25-09-09

DAVO Westende - Zerkegem:0-0

Twee ploegen die vorig jaar nog een reeks lager zaten stonden deze week tegenover elkaar. Beide ploegen hadden er baat bij de drie punten mee te graaien.

Het was al snel duidelijk dat het een gesloten match ging zijn, waarbij het middenveld door beide ploegen teveel overgeslaan werd. De keepers hadden een makkelijke eerste helft en moesten zelden ingrijpen. Nicolas kreeg net voor de rest toch nog de beste kans voorgeschoteld maar hij aarzelde te lang en de bal ging ongelukkig naast. De strijd was er maar het voetbal bleef achterwege

De tweede helft verliep zoals de eerste maar beide ploegen namen nu meer risico. Zowel de thuisploeg als de bezoekers gingen onbewust over naar en 4-2-4, maar desondanks de man-op-mansituatie was het moeilijk om uitgespeelde kansen te creëren. Tien minuten voor tijd kreeg de ingevallen Dave dé kans om een goal te scoren voor Westende, maar met zijn mindere linkere slaagde hij er niet in om de bal te kadreren. Davo kroop op het eind nog twee keer door het oog van de naald toen de bezoekers twee keer op identieke wijze alleen voor Daan kwamen, gelukkig stond het vizier van de speler niet op scherp en bleef de 0-0 op het bord.

17:40 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-09-09

Westkapelle - DAVO 4 - 1

DAVO stond voor een moeilijke opdracht in en tegen titelkandidaat Westkapelle.

Zoals verwacht was het Westkapelle dat het spel maakte en Westende dat op de counter loerde. Dat lukte enkele keren goed, maar tot een doelpunt kwam het niet en het leek er dan ook op dat 0-0 de ruststand ging worden. Dat was echter zonder Il Capitano Claudio Ruva gerekend. Hij omspeelde de doelman en werd neergehaald in het strafschopgebied. De scheids wees onmiddellijk naar de stip, de thuisdoelman kwam er vanaf met een gele kaart. Benny Reunbrouck zette de penalty om en DAVO ging zowaar de rust in met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft kwam het er op aan om zeker het eerste kwartier goed door te komen. Maar al na een tweetal minuten spelen, stond de 1-1 al op het bord. Een voorzet belandde aan de tweede paal en daar kon een alleenstaande thuisspeler er nog net zijn voet tegen zetten.
Een slecht begin voor DAVO en bijna werd het vijf minuten later opnieuw afgestraft, toen een bal op de lat belandde.
Het was echter uitstel van executie, want DAVO kwam niet meer van onder de druk uit. Op het uur omspeelde een VVW-speler drie man op rechts en legde de bal knap achter. Daar kon een middenvelder afdrukken , doelman Daan Fossaert kon het schot nog weren, maar in de rebound ging de bal toch binnen : 2-1.
Toen Westkapelle twee minuten later een derde keer scoorde na een rake kopbal op hoekschop was de match gespeeld. Uiteindelijk werd het nog 4-1 nadat de bal afweek op een Westends been en in de voeten van de VVW-spits belandde. Die miste niet van dichtbij.
Na da vierde doelpunt kwam DAVO opnieuw wat beter in de match en dat resulteerde nog in enkele kleine kansjes, maar tot een doelpunt kwam het niet meer.

Goede eerste helft van DAVO waarin het weinig kansen weggaf, in de tweede helft moest het echter de wet van de sterkste ondergaan.

20:14 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-09-09

DAVO Westende - Heist : 2-3

Davo mocht in de eerste match van het seizoen Heist ontvangen, die een week voordien HO Oostende versloeg met 11-0, we waren gewaarschuwd.

Davo begon opnieuw met een stevige organisatie aan de match en Heist vond hierop niet direct een antwoord. Toch was de eerste serieuze kans voor de bezoekers, een van de spitsen trapte uit het niets op de lat. Daarna kon Clau, na een knappe actie, Nicolas vrijstellen alleen voor de keeper. Maar na een moeilijke controle kreeg hij de bal niet tegen de netten. 5 minuten voor rust konden voor het eerste de bordjes gewisseld worden, want DAVO kreeg de bal niet weg in de eigen rechthoek en de bezoekende spits kon de bal tegen de nette werken. DAVO was niet van slag en net voor het rustsignaal kon Reune een verre inworp doorkoppen waardoor Claudio de bal kon binnenleggen. 1-1 was de ruststand.

DAVO kwam met volle moed uit de kleedkamer en op het uur kon DAVO nog eens het neus aan het venster steken. Thomas zette links simpel een man in de wind en kon van de hoek van de carré aanleggen, de bal belandde prompt in de haak en zowaar stond DAVO 2-1 voor. Westende hield de boel dicht en Heist kon moeilijk dreigen, toch trapte Heist tegen de paal en de druk begon groter te worden zonder echt uitgesproken kansen. Tien minuten voor tijd werd balverlies afgestraft en mits wat meeval stond de gelijkmaker op de bordjes. Heist ging op zoek naar de winning goal, maar de thuisploeg gaf niet toe. Tot in de slotminuut het noodlot toesloeg. Een bal week af op de kuit van Kevin waardoor Daan de bal in extremis nog tegen de paal moest duwen, de bal kwam terug het veld in en de spits van de bezoekers trof raak. 2-3 was ook meteen de eindstand.

een pijnlijk puntenverlies voor alweer een stevig Westende. Volgende week volgt de moeilijke verplaatsing naar Westkapelle

18:48 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-09

Beernem - DAVO 0-1

Voor de eerste wedstrijd in derde provinciale maakte DAVO de verplaatsing naar Beernem.

De eerste helft verliep vrij gelijkopgaand, met aan beide kanten wat gevaarlijke standjes voor doel, maar zonder echt noemenswaardige kansen. Toch was het DAVO dat met scherpe counters enkele keren serieus kon dreigen. Telkens was het echter net niet. Ruststand 0-0.

In de tweede helft kon DAVO al vroeg op voorsprong komen. Claudio Ruva werd neergehaald in de zestienmeter en de scheids wees naar de stip. Thomas Van Broeck zette zich achter de bal maar de thuisdoelman redde zijn ploeg van de achterstand.
DAVO was even aangeslagen na die gemiste penalty, maar bleef goed mee spelen en een mooi gelijkspel leek in de maak. Vijf minuten voor tijd viel er echter nog meer uit de bus. Thomas nam revanche voor zijn gemiste strafschop, omspeelde de doelman en legde de bal in het lege doel binnen : 0-1 voor DAVO, wie had dat gedacht ?
DAVO kwam nog even goed weg toen doelman Daan Fossaert een kopbal van onder zijn lat diende weg te tikken, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Fantastische opener van DAVO in derde provinciale, meteen drie gouden punten.

12:11 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |