22-05-10

DAVO blijft in derde !

Na de zege tegen Jong Vijve volgde een verplaatsing naar Dadizele. De thuisploeg moest zelf vier keer scoren om nog kans te maken op het behoud. DAVO had aan één puntje genoeg om nog een jaar in derde te voetballen.

Door de blessures van de doelmannen, depanneerde doelman Gerd Vanmeenen zijn ex-ploeg. Hij was gelukkig nog ingeschreven bij Westende.
De eerste helft verliep vrij gelijkopgaand, maar toch was het even schrikken toen Dadizele een kans kreeg, maar gelukkig was de pass niet verzorgd. Thomas Van Broeck kreeg dé kans op 0-1, maar hij besloot op de paal.
Kort voor de rust volgde dan toch de verlossende treffer. Claudio Ruva frommelde de bal op z'n Ruva'aans voorbij de doelman : 0-1 ruststand.

In de tweede helft leek het geloof bij de thuisploeg helemaal weg te ebben. DAVO legde de match dan ook al snel in een beslissende plooi. Benny Reunbrouck zijn schot week af en verdween in doel : 0-2. Nog geen vijf minuten later kon Reune zich opnieuw doorzetten en opnieuw was het raak : 0-3, DAVO op rozen.
Ook Gerd Vanmeenen deed nog zijn duit in het zakje met een knappe redding.
Westende speelde de match rustig uit en kreeg nog enkele kansjes om de score op te drijven, maar de stand bleef ongewijzigd : 0-3.

Na een moeilijk seizoen met een 14de plaats als gevolg, kon DAVO rekenen op de medewerking van Poperinge in vierde klasse. Daardoor volgde er een herkansing in de barragewedstrijden. DAVO klopte zowel Jong Vijve als Dadizele en mag zich dus terecht de beste ploeg van die barrages noemen. Ook volgend seizoen treedt Westende opnieuw aan in derde provinciale !

Na de match werd het behoud uiteraard nog uitbundig gevierd, zowel in de bus als in Cafe De Sterre en de kantine.


Vrijdagavond stond ook het jaarlijkse eindeseizoensetentje gepland. De ribbetjes van 'De Lanteirne' werden gesmaakt en er werd nog eens nagekaart over het afgelopen seizoen.
Naar jaarlijkse gewoonte werden er ook enkele mensen uitgebreid in de bloemetjes gezet. Zo werd onder andere Eddy Smagge, die stopt als afgevaardigde, bedankt voor zijn jarenlange inzet.
Daarnaast was er ook de jaarlijkse verkiezing van 'Speler van het seizoen'. Kevin David werd gekroond als meest verdienstelijke speler. Voor de volledigheid de top vijf :
1. Kevin David
2. Benny Reunbrouck
3. Joris Van Broeck
4. Jochen Claes
5. Claudio Ruva

Na de uitreikingen werd er nog flink verder gedronken en gezongen ...

13:30 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-05-10

DAVO - Jong Vijve 2-1

Eerste van twee barragematchen voor DAVO.

DAVO deed er best aan om deze eerste match te winnen en het begon dan ook goed. Na een pass van Claudio Ruva kon Thomas Van Broeck zich al vroeg in de match doorzetten, maar zijn schot belandde op de paal.
Even later opnieuw pech voor DAVO toen een knappe poging van Jochen Claes evenzeer op de paal strandde. DAVO kreeg nog enkele kansjes, maar de bal ging er maar niet in. Kort voor de rust waren het zelfs de bezoekers die bijna gevleid op voorsprong kwamen, maar doelman Goderis zat er goed tussen.
Net voor de rust kon DAVO dan toch juichen. Na handsbal van een bezoeker ging de bal op de stip en Benny Reunbrouck zette de penalty in twee tijden om : 1-0, rust.

In de tweede helft had Vijve de wind mee en dat inspireerde hen tot aanvallen. DAVO kreeg het moeilijk en na 20 minuten viel de gelijkmaker : de bezoekende spits kon vrij inkoppen aan de tweede paal : 1-1.
Even later ontsnapte DAVO toen een hoekschop bijna rechtstreeks binnenwaaide : doelman Goderis en de lat konden de 1-2 maar net voorkomen.
Toen Joeri Soete een kwartier voor tijd werd neergeschoffeld, moesten de bezoekers met tien man verder. Het sein voor DAVO om nog eens alles op alles te zetten. Benny Reunbrouck kreeg een kans op 2-1, maar hij kon de bal niet goed genoeg raken. Vijf minuten later was het wél raak. Soete kon zich doorzetten en zijn voorzet werd door een bezoekende verdediger in eigen doel gelopen : 2-1, meteen ook de eindstand.

Op basis van de eerste helft een meer dan verdiende overwinning. In de tweede helft had DAVO het even moeilijk, maar uiteindelijk trok het toch aan het langste eind. Donderdag nemen Vijve en Dadizele het tegen elkaar op, zondag trekt DAVO naar Dadizele. Mits winst is Westende altijd zeker van een verlengd verblijf in derde.


DAVO Westende legt overigens ook een bus in naar Dadizele. Die vertrekt omstreeks 12u30 aan het veld van DAVO. Inschrijven kan via sms bij Claudio Ruva, op het nummer 0479 48 50 50.Prijs is € 10 per persoon. De eerste 35 ingeschreven kunnen mee.

12:53 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-05-10

Barrages

Overzicht barragewedstrijden :

Zondag 09/05 om 15u : DAVO - Jong Vijve

Bij winst van DAVO :
Zondag 16/05: Dadizele - DAVO

Bij verlies of gelijkspel :
Donderdag 13/05 om 15u: Dadizele - DAVO

14:35 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-05-10

Eerste DAVO-fuif geslaagd / DAVO speelt barrages

Vrijdag 30/04 ging de 'Eerste nacht van de spelers van DAVO' door in Ter Duinen, Middelkerke.
En de eerste editie van deze fuif, georganiseerd door de spelersgroep, is meer dan geslaagd te noemen ! Er kwamen meer dan 200 mensen opdagen en op de beats van DJ Benji werd er een flink feestje gebouwd !
Bedankt aan iedereen die aanwezig was en/of meegeholpen heeft !

Was het de fuif die nog in de benen zat of niet, in elk geval werd op de slotspeeldag de zwaarste nederlaag van het seizoen opgetekend : DAVO ging met zware 8-1 cijfers de boot in op Veldegem (Joris Van Broeck scoorde met een knap afstandsschot). Doelman Daan Fossaert moest al vroeg (en bij een 2-0 stand) het veld verlaten met (wellicht) een neusbreuk. Omdat er slechts één doelman beschikbaar was, offerde keeper-trainer Brian Goudsmit zich op om in doel te staan. Hij deed zijn best, maar kon niet vermijden dat Veldegem nog zes keer scoorde, waarvan vier keer in de absolute slotfase.
Het hoeft gezegd dat de hoofden toen misschien al meer bij de uitslagen van vierde klasse zaten. En dan kwam er een verlossend telefoontje : Poperinge raakte niet verder dan een gelijkspel in Winkel, maar door de nederlaag van Paturage in Diksmuide en het gelijkspel van Beloeil tegen Ath, handhaaft Poperinge zich toch in vierde klasse.
Dat betekent dat DAVO niet rechtstreeks zakt naar vierde provinciale, maar dat het nog twee barragematchen mag afwerken om het behoud te verzekeren. De tegenstrevers heten Jong Vijve en Dadizele. Dinsdag wordt er geloot voor deze barrages.

20:52 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |