22-05-10

DAVO blijft in derde !

Na de zege tegen Jong Vijve volgde een verplaatsing naar Dadizele. De thuisploeg moest zelf vier keer scoren om nog kans te maken op het behoud. DAVO had aan één puntje genoeg om nog een jaar in derde te voetballen.

Door de blessures van de doelmannen, depanneerde doelman Gerd Vanmeenen zijn ex-ploeg. Hij was gelukkig nog ingeschreven bij Westende.
De eerste helft verliep vrij gelijkopgaand, maar toch was het even schrikken toen Dadizele een kans kreeg, maar gelukkig was de pass niet verzorgd. Thomas Van Broeck kreeg dé kans op 0-1, maar hij besloot op de paal.
Kort voor de rust volgde dan toch de verlossende treffer. Claudio Ruva frommelde de bal op z'n Ruva'aans voorbij de doelman : 0-1 ruststand.

In de tweede helft leek het geloof bij de thuisploeg helemaal weg te ebben. DAVO legde de match dan ook al snel in een beslissende plooi. Benny Reunbrouck zijn schot week af en verdween in doel : 0-2. Nog geen vijf minuten later kon Reune zich opnieuw doorzetten en opnieuw was het raak : 0-3, DAVO op rozen.
Ook Gerd Vanmeenen deed nog zijn duit in het zakje met een knappe redding.
Westende speelde de match rustig uit en kreeg nog enkele kansjes om de score op te drijven, maar de stand bleef ongewijzigd : 0-3.

Na een moeilijk seizoen met een 14de plaats als gevolg, kon DAVO rekenen op de medewerking van Poperinge in vierde klasse. Daardoor volgde er een herkansing in de barragewedstrijden. DAVO klopte zowel Jong Vijve als Dadizele en mag zich dus terecht de beste ploeg van die barrages noemen. Ook volgend seizoen treedt Westende opnieuw aan in derde provinciale !

Na de match werd het behoud uiteraard nog uitbundig gevierd, zowel in de bus als in Cafe De Sterre en de kantine.


Vrijdagavond stond ook het jaarlijkse eindeseizoensetentje gepland. De ribbetjes van 'De Lanteirne' werden gesmaakt en er werd nog eens nagekaart over het afgelopen seizoen.
Naar jaarlijkse gewoonte werden er ook enkele mensen uitgebreid in de bloemetjes gezet. Zo werd onder andere Eddy Smagge, die stopt als afgevaardigde, bedankt voor zijn jarenlange inzet.
Daarnaast was er ook de jaarlijkse verkiezing van 'Speler van het seizoen'. Kevin David werd gekroond als meest verdienstelijke speler. Voor de volledigheid de top vijf :
1. Kevin David
2. Benny Reunbrouck
3. Joris Van Broeck
4. Jochen Claes
5. Claudio Ruva

Na de uitreikingen werd er nog flink verder gedronken en gezongen ...

13:30 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.