22-02-10

Ruddervoorde - DAVO 3-1

Na de stuntzege tegen Zandvoorde hoopte DAVO op een nieuwe driepunter.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd verliepen vrij gelijkopgaand. Ruddervoorde had het meeste balbezit maar kwam niet echt tot kansen. Tot een thuisspeler alleen voor doelman Godderis verscheen, maar die kon in hoekschop werken.
De tweede kans voor de thuisploeg was wél raak : de bal werd vanop rechts voorgebracht en centraal voor doel kon een thuisspeler vrijstaand binnentikken : 1-0, meteen de ruststand.

Kort na de rust kreeg Westende dé mogelijkheid om gelijk te maken. Dave Vanbrabander werd, al dan niet foutief, gestuit en de bal ging op de stip. Sven Legein zette zich achter de bal maar de doelman kon de penalty weren. Tot overmaat van ramp werd het twee minuten later 2-0 toen een voorzet werd binnengekopt.
DAVO probeerde de bakens te verzetten maar het kwam moeilijk tot kansen. Tot Jochen Claes opeens de bal voor de voeten kreeg, maar zijn poging werd door de doelman in hoekschop gewerkt. De daaropvolgende corner was echter wél raak : na mistasten van de thuisverdediging werkte Sven Legein de 2-1 tegen de touwen.
Er was opnieuw hoop voor DAVO maar die werd één minuut later alweer de kop ingedrukt. De bal belandde tegen de arm van Joris Van Broeck en de scheidsrechter legde de bal op de stip. De penalty werd feilloos omgezet en die 3-1 betekende meteen de doodsteek voor DAVO én was ook meteen de eindstand. In het slot werd Hans Vanhove nog uitgesloten. DAVO slikte ook een zevental gele kaarten.

Na het gelijkspel van Heist staat DAVO opnieuw op zes punten van de Heistenaars. Zondag trekt Westende naar op één na laatste Sint-Joris, dat verrassend leider Westkapelle op een gelijkspel hield.

21:39 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.