21-01-10

DAVO - Westkapelle 1 - 3

DAVO moest de wei in tegen leider Westkapelle.

De match kon niet slechter beginnen voor Westende. Claudio Ruva beroerde in het strafschopgebied het leer met de hand. De bal ging op de stip en de penalty werd feilloos omgezet : 0 - 1 na tien minuten.
Westkapelle was heer en meester in de beginfase van de match. Gelukkig stond het vizier van de bezoekende spitsen niet op scherp want ze misten een drietal grote kansen.
De eerste tegenprik van DAVO was daarentegen meteen raak. Een splijtende pass van Kevin David kwam bij Dave Vanbrabander terecht. Hij trapte hard op de paal maar Claudio Ruva legde de rebound in doel : 1-1, meteen de ruststand.

Iedereen verwachtte na de rust een stormloop van de bezoekers, maar het was Westende die het betere van het spel had. Dat resulteerde in enkele kleine kansjes en naarmate de tijd vorderde, geloofde DAVO in een stuntje. Tien minuten voor tijd kreeg Westkapelle echter een tweede penalty, na een (licht) contact. De bal ging opnieuw binnen : 1-2.
DAVO zette nu alles op alles en bijna kopte Ollie Debruyne de gelijkmaker tegen de touwen, maar hij kon zijn hoofd net niet genoeg tegen de bal zetten.
Op de counter lukte Westkapelle nog een derde treffer. De aansluitingstreffer kwam er ook nog bijna, maar de kopbal van Kevin David werd van de lijn gekeerd.

Verdienstelijke match van DAVO dat de leider tot de 80ste minuut in bedwang hield. Zaterdag wacht Zerkegem, dat niet verder raakte dan een gelijkspel op het veld van HO Oostende, dat zo zijn eerste puntje sprokkelde.

21:21 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.