon ontzet worden maar vanop de rand van het strafschopgebied trapte een bezoeker vrijstaand binnen : 0-1, alweer een slechte start.
DAVO probeerde wel, maar het kwam niet aan kansen. Het was daarentegen Ruddervoorde dat verder uitliep : na Westends balverlies werd de bal in één tijd diepgespeeld en de bezoekende spits kwam oog in oog met de doelman en faalde niet : 0-2, meteen de ruststand.

DAVO probeerde in de tweede helft de scheve situatie meteen recht te zetten, maar na nog géén vijf minuten kwam een nieuwe domper : een Ruddervoordenaar kon de bal met een gelukje meepakken en schoof de 0-3 onder de doelman binnen.
Westende gaf echter niet af en twintig minuten voor tijd werd het beloond : Claudio Ruva kon zich doorzetten en werkte prima af : 1-3.
Westende had intussen ook het betere van het spel en Ruddervoorde kwam er nog maar moeilijk uit. Benny Reunbrouck kreeg de kans op de aansluitingstreffer, maar hij trapte op de keeper. Even later ging een kopbal van Claudio Ruva rakelings naast. DAVO zette nog alles op alles met een slotoffensief, maar kwam niet meer tot scoren. Eindstand 1-3.

Zondag wacht de verplaatsing naar HO Oostende, een match die moet gewonnen worden !

12:05 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-11-09

Wenduine - DAVO 4-2

Westende moest dringend nog eens puntjes rapen.

Maar de match kon alweer niet slechter beginnen. Nadat het openingsdoelpunt nog dubieus werd afgekeurd, kon Wenduine na een dikke vijf minuten toch al op voorsprong komen. De bal werd van aan de achterlijn voor doel gebracht en daar trapte een thuisspeler binnen : 1-0. Nog geen vijf minuten later was er opnieuw gevaar voor het Westendse doel en dat leverde al meteen een tweede doelpunt op : 2-0 na amper tien minuten.
Westende probeerde zich in de match te vechten, maar kwam niet aan kansen. Op het halfuur glipte een thuisspeler door de buitenspelval, hij legde de bal voor doel, waar een thuisspits, al dan niet uit buitenspel, kon binnentikken : 3-0.
Net voor de rust kon DAVO de match toch nog redden nadat Bram Vancoillie een bal in één tijd op de slof pakte en zo een heerlijk doelpunt maakte : 3-1 aan de rust.

DAVO begon met verse moed aan de tweede helft maar na vijf minuten kwam er alweer een nieuwe domper. Aan de tweede paal kon een voorzet vrijstaand worden binnengekopt : 4-1.
Toch gaf Westende niet op en het probeerde terug in de match te komen. Na geharrewar voor doel kon Nico Orbie de 4-2 in doel koppen. Er volgde nog wat steriele druk van DAVO maar echt noemenswaardige kansen werden niet meer afgedwongen. Eindstand 4-2.

Door de winst van Heist en Beernem doet DAVO een slechte zaak in de klassering. Er moeten dringend punten gehaald worden.

10:07 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-11-09

DAVO - De Haan 0-3

DAVO wilde thuis tegen De Haan eindelijk nog eens punten pakken.

De match kon echter niet slechter beginnen. Na amper vijf minuten verstuurde een bezoeker een voorzet vanop de rechterflank, die werd binnengekopt door de Haanse spits : 0-1 na vijf minuten.
Even later moest doelman Daan Fossaert zich onderscheiden op een nieuwe kopbal.
Het was echter uitstel, want na 20 minuten stond de 0-2 op het bord. Drie keer kon een schot van de bezoekers afgeblokt worden, maar de vierde keer verdween ie wel in doel.
Na de 0-2 kreeg Claudio Ruva een kans aan de tweede paal maar zijn schot ging naast.
Kort voor de pauze werd het uiteindelijk zelfs nog 0-3. Een knap uitgespeelde aanval van de bezoekers werd afgerond met een al even knap schot van buiten het strafschopgebied. 0-3 aan de rust.

In de tweede helft probeerde DAVO de bakens te verzetten, maar het kwam moeilijk tot kansen. Claudio Ruva kreeg wel een scoringskans met het hoofd maar de bal ging naast.
Ook De Haan kreeg nog enkele kansen om de score uit te diepen, maar het bleef uiteindelijk bij 0-3.

Verdiende zege voor de bezoekers dat DAVO in de eerste helft overrompelde.

Oedelem - DAVO 3-1

Op een moeilijk bespeelbaar veld kwam de thuisploeg op voorsprong nadat een hoekschop niet voldoende kon weggewerkt worden.
Kort voor de rust trapte Joris Van Broeck op vrije schop echter de gevleide gelijkmaker tegen de touwen.
In de tweede helft kon een thuisspeler al snel de 2-1 op het bord koppen en kort erna werd ook de 3-1 naast de doelman binnen geschoven.
Een kwartier voor tijd werd Claudio Ruva nog neergeschoffeld door de doelman, maar de scheids hield een rode kaart op zak. Eindstand 3-1.

10:07 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-10-09

DAVO - Sint Joris 5-3

DAVO stond voor een belangrijk treffen in de strijd om het behoud. Sint Joris boekte vorige week zijn eerste zege en stond op twee puntjes van DAVO.

DAVO zette de bezoekers meteen vast op de eigen helft, maar na nog geen tien minuten moest het wel al noodgedwongen wisselen toen Thomas niet meer verder kon.
Zijn invaller Nicolas 'Diego' Orbie liet zich meteen opmerken. Een bal kwam aan de tweede paal voor zijn voeten gerold en hij trapte de openingstreffer onder de doelman binnen : 1-0.
Even later kwam Benny Reunbrouck oog in oog met de doelman. Hij omspeelde de keeper, maar werd gehaakt in het strafschopgebied. De scheids gaf echter balvoordeel en Reune kon nog afdrukken, zijn schot ging over. De scheids oordeelde echter dat ie toch te veel gehinderd werd en legde de bal alsnog op de stip. Reune zette de elfmeter zelf feilloos om. DAVO kreeg nog kansen om de score uit te diepen, maar schoten van Nico Orbie, Dave Vanbrabander en Joris Van Broeck werden gekeerd. In de laatste vijf minuten stak Sint Joris de neus aan het venster maar de ruststand was 2-0.

De tweede helft was amper bezig of de 3-0 stond al op het bord : Dave Vanbrabander bracht de bal voor doel en Claudio Ruva liep het leer tegen de touwen. Match gespeeld, zo leek het.
Maar vijf minuten later scoorden de bezoekers tegen toen een voorzet aan de tweede paal werd binnengekopt : 3-1.
Amper twee minuten na dat doelpunt kreeg Sint Joris een unieke kans op de aansluitingstreffer. Na een duel floot de scheids een heel dubieuze penalty en de 3-2 was een feit. Zou het toch nog een thriller worden ?
Vijf minuten later kon Westende opnieuw vrijer ademen. Nico Orbie trapte een hoekschop in twee keer voor doel en Bram Keirsebilck knikte binnen aan de eerste paal : 4-2, nu leek de zege een feit.
Maar weer kwam Sint-Joris opnieuw in de match. Een bezoeker mocht op de flank, wellicht uit buitenspelpositie, oprukken en voorzetten. De bal werd lichtjes gedevieerd, genoeg voor de aansluitingstreffer : 4-3. Sint-Joris dat eigenlijk amper kansen creëerde, scoort toch drie keer.
Kort voor tijd nam DAVO dan toch alle twijfels weg : Dave Vanbrabander zette zich goed door en gaf Reune de 5-3 op een presenteerblaadje.

Oververdiende zege van DAVO dat opnieuw aansluiting vindt met de middenmoot en Heist en Beernem achter zich laat.

21:27 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwpoort - DAVO 4-1

Na een zwakke eerste helft (3-0) van DAVO was de match al gespeeld. Uiteindelijk werd het 4-1, Benny Reunbroeck redde de Westendse eer, al werd de 3-2 wel dubieus afgekeurd wegens buitenspel.

21:11 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-10-09

DAVO Westende - Zandvoorde: 1-5

1-0 Claudio Ruva

18:40 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-10-09

E. Brugge - DAVO 2-2

Moeilijke verplaatsing voor DAVO, naar eindrondekandidaat E. Brugge.

De match kon niet beter beginnen voor Westende. Een hoekschop werd ontzet door E. Brugge maar Wesley Werbrouck nam de bal vanop zo'n 25 meter in één tijd op de slof en versloeg zo knap de doelman : 0-1.

Lang kon DAVO echter niet genieten van de voorsprong: een thuisspeler werd onderuitgehaald in het strafschopgebied en de penalty werd feilloos omgezet: 1-1.
Amper tien minuten later mocht de thuisploeg opnieuw juichen toen een Brugge-speler alleen voor Daan kwam en beheerst afwerkte : 2-1. DAVO kon geen vuist meer maken in een zwakke eerste helft.

In de tweede helft probeerde DAVO de bakens te verzetten. Dat resulteerde in enkele kansen, maar die werden niet benut. Het was ook opletten voor de scherpe counters van E. Brugge. Op hoekschop belandde een bal van de thuisploeg op de paal en oog in oog met doelman Daan faalde de thuisspits.
Het slotkwartier was helemaal voor DAVO en dat resulteerde in de verdiende gelijkmaker. Jochen Claes kon een voorzet van dichtbij binnen koppen : 2-2.
In het absolute slot kon DAVO nog aanspraak maken op de zege, maar een scrimmage voor doel viel net niet goed en in de laatste minuut ging een kans voor Joeri Soete nipt over. Eindstand 2-2.

Een match die de twee kanten uit kon : Brugge kreeg kansen op de 3-1, DAVO op de 2-3. Een billijk gelijkspel dus.

18:11 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-09

DAVO Westende - Zerkegem:0-0

Twee ploegen die vorig jaar nog een reeks lager zaten stonden deze week tegenover elkaar. Beide ploegen hadden er baat bij de drie punten mee te graaien.

Het was al snel duidelijk dat het een gesloten match ging zijn, waarbij het middenveld door beide ploegen teveel overgeslaan werd. De keepers hadden een makkelijke eerste helft en moesten zelden ingrijpen. Nicolas kreeg net voor de rest toch nog de beste kans voorgeschoteld maar hij aarzelde te lang en de bal ging ongelukkig naast. De strijd was er maar het voetbal bleef achterwege

De tweede helft verliep zoals de eerste maar beide ploegen namen nu meer risico. Zowel de thuisploeg als de bezoekers gingen onbewust over naar en 4-2-4, maar desondanks de man-op-mansituatie was het moeilijk om uitgespeelde kansen te creëren. Tien minuten voor tijd kreeg de ingevallen Dave dé kans om een goal te scoren voor Westende, maar met zijn mindere linkere slaagde hij er niet in om de bal te kadreren. Davo kroop op het eind nog twee keer door het oog van de naald toen de bezoekers twee keer op identieke wijze alleen voor Daan kwamen, gelukkig stond het vizier van de speler niet op scherp en bleef de 0-0 op het bord.

17:40 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-09-09

Westkapelle - DAVO 4 - 1

DAVO stond voor een moeilijke opdracht in en tegen titelkandidaat Westkapelle.

Zoals verwacht was het Westkapelle dat het spel maakte en Westende dat op de counter loerde. Dat lukte enkele keren goed, maar tot een doelpunt kwam het niet en het leek er dan ook op dat 0-0 de ruststand ging worden. Dat was echter zonder Il Capitano Claudio Ruva gerekend. Hij omspeelde de doelman en werd neergehaald in het strafschopgebied. De scheids wees onmiddellijk naar de stip, de thuisdoelman kwam er vanaf met een gele kaart. Benny Reunbrouck zette de penalty om en DAVO ging zowaar de rust in met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft kwam het er op aan om zeker het eerste kwartier goed door te komen. Maar al na een tweetal minuten spelen, stond de 1-1 al op het bord. Een voorzet belandde aan de tweede paal en daar kon een alleenstaande thuisspeler er nog net zijn voet tegen zetten.
Een slecht begin voor DAVO en bijna werd het vijf minuten later opnieuw afgestraft, toen een bal op de lat belandde.
Het was echter uitstel van executie, want DAVO kwam niet meer van onder de druk uit. Op het uur omspeelde een VVW-speler drie man op rechts en legde de bal knap achter. Daar kon een middenvelder afdrukken , doelman Daan Fossaert kon het schot nog weren, maar in de rebound ging de bal toch binnen : 2-1.
Toen Westkapelle twee minuten later een derde keer scoorde na een rake kopbal op hoekschop was de match gespeeld. Uiteindelijk werd het nog 4-1 nadat de bal afweek op een Westends been en in de voeten van de VVW-spits belandde. Die miste niet van dichtbij.
Na da vierde doelpunt kwam DAVO opnieuw wat beter in de match en dat resulteerde nog in enkele kleine kansjes, maar tot een doelpunt kwam het niet meer.

Goede eerste helft van DAVO waarin het weinig kansen weggaf, in de tweede helft moest het echter de wet van de sterkste ondergaan.

20:14 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-09-09

DAVO Westende - Heist : 2-3

Davo mocht in de eerste match van het seizoen Heist ontvangen, die een week voordien HO Oostende versloeg met 11-0, we waren gewaarschuwd.

Davo begon opnieuw met een stevige organisatie aan de match en Heist vond hierop niet direct een antwoord. Toch was de eerste serieuze kans voor de bezoekers, een van de spitsen trapte uit het niets op de lat. Daarna kon Clau, na een knappe actie, Nicolas vrijstellen alleen voor de keeper. Maar na een moeilijke controle kreeg hij de bal niet tegen de netten. 5 minuten voor rust konden voor het eerste de bordjes gewisseld worden, want DAVO kreeg de bal niet weg in de eigen rechthoek en de bezoekende spits kon de bal tegen de nette werken. DAVO was niet van slag en net voor het rustsignaal kon Reune een verre inworp doorkoppen waardoor Claudio de bal kon binnenleggen. 1-1 was de ruststand.

DAVO kwam met volle moed uit de kleedkamer en op het uur kon DAVO nog eens het neus aan het venster steken. Thomas zette links simpel een man in de wind en kon van de hoek van de carré aanleggen, de bal belandde prompt in de haak en zowaar stond DAVO 2-1 voor. Westende hield de boel dicht en Heist kon moeilijk dreigen, toch trapte Heist tegen de paal en de druk begon groter te worden zonder echt uitgesproken kansen. Tien minuten voor tijd werd balverlies afgestraft en mits wat meeval stond de gelijkmaker op de bordjes. Heist ging op zoek naar de winning goal, maar de thuisploeg gaf niet toe. Tot in de slotminuut het noodlot toesloeg. Een bal week af op de kuit van Kevin waardoor Daan de bal in extremis nog tegen de paal moest duwen, de bal kwam terug het veld in en de spits van de bezoekers trof raak. 2-3 was ook meteen de eindstand.

een pijnlijk puntenverlies voor alweer een stevig Westende. Volgende week volgt de moeilijke verplaatsing naar Westkapelle

18:48 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-09

Beernem - DAVO 0-1

Voor de eerste wedstrijd in derde provinciale maakte DAVO de verplaatsing naar Beernem.

De eerste helft verliep vrij gelijkopgaand, met aan beide kanten wat gevaarlijke standjes voor doel, maar zonder echt noemenswaardige kansen. Toch was het DAVO dat met scherpe counters enkele keren serieus kon dreigen. Telkens was het echter net niet. Ruststand 0-0.

In de tweede helft kon DAVO al vroeg op voorsprong komen. Claudio Ruva werd neergehaald in de zestienmeter en de scheids wees naar de stip. Thomas Van Broeck zette zich achter de bal maar de thuisdoelman redde zijn ploeg van de achterstand.
DAVO was even aangeslagen na die gemiste penalty, maar bleef goed mee spelen en een mooi gelijkspel leek in de maak. Vijf minuten voor tijd viel er echter nog meer uit de bus. Thomas nam revanche voor zijn gemiste strafschop, omspeelde de doelman en legde de bal in het lege doel binnen : 0-1 voor DAVO, wie had dat gedacht ?
DAVO kwam nog even goed weg toen doelman Daan Fossaert een kopbal van onder zijn lat diende weg te tikken, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Fantastische opener van DAVO in derde provinciale, meteen drie gouden punten.

12:11 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-06-09

Reeksindeling derde provinciale

Dinsdagavond werd geloot voor de indeling van de reeksen in provinciale. Zoals de meeste mensen bij DAVO al hoopten, komt DAVO in derde provinciale B terecht, ofwel de 'Brugse reeks'. Daar zitten dit seizoen ook opmerkelijk veel kustploegen bij. Het wordt wellicht een moeilijke, maar wél zeker een leuke reeks.

Derde Provinciale B : Nieuwpoort, Middelkerke, HO Oostende, Zandvoorde, DAVO, Wenduine, De Haan, Veldegem, E.Brugge, Zerkegem, Oedelem, Westkapelle, Beernem, Sint-Joris, Heist, Ruddervoorde.

11:41 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-09

DAVO viert de promotie !!!

Zaterdagavond vierde DAVO de promotie nog eens met een bbq en karaoke. Met behulp van de nodige dosis bier zette iedereen zijn beste beentje voor tijdens het zingen. Zelfs de enige echte DAVO-boysband kwam er een performance geven met een cover van de Beach Boys. En even later mocht de kantine zelfs een DAVO-girlsband verwelkomen ! Ook het trainersduo liet zich op de tonen van 'I'm too sexy' van zijn beste kant zien .

Naar jaarlijkse gewoonte werden er ook enkele mensen in de bloemetjes gezet. Naast alle DAVO-medewerkers werden ook de personen bedankt die de ploeg verlaten. In de eerste plaats boegbeeld, ex-DAVO topschutter en huidig hulptrainer, Laine D'hulster natuurlijk, maar ook de twee doelmannen Gerd Van Meenen en Brian Goutsmit werden uitgezwaaid.

Daarnaast werd ook de meest verdienstelijke speler van het seizoen verkozen. Topschutter Thomas Van Broeck mocht de beker in ontvangst nemen. Die beker ging overigens niet lang mee, want ze haalde het einde van de avond niet ...
Voor de volledigheid de eindstand :
1) Thomas Van Broeck
2) Jochen Claes
3) Kevin David
4) Claudio Ruva
Sven Legein
5) Bram Keirsebilck
6) Gerd Van Meenen

Op vrijdag 29 mei viert DAVO trouwens nóg een keer ! In De Zeekameel kunnen spelers en supporters er dan genieten van een mosselsouper of koude schotel. Spelers eten gratis, vrouwen, vriendinnen, supporters, sympathisanten, ... betalen de prijs van 15 euro. Inschrijven kan bij Petra.

11:30 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-05-09

SK Snaaskerke - DAVO Westende : 1-2 !!!!!! Eindronde is binneuuuuuun

Na de 3-3 in de thuismatch stond Westende voor een zeer moeilijke opdracht, gaan winnen op verplaatsing in het hol van de leeuw.

De match begon met een minuut stilte ter ere van de 2 verongelukte jongeren in een auto-ongeluk eerder deze week. De gedachten van de DAVO-spelers waren hierbij ook bij onze eigen verongelukte Tjoane, die meedeed als twaalfde man

In het begin van de match werd het rap duideijk dat de wind weer een kleine rol speelde, DAVO had het meeste balbezit, maar kon niet echt tot uitgespeelde kansen komen. Snaaskerke kon daarentegen wel sterk counteren, maar de 0-0 stond nog op het bord tijdens de rust.

Na de rust moest Westende dus echt wel op zoek gaan naar een doelpunt, maar het was Snaaskerke die echter scoorde. Bultynck bevond zich alleen voor Gerd Van Meenen en lobde de bal(al dan niet gevaarlijk spel) over de keeper. De bal belandde op de paal, maar in de rebound kon hij dan toch afwerken. Een mokerslag voor Westende. De wil was er wel, maar een vuist maken was moeilijk tegen een stevige thuisploeg.
Tien minuten voor tijd smeet DAVO alles in de aanval, met de frisse invallers Joris, Fre en Jeroen op het veld, werd er extra druk gezet op de verdediging. Vijf minuten voor tijd kreeg de ingevallen Fré dé kans op de aansluitingstreffer, maar hij besloot ongelukkig op de paal. Kort daarna werd de 2-0 van Snaaskerke, wellicht terecht, afgekeurd wegens buitenspel.
Drie minuten voor tijd werd de aanvalsdrang van DAVO dan toch beloond, Fré Deny werkte ditmaal de bal wél tegen de netten. Zit er dan toch nog een mirakel in?
DAVO ging natuurlijk op zoek naar de winning goal en het trok dan ook met man en macht naar voor.
In de toegevoegde tijd kon Sven een lange uitworp van Thomas doorkoppen en daar stond Brambino om hem droog tegen de netten te leggen. Westende ging door het lint en moest nog één minuut standhouden. Thomas kreeg nog dé kans om Snaaskerke volledig af te maken, maar die had meer zin om zijn krachten te sparen voor het feestje achteraf. Het laatste fluitsignaal weerklonk en de Eindronde was binnen ! Westende heeft het geweten ! Wie had na vier matchen, Westende stond toen laatste, durven dromen dat de ploeg zou promoveren naar derde ...

Met een spetterend feest achteraf werd een emotionele dag passend afgesloten ! Gelukkig staan er nog enkele feestjes voor de deur en misschien nog een weekendje Amsterdam en citytripje naar de zon. We kunnen zo dan met zijn allen klassiekers zingen!

BEDANKT EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

20:29 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-05-09

DAVO - Snaaskerke 3-3

Met een eindrondefinale op zak is het seizoen van DAVO al meer dan geslaagd. Toch wil Westende graag de kers op de taart zetten door de eindronde als winnaar af te sluiten. Met Snaaskerke kreeg het alvast een offensief sterke tegenstrever voorgeschoteld.

De match begon gelijkopgaand maar toch acteerde DAVO vrij nerveus. Toch kwam Westende bijna op voorsprong toen Jochen Claes een uittrap van doelman Gerd Van Meenen over de bezoekende keeper kopte. De bal belandde echter op de bovenkant van de lat. Na die kans was het echter Snaaskerke die de forcing voerde. DAVO kreeg geen poot aan de grond, maar toch leidde dit niet meteen tot grote kansen voor de bezoekers. Tot een, op het eerste zicht, ongevaarlijk afstandsschot een vreemde bots maakte op het oneffen veld en ongelukkig over keeper Gerd Van Meenen in doel verdween : 0-1.
DAVO was nu helemaal van slag en Snaaskerke kreeg vleugels. Na Westends balverlies op de eigen helft kwam Snaaskerke er razendsnel uit. Een één-tweetje zorgde ervoor dat de DAVO - verdediging knap uitgespeeld werd en aan de rand van de kleine 'carré' trapte de bezoekende spits de bal mooi in de kruising : 0-2, DAVO in de touwen.
Na het tweede doelpunt, kreeg Snaaskerke nog een tweetal kansen om de score op te voeren, maar daar slaagde het niet in. Met een 0-2 ruststand zag het er vrij slecht uit voor Westende.

Toch probeerde DAVO in de tweede helft een vuist te maken. Dit leidde al snel tot een reuzekans voor Claudio Ruva , maar zijn kopbal ging naast.
Even later mocht Westende toch juichen toen Reune een hoekschop knap binnenkopte : 1-2.
DAVO begon er nu opnieuw in te geloven en drukte Snaaskerke tegen het eigen doel. Jochen Claes zette zich goed door op links en bediende Nico 'Vamos Diego' Orbie die zowaar de 2-2 binnentikte. Even later kreeg 'Diego' zelfs een kans om de 3-2 te scoren, maar dat lukte net niet.
Snaaskerke was intussen opnieuw beter in de match gekomen en het spel ging goed op en neer. Een vrije trap van de bezoekers resulteerde in een warrige fase voor doel en van het geharrewar maakte een bezoeker gebruik om de 2-3 binnen te trappen. Er was nog protest wegens vermeend buitenspel, maar volgens de lijnrechter was daar geen sprake van.
Opnieuw een klap voor DAVO dus, maar toch ging Westende opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. En die liet dan ook niet lang op zich wachten. Rechtsachter Dave Vanbrabander zette zich goed door op rechts, hij kapte zijn bewaker uit en legde de bal onder de doelman binnen : 3-3.
Na de gelijkmaker had Snaaskerke het beste van het spel, maar er waren langs beide zijden nog enkele mogelijkheden om de score verder op te drijven. Het bleef echter bij een spectaculaire 3-3.

Net zoals in de competitie (4-4 thuis en 2-3 uit) werd het opnieuw een spektakelmatch tussen Westende en Snaaskerke. Een 3-3 gelijkspel is op zich misschien geen ideale uitgangspositie, maar de mentale weerbaarheid die de ploeg toonde na de 0-2 ruststand, moet vertrouwen geven voor de terugwedstrijd, volgende week in Snaaskerke.

00:25 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-09

Alveringem - DAVO 0-2

Na de 3-0 uit de heenmatch had Westende een schitterende uitgangspositie bekomen. DAVO verwachtte zich dan ook aan een stormloop van de thuisploeg.

Die stormloop kwam er echter niet. Er was wel wat steriele druk van de thuisploeg. Dat bracht aardig wat hoekschoppen en vrije trappen met zich mee, maar die leidden niet tot kansen. Doelman Gerd Van Meenen moest wel een vrije trap in hoekschop duwen.
Op het halfuur stond Westende helemaal op rozen. Fre Deny verlengde een bal met het hoofd tot bij Jochen Claes. Die kon tussen twee verdedigers onder de uitegkomen doelman binnenschuiven : 0-1, Alveringem moest nog vijf keer scoren om zich te kwalificeren. 0-1 was ook meteen de ruststand.

In de tweede helft probeerde de thuisloeg de bakens te verzetten, maar dat leidde opnieuw niet tot grote kansen. Het was daarentegen Thomas Van Broeck die voor een slecht uitkomende doelman de 0-2 tegen de touwen knikte.
Na het tweede doelpunt sloop er wat nonchalance in de ploeg en kreeg Alveringem kansen. Eerst strandde een afstandsschot op de lat en even later was het 'drie keer voor honderd frank' voor Alveringem, maar drie keer trapten ze op doelman Van Meenen. Even later moest Gerd ook nog een kopbal uit de hoek ranselen. De match was toen natuurlijk al lang gespeeld en even later maakte de scheids er een einde aan: 0-2, eindstand.

Met een mooi doelsaldo van 5-0 over de twee wedstrijden, bereikt DAVO oververdiend de finale. Daarin neemt het het op tegen Snaaskerke, dat twee keer Zarren versloeg met 2-1.

20:05 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-09

DAVO Westende - VV Alveringem : 3-0

De eerste match van de halve finale stond op het programma. DAVO Westende moest thuis het sterke Alveringem bekampen, geen makkelijke opdracht. Maar het doel was simpel, geen goal incasseren en er zelf eentje of meer proberen te scoren.

DAVO zette hoog druk op de verdediging van de eerste tegenstander gedurende de eerste tien minuten met enkele kansen tot gevolg, maar het net werd niet gevonden. Daarna was het al Alveringem dat de klok sloeg. DAVO verloor de slag op het middenveld en kwam er niet meer aan te pas. Alveringem kreeg genoeg kleine kansjes en 2 hele grote, maar de afwerking stond gelukkig voor ons niet op punt, zo gingen we de rust in met een gevleide 0-0 tussenstand.

Met de wind in het voordeel van Westende was het de tweede helft volledig het tegenovergestelde spelbeeld. Door het hoge storen kwam Westende op voorsprong, een te korte terugspeelbal werd nog net onderschept door Jochen en met zijn kattepootje schoof hij de bal de verste hoek binnen. De bezoekers moesten op zoek gaan naar de gelijkmaker en zo kwam er veel ruimte. Thomas ging centraal door en vond de alleestaande Jochen aan de 16-meter, de 2-0 lag tegen de netten na een mooi lobje. Er werd wat zekerheid in het spel gebracht door met 2 spitsen te spelen, maar veel veranderde dat niet aan het spelbeeld. Claudio kon na een corner van Jochen de bal tegen de paal koppen. En Thomas schilderde nog een ver schot op het doelhout. De ingevallen Fré had ook enkele kansen maar kon telkens net niet besluiten. In de blessuretijd werd Claudio nog neergehaald in de 16 meter en de scheids twijfelde geen seconde, Thomas zette zo de 3-0 eindstand op het bord.

Een ideale uitgangspositie voor Westende, maar de buit is nog niet binnen. Alveringem is een zeer goede ploeg en mag zeker niet onderschat worden. Hiervoor onthouden we vooral de slechte eerste helft. Er werd de tweede helft met veel karakter en inzet gevoetbald en zo moet het ook gebeuren in de tweede match.

16:08 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-04-09

Zondag 19/04/2009 : DAVO - Alveringem

Zondag om 15u staat de heenmatch van de 1/2 finales in de eindronde op het programma. DAVO ontvangt Alveringem. Supporters op post !

10:52 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-04-09

Overlijden Erik Pylyser

Afgelopen donderdag vond de begrafenis plaats van ex-voorzitter én erevoorzitter van DAVO Westende, Erik Pylyser. Heel DAVO Westende wenst de nabestaanden veel sterkte toe !

Er werd geloot voor de eindronde : DAVO neemt het 19 april op eigen veld op tegen Alveringem. Één week later volgt de terugmatch in Alveringem. In de andere halve finale strijden Snaaskerke en Zarren om een finaleticket.

11:33 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-04-09

DAVO - Vladslo 2 - 0 : EINDRONDE IS BINNEN !

DAVO had genoeg aan één puntje om zeker te zijn van deelname aan de eindronde.

DAVO had het echter moeilijk om in de match te komen tegen een goed meevoetbalkend Vladslo. Benny Reunbrouck kon wel de score openen, maar zijn poging werd door de doelman in hoekschop gewerkt. Op het kwartier kreeg Westende de melding dat De Panne en Jonkershove niet verder kwamen dan 0-0. Dat betekende meteen dat DAVO, ongeacht het eigen resultaat, zeker was van eindronde !
Dat goede nieuws werd meteen met een doelpunt gevierd : Sven Legein trapte een vrije trap staalhard in de benedenhoek : 1-0.
Amper twee minuten later kwam DAVO wel met de schrik vrij toen een poging van Vladslo op de paal strandde.
Na een zwakke eerste helft ging Westende met een voorsprong de rust in.

De tweede helft bleef echter op hetzelfde niveau verder kabbelen. DAVO kreeg wel enkele kansjes om de score uit te diepen, maar telkens liep er iets mis. Ook Vladslo stak regelmatig de neus aan het venster, maar ook zij konden niet scoren.
Tien minuten voor tijd stelde DAVO dan toch de zege veilig. Thomas speelde Reune vrij en die legde de bal naast de doelman binnen : 2-0, eindstand.

DAVO eindigt vierde en mag zich opmaken voor de eindronde. Dinsdagavond wordt er geloot.

20:20 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-09

SC Lombardsijde - DAVO Westende : 1-3

De match van het jaar voor Westende en Lombardsijde stond op het programma. Ditmaal was ze extra getint doordat Westende de drie punten moest nemen om zich te blijven houden op de eindronde. Vorig seizoen waren de rollen omgekeerd en we wisten dat we de punten niet cadeau zouden krijgen.

Davo zette SC Lombardsijde direct onder druk. Na twee minuten kwam een verre inworp van Thomas terecht aan de tweede paal, bij de vrijstaande Claudio. Die knalde staalhard met links en de bal verdween letterlijk in de haak. Een droomstart voor Westende. Westende bleef baas en op het kwartier zette Reune sterk door, met een kopbal zette hij Nicolas alleen voor doel en die twijfelde geen seconde, zo stond het al direct 0-2. Lombardsijde had het moeilijk om in de match te komen en Davo hield alles dicht.

De opdracht was duidelijk voor Westende, de nul houden en zelf nog proberen te scoren. Davo creëerde kans op kans, maar kon telkens niet afwerken. Het was een sportieve match, jammer genoeg was er toch een minpuntje te bespeuren. Jochen ging (onvrijwillig) driest door op de keeper en die moest een tiental minuten toch nog het veld verlaten. Davo had alles onder controle, maar geklungel op links leidde tot de aansluitingstreffer van de thuisploeg. Angst sloop in de rangen van Westende en 2 minuten later raakte Thomas, net buiten de rechthoek, onvrijwillig de bal met de hand. Uit de daaropvolgende vrije trap werd een penalty gefloten. Sven kreeg de bal tegen de arm en de Scheids plaatste de bal op de stip. Gelukkig voor Westende werd de bal naast getrapt. Nog geen minuut later gebeurde ongeveer hetzelfde aan de overkant. Een verdediger kreeg de bal, opnieuw onvrijwillig, tegen de hand en de scheids had geen andere keuze dan deze bal opnieuw op de stip te leggen. Thomas trapt deze wel binnen en zo stond de verlossende 1-3 op de borden. Claudio moest 5 minuten voor tijd het plein nog verlaten met zijn 2de gele kaart(14 in totaal). Davo speelde de match uit en het feest kon beginnen.

De rechtstreekse concurrenten van Westende verloren allemaal punten en zo is Westende al zeker van een testmatch. Een punt tegen Vladslo volstaat voor de eindronde.

De reserven verloren thuis in eigen huis de derby tegen lombardsijde, in de laatste minuut kreeg het nog de 3-4 tegen. AUB Alain

18:24 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-09

Leke - DAVO 0-7

Leke was op papier een makkelijke opdracht, maar alle matchen moeten gespeeld worden.

Westende had het aanvankelijk ook moeilijk om door de Leke-defensie te komen. Het was zelfs een Leke-spits die een eerste waarschuwing gaf, maar Gerd Van Meenen pareerde zijn schot. Na 25 minuten viel de openingsgoal letterlijk en figuurlijk uit de lucht. Jochen Claes scoorde zijn eerste doelpunt ooit met het hoofd : 0-1.
Het openingsdoelpunt werkte blijkbaar bevrijdend want Fre Deny, die de bal in een leeg doel trapte, en Nicolas Orbie, die oog in oog met de keeper hard binnentrapte, maakten er al snel 2 en 3-0 van, meteen de ruststand.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Leke. Benny Reunbrouck omspeelde de doelman en legde de 0-4 binnen en vijf minuten later scoorde hij ook nog een tweede keer : 0-5. Kort daarvoor trapte hij ook nog op de paal. Ook Claudio pikte nog zijn goaltje mee en Reune lifte zijn derde van de middag mooi over de doelman: 0-7, eindstand.

Een makkelijke zege van DAVO, dat door het verlies van Jonkershove op een gedeelde vierde plaats komt.

22:27 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-03-09

De Panne - DAVO 1-1

DAVO stond voor een belangrijke match in de strijd om de eindronde. Verliezen was uit den boze.

De eerste helft was er één met veel middenveldspel en weinig kansen. Beide ploegen hielden elkaar perfect in evenwicht. De Panne kon dreigen via stilstaande fasen en DAVO brak enkele keren snel uit, maar 0-0 was een logische ruststand.

In de tweede helft kreeg DAVO dé kans om de score te openen. Nico Orbie ging in duel met de doelman, de bal was vrij maar Jochen Claes trapte de bal over het lege doel. De thuisdoelman moest na die actie afgevoerd worden met een blessure.
Even later volgde een koude douche voor Westende. Een inworp kon niet weggewerkt worden en de spits van De Panne verlengde met een gelukje de bal in de verste hoek : 1-0.
DAVO zette nu alles op alles maar het kwam moeilijk tot kansen. Een nederlaag leek een feit te worden, maar diep in de blessuretijd zette Sven Legein de bal voor doel. De ingevallen doelman verkeek zich volledig en ging onder de bal door: 1-1, meteen de eindstand.

Met een nederlaag werden de eindrondekansen van DAVO geminimaliseerd, maar dankzij de late gelijkmaker blijft Westende volop in de running.

21:06 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-03-09

SP Keiem - DAVO Westende: 2-2

Na het verlies thuis tegen Bulskamp, was de driepunter in Keiem noodzakelijk.

DAVO begon sterk aan de wedstrijd en creëerde kans na kans. Sven kon van dichtbij afwerken op doel na wat geharrewar in de carré, maar de bal strandde op de lat. Even later trok Jochen de bal achteruit voor Thomas die van kortbij op de keeper besloot. Het aanvalsgeweld van DAVO was nog niet voorbij. Fré brak door en kon terugleggen op Jochen die ook van kortbij over besloot. Als laatste grote kans kon Fré alleen op doel afgaan na een knappe actie van Claudio, maar ook hij besloot op de keeper. Een ongeschreven wet zegt dan dat je het deksel op de neus krijgt, dat gebeurde ook en hoe? De spits van Keiem ging door en trapte met buitenkant links van op 25 meter recht de haak in. DAVO kan de makkelijke goals niet scoren en de tegenstander schopt ze van overal binnen, net als vorige week is dit tamelijk frustrerend.

Na de rust moest DAVO rap tegenscore om in de wedstrijd te komen. De ingevallen Gaëtan hield 3 verdedigers aan de praat en kon Thomas alleen voor de keeper zetten, deze keer miste hij niet en het stond 1-1. 5 minuten later kon Jochen profiteren van geklungel in de verdediging en werkte beheerst af. DAVO boog zo de achterstand rap om en controleerde de wedstrijd. Keiem speelde dan alles of niets en kwam enkele keren gevaarlijk opzetten. Op een corner kwam de afvallende bal bij een middenvelder van Keiem terecht, die twijfelde niet en trapte de bal opnieuw van op zo'n 25 meter droog de benedenhoek in. 2-2, DAVO moest opnieuw komen. Maar grote kansen kwamen er niet mee. Zo leed Westende opnieuw puntenverlies en wordt het nog een serieuze opdracht om de eindronde te halen.

10:36 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-09

DAVO - Bulskamp 2-3

DAVO moest de wei in tegen Bulskamp, dat de laatste weken goed op dreef was.

DAVO zette Bulskamp vast op de eigen helft en dat resulteerde al vrij snel in het openingsdoelpunt : Jochen Claes bracht de bal voor doel, waar Fré Deny binnen kon tikken. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.
Tot overmaat van ramp sloegen de bezoekers meteen keihard toe. Een bezoekende spits haalde ietwat verrassend uit vanop zo'n 20 meter en de bal dwarrelde over de doelman in doel : 0-1.
Enkele minuten later antwoordde DAVO echter. Thomas Van Broeck werd aangetikt in het strafschopgebied, maar bleef op de been en trapte de gelijkmaker tussen de benen van de doelman binnen : 1-1.
Wie dacht dat Westende nu snel ging uitlopen, was verkeerd. Na geharrewar net buiten het strafschopgebied nam een bezoeker de bal in één tijd op de slof en het leer verdween zowaar in de korte hoek in doel : 1-2. Twee schoten, twee doelpunten voor Bulskamp.
DAVO bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook vijf minuten voor de rust. Nicolas Orbie zette zich door en Jochen Claes nam een bal uit de lucht in één tijd op de slof: 2-2, ruststand.

DAVO wilde in de tweede helft komaf maken met Bulskamp, maar na vijf minuten was het alweer op achtervolgen aangewezen. Na geharrewar voor doel raakte de bal niet voldoende weg en de bezoekende spits trapte in één tijd hard binnen : 2-3.
Het beloofde nu wel een heel moeilijke klus te worden voor Westende.
DAVO zette Bulskamp nu vast op de eigen helft en begon risico's te nemen. Dat resulteerde in enkele scherpe counters van de tegenstrever, maar de stand bleef ongewijzigd. In de slotfase zette DAVO nog alles op alles, met een vrije trap van Thomas die rakelings naast zoefde en een voorzet van Claudio waar Nico Orbie net zijn voet niet kon tegenzetten. Ook een kopbal van Kevin David ging nog naast. Eindstand : 2-3.

Een zure nederlaag voor Westende, dat achtervolgers De Panne en Jonkershove zag winnen. Zondag tegen Keiem moet dit verlies rechtgezet worden !

18:35 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-02-09

SK Nieuwkapelle - DAVO Westende : 1-3

Een moeilijke verplaatsing naar Nieuwkapelle was de opdracht voor Westende deze zondag. De drie punten moesten meegenomen worden naar de kust om in de running te blijven voor de eindronde

Op een heel moeilijk bespeelbaar veld zette Westende hoog druk en kon zo enkele kansen afdwingen. Na wat geharrewar in de carré kon Bram afdrukken, maar de bal werd van de lijn gered, daarop werd nog eens op doel besloten door Claudio(denk ik) maar de keeper kon de bal van onder de lat wegtikken. De thuisploeg deed ook mee en stak de neus aan het venster, maar Gerd stond pal. Na twintig minuten ging de snelle spits van Nieuwkapelle door op rechts en werd foutief gestopt in de carré met een penalty als gevolg. Gelukkig voor DAVO dacht Gerd dat het eens het moment was om een strafschop te stoppen en zo geschiedde. Het bleef 0-0. Op dit zware veld, was voetballen zeer moeilijk. Een verre vrije trap belandde voor de voeten van Thomas en die legde de bal met links tegen de netten, 0-1. Daarna werd een onrechtstreeks vrijetrap afgelegd door Kevin en Sven vuurde een streep af op de keeper, maar die kon de bal klemmen. DAVO had de betere kansen, maar moest toch opletten voor de snelle spitsen die toch geregeld voor doel opdoken.

De opdracht was duidelijk, zo rap mogelijk het tweede bevrijdende doelpunt maken. Thomas stak na 10 minuten Fré in het straatje en die kon alleen op de keeper afgaan. De koele kikker in hem kwam boven en legde die 0-2 binnen. Daarna had Westende de match onder controle en geregeld uitbreken, een kopbal van Thomas werd ook nog van de lijn gered. Tien minuten voor tijd kwam na lang getreuzel op links de bal uiteindelijk toch bij Gaëtan, die kon afwerken en de bal belandde mits wat meewerking van de keeper binnen. Even later brak Dave uit en ging richting doel. Hij passeerde de man, maar ging daarop iets te opzichtig liggen. De scheids floot misschien wel terecht geen strafschop, maar een tweede gele kaart was toch wel overdreven. De tackle werd te laat ingezet en raakte ook geen bal. Enkele minuten voor tijd kreeg Kevin de bal in zijn familiejuwelen, daarna was hij even van slag en kon de spits de bal paal en binnen trappen. De 1-3 eindstand stond op het bord.

Dankzij het puntenverlies van De Panne en Jonckershove doen we opnieuw een goede zaak in de stand. Volgende week komt Bulskamp op bezoek, een goed voetballende ploeg waar je nooit mee gedaan hebt. We zijn gewaarschuwd

20:21 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-02-09

DAVO - Zarren 1-1

Na Zerkegem stond DAVO opnieuw voor een topper, deze keer tegen Zarren.

Westende startte furieus aan de wedstrijd. In het openingskwartier was DAVO dan ook dicht bij de openingstreffer. Eerst pareerde de bezoekende doelman een schot van Thomas Van Broeck en vijf minuten later kon Claudio Ruva zich doorzetten, maar zijn trap belandde op de paal.
Na het sterke openingskwartier zakte DAVO wat weg en kwam Zarren opzetten, dit echter zonder noemenswaardige kansen te versieren. Toch kwamen de bezoekers na 25 minuten gevleid op voorsprong. Een lange bal kon niet ontzet worden door de DAVO-verdedigers noch door de doelman en van dichtbij kopte de Zarrense pocketspits de 0-1 tegen de touwen, al was er wel een buitenspelgeurtje aan blijkbaar.
0-1 was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft zette Westende een tandje bij en het zette Zarren vast op de eigen helft. Toch kwam het niet echt tot grote kansen. Bij hoekschoppen en vrije trappen zat er telkens wel een bezoekend been tussen.
Zarren maakte zich al op voor een feestje toen Westende in de allerlaatste minuut toch nog toesloeg. Claudio Ruva mocht, al dan niet in buitenspelpositie, doorgaan en hij trapte onder de doelman binnen: 1-1, een meer dan verdiende gelijkmaker en meteen ook de eindstand.

Na de toppers houdt DAVO stand op de vierde plaats al ziet het de eindrondeconcurrenten wel naderen. Nu volgen , op papier althans, de 'makkelijkere' wedstrijden. Maar in voetbal moet alles gespeeld worden.

12:25 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-02-09

DAVO Westende - Zerkegem : 0-1

DAVO was nu al 11 matchen ongeslagen, maar met de komst van Zerkegem stond het voor een moeilijke opdracht.
Het was een gelijkopgaande eerste helft op een hard en gladdig veld. DAVO kreeg de eerste kans. Thomas kon aanleggen, maar de bal vloog nipt naast. De bezoekers waren gewaarschuwd. Ook Zerkegem deed goed mee en kon enkele malen dreigen. Beide ploegen hadden het moeilijk om kansen te creëren, maar na een verloren duel centraal kon de Zerkegemse spits toch alleen op Gerd afgaan en besloot netjes in de verste hoek. Via een voorzet van rechts kwam de bal voor het hoofd van Benny, die moest de bal maar binnenknikken, maar een verdediger gaf hem een overduidelijke duw. Iedereen had dit gezien, maar de scheidsrechter jammer genoeg niet. De ruststand stond op het bord en DAVO stond voor een moeilijke opdracht, aangezien de bezoekers de beste verdediging van de reeks hebben.

DAVO kwam vol goede moed uit de kleedkamer en met de steun van het publiek ging het op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers kwamen niet meer echt aan het spel te pas en Westende kon ze vastzetten op hun helft. De kansen kwamen er wel, maar de bal ging telkens net niet binnen. Na goed doorzetten op links van Steven kwam de bal bij Benny terecht, die kon er nog net zijn voet tegenzetten, maar de bal zoefde over. In de laatste minuut kwam een bal terecht bij Joris, die zette zijn linker tegen de bal en die knalde tegen de paal. DAVO verdiende in deze match zeker meer dan 0 punten.

De reeks van DAVO werd zo beëindigd en volgende week volgt de laatste van een reeks toppers als Zarren op bezoek komt.

17:48 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-01-09

Alveringem - DAVO 2-2

DAVO wilde zijn ongeslagen reeks van tien wedstrijden een verlengstuk geven in Alveringem. De thuisploeg was echter sinds de vorige speeldag leider af en had dus ook iets recht te zetten.

De wedstrijd begon vrij evenwichtig op het moeilijk te bespelen veld. Jochen Claes werd twee keer binnen de vijf minuten getorpedeerd door zijn bewaker, maar dit leverde slechts geel op.
Langs beide zijden waren er kansjes, maar het was Westende dat na 20 minuten op voorsprong klom. Een thuisverdediger beroerde in het strafschopgebied de bal met de hand. Thomas Van Broeck zette de penalty feilloos om.
Meteen het sein voor Alveringem om een tandje bij te zetten. Doelman Gerd Van Meenen kwam enkele keren gevat tussen.
Kort voor de rust kon DAVO zowaar nog een tweede keer juichen. De bal werd door Fre Deny voor doel gebracht en Reune tikte aan de eerste paal binnen : 0-2, een mooie ruststand voor DAVO.

De thuisploeg gaf echter niet op en kwam sterk uit de kleedkamers. Toch was het DAVO dat de match al vroeg kon beslissen. Een vrije trap van Kevin David belandde per toeval bij Reune, maar hij én Fre Deny konden, mede door toedoen van het veld, de 0-3 nét niet binnentrappen. Dat was meteen het laatste DAVO-wapenfeit, want wat volgde was een dolle Alveringemse tweede helft. Na tien minuten trapte een Alveringem-spits op een, bijna, leeg doel tegen de lat en nog géén vijf minuten later werd Westende nog eens gered door het doelhout, deze keer was de paal spelbreker voor de thuisploeg.
De thuisploeg liet de moed echter niet zakken en zette Westende vast op de eigen helft. Toch was het in de zone van de waarheid altijd net niet voor de thuisploeg, tot een knal van buiten het strafschopgebied voorbij Gerd in doel zoefde: 1-2, het beloofde nog een zwaar laatste kwartier te worden voor DAVO, zeker toen Claudio met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.
Het leek er echter op dat Westende stand ging houden onder de druk, maar een dikke vijf minuten voor tijd vloog de gelijkmaker toch tegen de touwen : Na een hoekschop raakte de bal niet volledig ontzet en door een bos van DAVO-benen ging de bal naar de tweede paal. Joris Van Broeck kon de bal ontzetten, maar het leer had blijkbaar de doellijn overschreden : 2-2, meteen de eindstand.

Als je 0-2 voor staat, mag je eigenlijk niet tevreden zijn met een gelijkspel, maar op basis van de tweede helft verdient de thuisploeg zeker een punt.
DAVO verloor echter opnieuw niet en is nu al elf wedstrijden ongeslagen. Hopelijk blijft dit zo na de toppers tegen Zerkegem en Zarren !

20:52 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |