19-10-09

DAVO - Sint Joris 5-3

DAVO stond voor een belangrijk treffen in de strijd om het behoud. Sint Joris boekte vorige week zijn eerste zege en stond op twee puntjes van DAVO.

DAVO zette de bezoekers meteen vast op de eigen helft, maar na nog geen tien minuten moest het wel al noodgedwongen wisselen toen Thomas niet meer verder kon.
Zijn invaller Nicolas 'Diego' Orbie liet zich meteen opmerken. Een bal kwam aan de tweede paal voor zijn voeten gerold en hij trapte de openingstreffer onder de doelman binnen : 1-0.
Even later kwam Benny Reunbrouck oog in oog met de doelman. Hij omspeelde de keeper, maar werd gehaakt in het strafschopgebied. De scheids gaf echter balvoordeel en Reune kon nog afdrukken, zijn schot ging over. De scheids oordeelde echter dat ie toch te veel gehinderd werd en legde de bal alsnog op de stip. Reune zette de elfmeter zelf feilloos om. DAVO kreeg nog kansen om de score uit te diepen, maar schoten van Nico Orbie, Dave Vanbrabander en Joris Van Broeck werden gekeerd. In de laatste vijf minuten stak Sint Joris de neus aan het venster maar de ruststand was 2-0.

De tweede helft was amper bezig of de 3-0 stond al op het bord : Dave Vanbrabander bracht de bal voor doel en Claudio Ruva liep het leer tegen de touwen. Match gespeeld, zo leek het.
Maar vijf minuten later scoorden de bezoekers tegen toen een voorzet aan de tweede paal werd binnengekopt : 3-1.
Amper twee minuten na dat doelpunt kreeg Sint Joris een unieke kans op de aansluitingstreffer. Na een duel floot de scheids een heel dubieuze penalty en de 3-2 was een feit. Zou het toch nog een thriller worden ?
Vijf minuten later kon Westende opnieuw vrijer ademen. Nico Orbie trapte een hoekschop in twee keer voor doel en Bram Keirsebilck knikte binnen aan de eerste paal : 4-2, nu leek de zege een feit.
Maar weer kwam Sint-Joris opnieuw in de match. Een bezoeker mocht op de flank, wellicht uit buitenspelpositie, oprukken en voorzetten. De bal werd lichtjes gedevieerd, genoeg voor de aansluitingstreffer : 4-3. Sint-Joris dat eigenlijk amper kansen creëerde, scoort toch drie keer.
Kort voor tijd nam DAVO dan toch alle twijfels weg : Dave Vanbrabander zette zich goed door en gaf Reune de 5-3 op een presenteerblaadje.

Oververdiende zege van DAVO dat opnieuw aansluiting vindt met de middenmoot en Heist en Beernem achter zich laat.

21:27 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.