22-02-10

Ruddervoorde - DAVO 3-1

Na de stuntzege tegen Zandvoorde hoopte DAVO op een nieuwe driepunter.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd verliepen vrij gelijkopgaand. Ruddervoorde had het meeste balbezit maar kwam niet echt tot kansen. Tot een thuisspeler alleen voor doelman Godderis verscheen, maar die kon in hoekschop werken.
De tweede kans voor de thuisploeg was wél raak : de bal werd vanop rechts voorgebracht en centraal voor doel kon een thuisspeler vrijstaand binnentikken : 1-0, meteen de ruststand.

Kort na de rust kreeg Westende dé mogelijkheid om gelijk te maken. Dave Vanbrabander werd, al dan niet foutief, gestuit en de bal ging op de stip. Sven Legein zette zich achter de bal maar de doelman kon de penalty weren. Tot overmaat van ramp werd het twee minuten later 2-0 toen een voorzet werd binnengekopt.
DAVO probeerde de bakens te verzetten maar het kwam moeilijk tot kansen. Tot Jochen Claes opeens de bal voor de voeten kreeg, maar zijn poging werd door de doelman in hoekschop gewerkt. De daaropvolgende corner was echter wél raak : na mistasten van de thuisverdediging werkte Sven Legein de 2-1 tegen de touwen.
Er was opnieuw hoop voor DAVO maar die werd één minuut later alweer de kop ingedrukt. De bal belandde tegen de arm van Joris Van Broeck en de scheidsrechter legde de bal op de stip. De penalty werd feilloos omgezet en die 3-1 betekende meteen de doodsteek voor DAVO én was ook meteen de eindstand. In het slot werd Hans Vanhove nog uitgesloten. DAVO slikte ook een zevental gele kaarten.

Na het gelijkspel van Heist staat DAVO opnieuw op zes punten van de Heistenaars. Zondag trekt Westende naar op één na laatste Sint-Joris, dat verrassend leider Westkapelle op een gelijkspel hield.

21:39 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-02-10

Zandvoorde - DAVO 1-2

Na enkele zware nederlagen op rij wilde DAVO eerherstel op het veld van Zandvoorde.

Het zou zaak worden om eindelijk eens geen snelle tegengoal te pakken en dat leek ook te lukken. DAVO dreigde zelfs het eerst met een knap schot van Gaetan Ghysbrechts.
Halverwege de eerste helft kwam Zandvoorde meer opzetten en dat resulteerde in twee mooie doelkansen maar die werden verkwanseld. Kort voor het rustsignaal ontfutselde Dave Vanbrabander de bal, hij stormde in z'n eentje op het doel af, omspeelde knap een verdediger en legde de bal naast de thuisdoelman binnen : zowaar 0-1 aan de rust!

De tweede helft was amper bezig toen Gaetan Ghysbrechts, wegens protest, twee keer geel kreeg in amper één minuut tijd. DAVO nog 40 minuten met tien man verder.
Meteen het signaal voor de thuisploeg om een tandje hoger te schakelen. Op het kwartier resulteerde dit in de gelijkmaker: 1-1. Het beloofde nog een moeilijk matcheinde te worden voor Westende.
De thuisploeg slaagde er echter niet in om forcing te voeren en met tien man hield DAVO makkelijk stand. Een kwartier voor tijd deed het zelfs meer dan standhouden : Thomas Van Broeck brugde knap zijn man en gaf een splijtende pass naar Fre Deny, die beheerst binnentrapte. De twee invallers brengen DAVO zo op een 1-2 voorsprong.
Zandvoorde probeerde nog de bakens te verzetten maar de thuisploeg liet een gelaten indruk en kreeg maar weinig kansen meer.

DAVO boekte zo een knappe én belangrijke 1-2 zege in Zandvoorde. Na een zwarte periode opnieuw een opsteker voor de ploeg, hopelijk wordt nu op hetzelfde elan verder gegaan !

23:48 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DAVO - E. Brugge 2-7

Na amper één minuut kwamen de bezoekers al op voorsprong na een penalty. Aan de rust stond er al een zwaar 0-4 verdict op het bord.
In de tweede helft scoorde Joris Van Broeck de 1-4 maar E. Brugge liep uiteindelijk uit tot 1-7. Claudio Ruva redde vanop de stip nog lichtjes de eer.

23:38 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zerkegem - DAVO 4-1

Na amper een kwartier stond het al 3-0. DAVO had in de tweede helft het betere van het spel, maar kwam niet aan kansen.
Doelpunt : Gaetan Ghysbrechts

23:37 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |