12-04-10

Heist - DAVO 3-2

Andermaal een 'match van de laatste kans' voor DAVO.

En die begon, net als de vorige week tegen Beernem, uitstekend. Jochen Claes zette voor en Thomas Van Broeck kopte binnen : 0-1.
DAVO had in die aanvangsfase weinig moeite om Heist af te houden en kreeg zelfs enkele kansjes, maar halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg toch meer opzetten. De gelijkmaker kon in extremis nog in hoekschop gewerkt worden.
Vijf minuten later was de 1-1 wél een feit: een thuisspeler kon zich vrijkappen. Zijn voorzet werd tegen de paal gedevieerd maar in de rebound was het raak.
Amper vijf minuten later had de thuisploeg de scheve situatie al rechtgezet. Stefaan Smagge beroerde de bal al dan niet met de arm maar de scheids legde de bal wel op de stip. De penalty werd feilloos omgezet en DAVO ging met een 2-1 achterstand de rust in.

In de tweede helft probeerde DAVO de scheve situatie recht te zetten en het nam al snel risico's. Dat was voor de thuisploeg het sein om te counteren maar gelukkig stond het vizier van enkele Heistenaar niet bijster goed afgesteld. Een kwartier voor affluiten ging de 3-1 er dan toch in, al dan niet uit buitenspel.
De match leek gespeeld, maar DAVO zette nog eens alles op alles. Jochen Claes gaf zijn tweede assist van de middag en Reune kopte de aansluitingstreffer tegen de netten : 3-2.
Westende smeet nu in de laatste twee minuten alles naar voren. Gaetan Ghysbrechts kon nog eens trappen maar hij kraakte zijn shot en de bal ging in de armen van de doelman. Eindstand : 3-2

Een match waar er misschien wel wat meer inzat, zeker op basis van de eerste helft. In de tweede helft vergat Heist op de tegenaanval bij momenten de klus te klaren. Door deze nederlaag wordt het nu wel extreem moeilijk om nog rechtstreeks in derde provinciale te blijven. Al verloor Zerkegem ook opnieuw, thuis tegen Ruddervoorde. Woensdag wacht opnieuw 'een laatste kans', in Sint-Joris.

14:30 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.