19-10-09

DAVO - Sint Joris 5-3

DAVO stond voor een belangrijk treffen in de strijd om het behoud. Sint Joris boekte vorige week zijn eerste zege en stond op twee puntjes van DAVO.

DAVO zette de bezoekers meteen vast op de eigen helft, maar na nog geen tien minuten moest het wel al noodgedwongen wisselen toen Thomas niet meer verder kon.
Zijn invaller Nicolas 'Diego' Orbie liet zich meteen opmerken. Een bal kwam aan de tweede paal voor zijn voeten gerold en hij trapte de openingstreffer onder de doelman binnen : 1-0.
Even later kwam Benny Reunbrouck oog in oog met de doelman. Hij omspeelde de keeper, maar werd gehaakt in het strafschopgebied. De scheids gaf echter balvoordeel en Reune kon nog afdrukken, zijn schot ging over. De scheids oordeelde echter dat ie toch te veel gehinderd werd en legde de bal alsnog op de stip. Reune zette de elfmeter zelf feilloos om. DAVO kreeg nog kansen om de score uit te diepen, maar schoten van Nico Orbie, Dave Vanbrabander en Joris Van Broeck werden gekeerd. In de laatste vijf minuten stak Sint Joris de neus aan het venster maar de ruststand was 2-0.

De tweede helft was amper bezig of de 3-0 stond al op het bord : Dave Vanbrabander bracht de bal voor doel en Claudio Ruva liep het leer tegen de touwen. Match gespeeld, zo leek het.
Maar vijf minuten later scoorden de bezoekers tegen toen een voorzet aan de tweede paal werd binnengekopt : 3-1.
Amper twee minuten na dat doelpunt kreeg Sint Joris een unieke kans op de aansluitingstreffer. Na een duel floot de scheids een heel dubieuze penalty en de 3-2 was een feit. Zou het toch nog een thriller worden ?
Vijf minuten later kon Westende opnieuw vrijer ademen. Nico Orbie trapte een hoekschop in twee keer voor doel en Bram Keirsebilck knikte binnen aan de eerste paal : 4-2, nu leek de zege een feit.
Maar weer kwam Sint-Joris opnieuw in de match. Een bezoeker mocht op de flank, wellicht uit buitenspelpositie, oprukken en voorzetten. De bal werd lichtjes gedevieerd, genoeg voor de aansluitingstreffer : 4-3. Sint-Joris dat eigenlijk amper kansen creëerde, scoort toch drie keer.
Kort voor tijd nam DAVO dan toch alle twijfels weg : Dave Vanbrabander zette zich goed door en gaf Reune de 5-3 op een presenteerblaadje.

Oververdiende zege van DAVO dat opnieuw aansluiting vindt met de middenmoot en Heist en Beernem achter zich laat.

21:27 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwpoort - DAVO 4-1

Na een zwakke eerste helft (3-0) van DAVO was de match al gespeeld. Uiteindelijk werd het 4-1, Benny Reunbroeck redde de Westendse eer, al werd de 3-2 wel dubieus afgekeurd wegens buitenspel.

21:11 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-10-09

DAVO Westende - Zandvoorde: 1-5

1-0 Claudio Ruva

18:40 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-10-09

E. Brugge - DAVO 2-2

Moeilijke verplaatsing voor DAVO, naar eindrondekandidaat E. Brugge.

De match kon niet beter beginnen voor Westende. Een hoekschop werd ontzet door E. Brugge maar Wesley Werbrouck nam de bal vanop zo'n 25 meter in één tijd op de slof en versloeg zo knap de doelman : 0-1.

Lang kon DAVO echter niet genieten van de voorsprong: een thuisspeler werd onderuitgehaald in het strafschopgebied en de penalty werd feilloos omgezet: 1-1.
Amper tien minuten later mocht de thuisploeg opnieuw juichen toen een Brugge-speler alleen voor Daan kwam en beheerst afwerkte : 2-1. DAVO kon geen vuist meer maken in een zwakke eerste helft.

In de tweede helft probeerde DAVO de bakens te verzetten. Dat resulteerde in enkele kansen, maar die werden niet benut. Het was ook opletten voor de scherpe counters van E. Brugge. Op hoekschop belandde een bal van de thuisploeg op de paal en oog in oog met doelman Daan faalde de thuisspits.
Het slotkwartier was helemaal voor DAVO en dat resulteerde in de verdiende gelijkmaker. Jochen Claes kon een voorzet van dichtbij binnen koppen : 2-2.
In het absolute slot kon DAVO nog aanspraak maken op de zege, maar een scrimmage voor doel viel net niet goed en in de laatste minuut ging een kans voor Joeri Soete nipt over. Eindstand 2-2.

Een match die de twee kanten uit kon : Brugge kreeg kansen op de 3-1, DAVO op de 2-3. Een billijk gelijkspel dus.

18:11 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |