30-03-10

DAVO - Wenduine 2-5

DAVO moest de drie punten thuis houden als het nog van die derde laatste plaats af wilde.

Op het kwartier zag er nochtans weer niet goed uit toen een kopbal vanop ruime afstand in doel belandde : 0-1.
Toch was DAVO de betere ploeg en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker toen Claudio Ruva een voorzet staalhard in doel kopte : 1-1.
Net voor de rust stond DAVO helemaal op rozen toen Jochen Claes de bal over de doelman in doel lobde : 2-1, een verdiende voorsprong voor Westende.

Net na de rust kon DAVO de match in een beslissende plooi leggen, maar de lobbal van Fre Deny stierf in de handen van de doelman. Even later kon Reune een bal net niet controleren.
Het brak DAVO zuur op want 20 minuten voor tijd kon een bal niet voldoende weggewerkt worden. Een bezoekende spits profiteerde optimaal door heel knap vanuit de draai de 2-2 binnen te knallen.
DAVO leek totaal van slag want amper één minuut later kon Wenduine met maar liefst drie aanvallers oprukken tegen slechts één DAVO-verdediger. De bezoekers faalden niet en opeens stond DAVO met 2-3 in het krijt. Toen Hans Vanhove twee minuten later met een tweede gele kaart werd weggestuurd, was het kalf helemaal verdronken. Wenduine diepte de voorsprong nog uit met twee doelpunten en het licht ging helemaal uit voor Westende. Eindstand : 2-5.

Door de nederlaag en het feit dat Zerkegem in eigen huis Zandvoorde versloeg, lijkt de rechtstreekse redding nu wel heel moeilijk geworden. Zaterdag volgt een thuismatch tegen Beernem en het wordt vanaf nu ook met argusogen kijken naar de ontwikkelingen in vierde klasse A.

16:13 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-03-10

De Haan - DAVO 3-1

DAVO stond voor een moeilijke verplaatsing naar het derde geklasseerde De Haan.

Vanaf de eerste minuut eiste de thuisploeg het balbezit op maar het openingskwartier ging voorbij zonder noemenswaardige kansen. Tot een inworp van De Haan ongelukkig in eigen doel werd verlengd door Sven Legein : 1-0.
Het sein voor de thuisploeg om nog een tandje bij te steken. Na geharrewar voor doel belandde een bal op de lat en ook doelman Godderis kwam nog enkele keren gepast tussen. Toch scoorde de thuisploeg nog een tweede keer voor de rust toen een spits de bal over doelman Godderis lobde : 2-0. Kort voor rust kreeg Westende dan toch een kans maar Dave Vanbrabander kon de vrijstaande Nico Orbie net niet bereiken.

DAVO bracht aan de rust een extra spits in en na tien minuten opteerde het achterin voor man op man. Die aanvalsdrift rendeerde want de thuisploeg kwam nog moeilijk in zijn spel. Dat leidde tot steriele druk van DAVO maar echt grote kansen kwamen er niet. Tot Benny Reunbrouck een kwartier voor tijd werd vrijgespeeld door Thomas Van Broeck. Reune trapte de aansluitingstreffer naast de doelman binnen: 2-1.
DAVO ging nu voluit voor de gelijkmaker. Claudio Ruva kon zich doorzetten maar zijn voorzet bereikte net niet een DAVO-speler.
De Haan kon intussen enkele keren gevaarlijk counteren en in de blessuretijd leverde dat uiteindelijk de bevrijdende treffer op voor de thuisploeg : 3-1, eindstand.

DAVO speelde een verdienstelijke match, vooral de tweede helft, tegen De Haan maar dat bleek niet genoeg om een puntje te halen.
Zaterdag geeft DAVO Wenduine partij. Als Westende zich nog (rechtstreeks) wil handhaven in derde, moet het dringend punten sprokkelen !

12:08 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-10

DAVO - HO Oostende 4-2

DAVO gaf thuis rode lantaarn HO Oostende partij, een match die simpelweg moest gewonnen worden. De bezoekers raakten ternauwernood aan elf spelers, waaronder de trainer, die in doel postvatte.

Na een kwartier scoorde DAVO dat belangrijke eerste doelpunt : Sven Legein trapte van ver op doel over de doelman : 1-0.
DAVO verzuimde vervolgens om de score op te drijven maar uiteindelijk mocht het toch met een bevrijdende 3-0 de rust in, na goals van Reune, intikkertje, en Jochen Claes, met de kop. Match gespeeld. Of toch niet ... ?

HOO zag tijdens de rust een speler geblesseerd uitvallen en tien minuten later zelfs nog iemand. Vermits de bezoekers geen wisselspelers bijhadden, mocht DAVO tegen negen man verder. De buit leek nu helemaal binnen maar toch gebeurde het onvoorstelbare : HOO knokte zich opnieuw in de match. Eerst besloot een bezoekende spits alleen voor de doelman nog naast, maar even later werd het toch 3-1. DAVO ging nu op zoek naar de vierde goal maar er zat weinig lijn in het spel. Claudio Ruva en Jochen Claes kregen wel enkele grote kansen maar de bal ging er niet in. Het was daarentegen HOO dat zowaar de 3-2 tegen de touwen trapte. Het zou toch niet waar zijn ...
Even later kwam HOO opnieuw dreigen, maar de bal ging er gelukkig niet in. DAVO ging nu resoluut voor die verlossende goal maar opnieuw werden enkele kansen verkwanseld. Kort voor tijd omspeelde Claudio Ruva dan toch de doelman en besloot hij in het lege doel : 4-2, de match was nu eindelijk definitief gespeeld.

In de eerste helft kreeg DAVO een zevental goede kansen en met een 3-0 stand aan de rust mag je normaal nooit meer in problemen komen, zeker niet als je in de tweede helft tegen negen man komt te staan. Het enige wat te onthouden valt, is dat de drie punten binnen zijn en dat DAVO, door het puntenverlies van Zerkegem tegen Sint-Joris, op vijf punten van Zerkegem komt.

11:50 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-03-10

DAVO - HO Oedelem 2-2

DAVO moest dringend nog eens de drie punten thuis houden.

Maar na één minuut sloeg het noodlot alweer toe. De bal kon niet ontzet worden en een bezoekende spits profiteerde en trapte de 0-1 tegen de touwen, opnieuw een start in mineur.
DAVO paniekeerde echter niet en ging op zoek naar de gelijkmaker. Nicolas Orbie kwam twee keer voor de doelman, maar raakte er twee keer niet voorbij. Even later werd hij echter foutief gestuit in het strafschopgebied en Reune zette de penalty om : 1-1.
Even later moesten de bezoekers 0, na een rode kaart, met zijn tienen verder en kort voor rust werkte Reune een mooie actie van Jochen Claes in doel : 2-1 aan de rust én een numerieke meerderheid voor Westende.

Toch gaf Oedelem niet op en na een kwartier in de tweede helft, kwam het zelfs langszij. Balverlies van DAVO werd genadeloos afgestraft : 2-2.
Met een man meer moest Westende voluit voor de zege gaan, maar de bezoekers hielden stand. Tot Dave Vanbrabander in de laatste seconde een bal in één tijd op de slof nam. Zijn knal spatte echter uiteen op de binnenkant van de paal : zo bleef het bij die ontgoochelende 2-2 eindstand.

Volgende week komt rode lantaarn HO Oostende op bezoek. Een match die zeker moet gewonnen worden.

20:11 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-10

BINGO-AVOND

Wat ? BINGO-AVOND
Wanneer ? Zaterdag 6 maart om 20 uur
Waar ? Calidris, Westende-Bad.
Prachtige prijzen te winnen !
Kaarten te koop bij de spelers (prijs per kaart € 2,50).

19:51 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sint-Joris - DAVO

De wedstrijd werd, kort voor de aftrap, afgelast wegens het aanhoudende slechte weer. Het plein van Sint-Joris werd herschapen tot een akker dus besliste de scheids om de match af te gelasten. Ook de reserven speelden zondagmorgen niét tegen Keiem.
De eerste ploeg heeft intussen al vier matchen in te halen (Nieuwpoort, Beernem, Heist en Sint-Joris). De match tegen Sint-Joris zal op een woensdagavond in april gespeeld worden.

19:48 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |