21-01-10

DAVO - Westkapelle 1 - 3

DAVO moest de wei in tegen leider Westkapelle.

De match kon niet slechter beginnen voor Westende. Claudio Ruva beroerde in het strafschopgebied het leer met de hand. De bal ging op de stip en de penalty werd feilloos omgezet : 0 - 1 na tien minuten.
Westkapelle was heer en meester in de beginfase van de match. Gelukkig stond het vizier van de bezoekende spitsen niet op scherp want ze misten een drietal grote kansen.
De eerste tegenprik van DAVO was daarentegen meteen raak. Een splijtende pass van Kevin David kwam bij Dave Vanbrabander terecht. Hij trapte hard op de paal maar Claudio Ruva legde de rebound in doel : 1-1, meteen de ruststand.

Iedereen verwachtte na de rust een stormloop van de bezoekers, maar het was Westende die het betere van het spel had. Dat resulteerde in enkele kleine kansjes en naarmate de tijd vorderde, geloofde DAVO in een stuntje. Tien minuten voor tijd kreeg Westkapelle echter een tweede penalty, na een (licht) contact. De bal ging opnieuw binnen : 1-2.
DAVO zette nu alles op alles en bijna kopte Ollie Debruyne de gelijkmaker tegen de touwen, maar hij kon zijn hoofd net niet genoeg tegen de bal zetten.
Op de counter lukte Westkapelle nog een derde treffer. De aansluitingstreffer kwam er ook nog bijna, maar de kopbal van Kevin David werd van de lijn gekeerd.

Verdienstelijke match van DAVO dat de leider tot de 80ste minuut in bedwang hield. Zaterdag wacht Zerkegem, dat niet verder raakte dan een gelijkspel op het veld van HO Oostende, dat zo zijn eerste puntje sprokkelde.

21:21 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-01-10

Algemene afgelasting

Na de matchen tegen Beernem en HOO is nu ook de match tegen Heist uitgesteld. De KBVB ging namelijk opnieuw over tot een algemene afgelasting. Wanneer de matchen tegen Beernem en Heist zullen gespeeld worden, is nog niet geweten.

18:53 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HO Oostende - DAVO 2-5

DAVO moest winnen op HOO om in het spoor van de voorgangers te blijven.

De match kon alleszins niet beter beginnen voor DAVO. Nicolas Orbie a.k.a. 'Diego' devieerde een voorzet van Dave Vanbrabander in doel : 0-1.
Na tien minuten zat Westende helemaal op rozen. Reune profiteerde van een misverstand in de Oostendse verdediging en trapte de bal in het lege doel binnen : 0-2.
Die voorsprong moest voor de nodige rust zorgen, maar DAVO liet het spel uit handen glippen. Op het halfuur kreeg HOO een strafschop na een overtreding van Dave. De thuisdoelman trapte die feilloos binnen : 1-2 ruststand.

DAVO begon slap aan de tweede helft en dat resulteerde al snel in een unieke kans voor de thuisploeg. De HOO-spits trapte de bal echter over het lege doel. Toch bleek het echter uitstel van executie te zijn, want vijf minuten later was het toch raak. Een thuisspeler omzeilde de buitenspelval, dribbelde knap de doelman en werkte beheerst af : 2-2, een dreun voor DAVO.
Westende reageerde echter en tien minuten na de gelijkmaker kon Reune van dichtbij de 2-3 binnen trappen. Meteen was de veer gebroken bij de thuisploeg en DAVO profiteerde door nog verder uit te lopen. Reune trapte zijn derde van de middag binnen en Bram Vancoillie scoorde vanop de strafschopstip de 2-5, meteen de eindstand.

Na de vroege 0-2 leek DAVO op rozen te zitten, maar HOO knokte zich opnieuw in de match. DAVO zette echter orde op zaken en boekte een verdiende én broodnodige zege. Een domper was echter de winst van Heist en Beernem. Zondag trekt DAVO naar Heist, tenminste als het weer geen spelbreker wordt.

16:43 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |