26-04-10

Geboorte

DAVO-speler Jochen Claes en vriendin Annick Keters zijn de trotse ouders geworden van een zoontje, Ryan genaamd. Ryan weegt 3kg 2800 en meet 49 cm.
Proficiat !!!DAVO - Gold Star Middelkerke 0-3

DAVO wilde stunten tegen grote buur Middelkerke.

De eerste helft verliep vrij gelijkopgaand : Middelkerke kreeg wel enkele kansen, maar doelman Daan Fossaert stond telkens pal.
Net toen iedereen aan rusten dacht, sloeg Gold Star toe. Een mooie actie werd knap afgerond : 0-1 ruststand.

In de tweede helft probeerde DAVO de forcing te voeren, maar het stuitte op een sterk Middelkerke. Toen Joris Van Broeck met overdreven rood van het veld werd gestuurd, leek het helemaal onmogelijk te worden.
Vijf minuten later werd een vrije trap knap in de verste winkelhaak gekruld : 0-2, match gespeeld.
Toch kreeg DAVO nog een kans om terug in de match te komen, maar Thomas Van Broeck zijn kans werd knap geparreerd.
Even later volgde de 0-3 en was de match helemaal gespeeld.
Middelkerke kreeg nog enkele kansen om de score verder uit te diepen, maar de 0-3 bleef behouden.

Na deze nederlaag is DAVO nu zeker van de op twee na laatste plaats. Dat betekent dat het rechtstreeks behoud onmogelijk geworden is.
Het wordt dus rekenen op Poperinge in vierde klasse, maar zij deden een uiterst slechte zaak door te verliezen. De concurrenten wonnen wél en zo staat Poperinge nu in acuut degradatiegevaar. De andere West-Vlaamse club, Harelbeke, is zelfs al zeker van degradatie.
Het wordt volgend weekend dus bang afwachten op de uitslagen in vierde klasse en hopen dat DAVO op die manier nog een herkansing krijgt in barragematchen.

12:56 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-04-10

Zondag 25 april : DAVO- BBQ

Op zondag 25 april is er een BBQ aan het terrein van DAVO Westende. Vanaf 12 uur wordt iedereen verwacht. Gelieve te verwittigen aan één van de trainers. Prijs (vermoedelijk € 10) ter plaatse te betalen.

23:10 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DAVO - Nieuwpoort 0-2

Ouderwetse derby die DAVO eigenlijk moest winnen.

De eerste helft werd getypeerd door veel middenveldspel, maar toch kon Nieuwpoort op voorsprong klimmen. Doelman Godderis verkeek zich op een hoge bal en de bezoekende spits profiteerde : 0-1.
DAVO probeerde in de match te komen, maar het kwam niet echt tot kansen. Tot Joeri Soete alleen voor doel kwam, maar de bal rolde te ver van zijn voet en daardoor kon hij niet hard genoeg afdrukken. Rust : 0-1.

In de tweede helft zette Westende de bezoekers meteen vast op de eigen helft. Veel hoekschoppen en verre inworpen leverden echter geen doelpunt op. Toen Nieuwpoort tot tien man werd herleid, moest DAVO nu zeker komen. Joeri Soete kon een hoekschop aan de tweede paal verlengen, maar zijn bal belandde op de paal.
Nieuwpoort kwam nu niet meer over, maar telkens was het nét niet voor DAVO. Een schot van Wesley Werbrouck werd nog knap geparreerd door de bezoekende doelman.Even later werd Jochen Claes met rechtstreeks rood uitgesloten, zodat het tien tegen tien was. De match leek op een 0-1 af te stevenen, maar in de slotminuut tikte Hans Vanhove een doorgebroken spits aan : rood en penalty. de penalty werd feilloos omgezet : 0-2. Eén minuut later kreeg ook nog een bezoekende speler rood zodat de match negen tegen negen eindigde.

In de tweede helft drukte DAVO Nieuwpoort weg, maar dat resulteerde niet in doelpunten. Het was telkens nét niet, een beetje het verhaal van de competitie.

23:07 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sint - Joris - DAVO 2-4

Match die zeker moest gewonnen worden om nog een kansje op rechtstreeks behoud gaaf te houden. Sint-Joris telt maar zeven punten, maar maakt het elke ploeg toch moeilijk de laatste weken.

In de eerste vijf minuten kwam de thuisploeg echter drie keer alleen voor de DAVO-doelman. Dat resulteerde in de openingsgoal, DAVO al na vijf minuten op achtervolgen aangewezen.
Na die rampzalige opningsminuten nam DAVO echter het heft in handen. Een schot van Thomas Van Broeck week af en het stond 1-1. Even later zette Nicolas Orbie zich door. Hij verschalkte de doelman en Benny Reunbrouck tikte voor de zekerheid de bal helemaal over de doellijn : 1-2. DAVO kreeg nog enkele kansen, maar het bleef 1-2 tot aan de rust.

In de tweede helft voerde Westende de forcing en dat leverde al snel twee goals op. Nicolas Orbie kreeg de bal aangeschoten door de doelman en het leer verdween zo in doel :1-3. Even later kopte Claudio Ruva de 1-4 binnen. Match gespeeld. Of toch niet ...?
Even later kon de thuisploeg een vrije trap verzilveren (2-4) en DAVO leek de kluts kwijt. Het kwam goed weg toen een bal van Sint-Joris op de lat belandde en de rebound op doelman Godderis verdween. De thuisploeg kreeg nog enkele kansen om dichter te komen, maar het faalde in de afwerking. Eindstand : 2-4. In de slotminuten werd de ingevallen Dave Van Brabander nog uitgesloten, na twee gele kaarten wegens protest.

Verdiende zege van DAVO, maar de thuisploeg wist toch ook redelijk wat kansen te creëeren. Een 5-7 uitslag was niet overdreven geweest :) DAVO komt op vijf punten van Zerkegem.

22:59 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-04-10

Heist - DAVO 3-2

Andermaal een 'match van de laatste kans' voor DAVO.

En die begon, net als de vorige week tegen Beernem, uitstekend. Jochen Claes zette voor en Thomas Van Broeck kopte binnen : 0-1.
DAVO had in die aanvangsfase weinig moeite om Heist af te houden en kreeg zelfs enkele kansjes, maar halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg toch meer opzetten. De gelijkmaker kon in extremis nog in hoekschop gewerkt worden.
Vijf minuten later was de 1-1 wél een feit: een thuisspeler kon zich vrijkappen. Zijn voorzet werd tegen de paal gedevieerd maar in de rebound was het raak.
Amper vijf minuten later had de thuisploeg de scheve situatie al rechtgezet. Stefaan Smagge beroerde de bal al dan niet met de arm maar de scheids legde de bal wel op de stip. De penalty werd feilloos omgezet en DAVO ging met een 2-1 achterstand de rust in.

In de tweede helft probeerde DAVO de scheve situatie recht te zetten en het nam al snel risico's. Dat was voor de thuisploeg het sein om te counteren maar gelukkig stond het vizier van enkele Heistenaar niet bijster goed afgesteld. Een kwartier voor affluiten ging de 3-1 er dan toch in, al dan niet uit buitenspel.
De match leek gespeeld, maar DAVO zette nog eens alles op alles. Jochen Claes gaf zijn tweede assist van de middag en Reune kopte de aansluitingstreffer tegen de netten : 3-2.
Westende smeet nu in de laatste twee minuten alles naar voren. Gaetan Ghysbrechts kon nog eens trappen maar hij kraakte zijn shot en de bal ging in de armen van de doelman. Eindstand : 3-2

Een match waar er misschien wel wat meer inzat, zeker op basis van de eerste helft. In de tweede helft vergat Heist op de tegenaanval bij momenten de klus te klaren. Door deze nederlaag wordt het nu wel extreem moeilijk om nog rechtstreeks in derde provinciale te blijven. Al verloor Zerkegem ook opnieuw, thuis tegen Ruddervoorde. Woensdag wacht opnieuw 'een laatste kans', in Sint-Joris.

14:30 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DAVO Westende - Beernem : 1-0

Met een ietwat verbouwde ploeg kwam DAVO aan de aftrap tegen Beernem. Het was opnieuw de match van de laatste kans.

Na 1 minuut zat DAVO al op rozen, een verre inworp van Thomas werd doorgekopt door Benny en in het geharrewar kon Nico de bal binnenwerken. Een zwak Beernem kwam beter in de match en enkele keren was het nipt voor doel, maar het was Westende die met een shot van Collart het dichtst bij een tweede doelpunt was. Het was geen mooie match, maar de strijdlust en spanning maakte veel goed. De ruststand was dan ook 1-0.

In de tweede helft was het zaak om de nul op het bord te houden en proberen de counters beter uit te spelen, veel gevaar was er echter niet van de bezoekers. Davo kwam opnieuw het dichtst bij de 2-0. Een goed storende Gaetan kwam plots alleen voor doel, maar hij besloot in het zijnet van een leeg doel. Desondanks kon DAVO de 0 op het bord houden en de drie punten thuis houden. Een zeer mooi resultaat voor deze onuitgegeven ploeg

13:53 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |