15-03-10

DAVO - HO Oostende 4-2

DAVO gaf thuis rode lantaarn HO Oostende partij, een match die simpelweg moest gewonnen worden. De bezoekers raakten ternauwernood aan elf spelers, waaronder de trainer, die in doel postvatte.

Na een kwartier scoorde DAVO dat belangrijke eerste doelpunt : Sven Legein trapte van ver op doel over de doelman : 1-0.
DAVO verzuimde vervolgens om de score op te drijven maar uiteindelijk mocht het toch met een bevrijdende 3-0 de rust in, na goals van Reune, intikkertje, en Jochen Claes, met de kop. Match gespeeld. Of toch niet ... ?

HOO zag tijdens de rust een speler geblesseerd uitvallen en tien minuten later zelfs nog iemand. Vermits de bezoekers geen wisselspelers bijhadden, mocht DAVO tegen negen man verder. De buit leek nu helemaal binnen maar toch gebeurde het onvoorstelbare : HOO knokte zich opnieuw in de match. Eerst besloot een bezoekende spits alleen voor de doelman nog naast, maar even later werd het toch 3-1. DAVO ging nu op zoek naar de vierde goal maar er zat weinig lijn in het spel. Claudio Ruva en Jochen Claes kregen wel enkele grote kansen maar de bal ging er niet in. Het was daarentegen HOO dat zowaar de 3-2 tegen de touwen trapte. Het zou toch niet waar zijn ...
Even later kwam HOO opnieuw dreigen, maar de bal ging er gelukkig niet in. DAVO ging nu resoluut voor die verlossende goal maar opnieuw werden enkele kansen verkwanseld. Kort voor tijd omspeelde Claudio Ruva dan toch de doelman en besloot hij in het lege doel : 4-2, de match was nu eindelijk definitief gespeeld.

In de eerste helft kreeg DAVO een zevental goede kansen en met een 3-0 stand aan de rust mag je normaal nooit meer in problemen komen, zeker niet als je in de tweede helft tegen negen man komt te staan. Het enige wat te onthouden valt, is dat de drie punten binnen zijn en dat DAVO, door het puntenverlies van Zerkegem tegen Sint-Joris, op vijf punten van Zerkegem komt.

11:50 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.