09-12-09

Middelkerke - DAVO 2-2

Zaterdag was er de eerste derby ooit in competitieverband tussen Middelkerke en DAVO.

En het werd een rasechte cupmatch. Aanvankelijk had Middelkerke het betere van het spel en het kreeg ook enkele kansjes maar die werden niet verzilverd. Westende loerde op de counter en op één van die aanvallen werd Jochen Claes ten val gebracht in het strafschopgebied met een penalty tot gevolg, die werd omgezet door Claudio Ruva. Tot overmaat van ramp voor Gold Star kreeg de protesterende verdediger zijn tweede gele kaart onder de neus gestopt. DAVO mocht met een 0-1 voorsprong en een numerieke meerderheid de rust in.

Ondanks het mannetje minder kon Middelkerke al vroeg in de tweede helft gelijk maken. Een voorzet werd door iedereen gemist en verdween rechtstreeks in doel : 1-1.
Middelkerke begon te drukken, maar DAVO loerde op de counter. Dave Vanbrabander zette zich goed door op rechts, leverde een prima voorzet af en Nico Orbie trapte, tegen zijn ex-club, de bal in één tijd tegen de touwen : 1-2 !
Even later leek Gaetan Ghysbrechts op weg naar de 1-3, maar hij trapte naast. De scheids zag echter dat Gaetan gehinderd werd tijdens het trappen en stuurde de verdediger met rood naar de kant, Middelkerke nog met negen.
Met twee man meer slaagde DAVO er echter niet in om de counters goed uit te spelen dus bleef het gevaar op de gelijkmaker aanwezig.
En die gelijkmaker kwam er uiteindelijk vijf minuten voor tijd. Op een vrije trap kon een thuisspeler de bal in de verste hoek binnen koppen : 2-2, meteen de eindstand.

Op voorhand was een gelijkspel in Middelkerke een mooie uitslag, maar achteraf had een overwinning er ingezeten én misschien wel gemoeten, zeker omdat Heist en Beernem elk hun match wonnen. Zondag wacht Veldegem.

11:31 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.