04-02-11

UPDATE: DAVO -Nieuwpoort 3-2

De website is weer veel te lang niet up-to-date geweest, dus wat is er beter dan een mooie derbyzege om de site opnieuw up te daten?

Na de zege tegen concurrent Komen, kwam buur Nieuwpoort op bezoek. De matchen tussen DAVO en Nieuwpoort zijn altijd fel beladen duels.

In de eerste helft had Nieuwpoort het windvoordeel, maar DAVO lag zeker niet onder. Het was echter Nieuwpoort dat licht gevleid op voorsprong kwam. Na licht contact tussen Joeri Soete en de Nieuwpoortse flankaanvaller, wees de scheidsrechter naar de stip. De penalty werd omgezet en DAVO kon achtervolgen.
Kort voor rust zag het er heel penibel uit voor DAVO. De bal kon niet ontzet worden en de 0-2 ruststand was een feit.

DAVO gaf echter de moed niet op en kwam gretig uit de kleedkamer. Na tien minuten kreeg het eveneens een penalty en Benny Reunbrouck faalde niet, zij het dat de doelman er wel érg kort bij zat.
Het sein voor de thuisploeg om Nieuwpoort vast te zetten op de eigen helft. Er kwamen (grote) kansen voor onder andere Claudio Ruva en Benny Reunbrouck, maar de bal wilde er niet in. Het leek een net-niet wedstrijd te worden ...
Maar een match is nooit gespeeld vooraleer de scheids afgefloten heeft. Kort voor tijd werd een inworp verlengd en Claudio Ruva frommelde op z'n Ruvaiaans de bal binnen: de onverhoopte, maar terechte 2-2 was een feit !
Maar nog was het niet gedaan: een voorzet belandde aan de tweede paal en Benny Reunbrouck kopte zowaar de winninggoal tegen de touwen ! Eindstand : 3-2

Aan de rust leek DAVO uitgeteld, maar een schitterende remonte bezorgt Westende een mooie derbyzege én een zes op zes.

Zondag wacht de verplaatsing naar leider Poperinge. DAVO mist enkele spelers en het belooft dus een zware opgave te worden. Maar in voetbal moet alles gespeeld worden ...

14:55 Gepost door Thomas/Bram | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.