18-05-09

DAVO viert de promotie !!!

Zaterdagavond vierde DAVO de promotie nog eens met een bbq en karaoke. Met behulp van de nodige dosis bier zette iedereen zijn beste beentje voor tijdens het zingen. Zelfs de enige echte DAVO-boysband kwam er een performance geven met een cover van de Beach Boys. En even later mocht de kantine zelfs een DAVO-girlsband verwelkomen ! Ook het trainersduo liet zich op de tonen van 'I'm too sexy' van zijn beste kant zien .

Naar jaarlijkse gewoonte werden er ook enkele mensen in de bloemetjes gezet. Naast alle DAVO-medewerkers werden ook de personen bedankt die de ploeg verlaten. In de eerste plaats boegbeeld, ex-DAVO topschutter en huidig hulptrainer, Laine D'hulster natuurlijk, maar ook de twee doelmannen Gerd Van Meenen en Brian Goutsmit werden uitgezwaaid.

Daarnaast werd ook de meest verdienstelijke speler van het seizoen verkozen. Topschutter Thomas Van Broeck mocht de beker in ontvangst nemen. Die beker ging overigens niet lang mee, want ze haalde het einde van de avond niet ...
Voor de volledigheid de eindstand :
1) Thomas Van Broeck
2) Jochen Claes
3) Kevin David
4) Claudio Ruva
Sven Legein
5) Bram Keirsebilck
6) Gerd Van Meenen

Op vrijdag 29 mei viert DAVO trouwens nóg een keer ! In De Zeekameel kunnen spelers en supporters er dan genieten van een mosselsouper of koude schotel. Spelers eten gratis, vrouwen, vriendinnen, supporters, sympathisanten, ... betalen de prijs van 15 euro. Inschrijven kan bij Petra.

11:30 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-05-09

SK Snaaskerke - DAVO Westende : 1-2 !!!!!! Eindronde is binneuuuuuun

Na de 3-3 in de thuismatch stond Westende voor een zeer moeilijke opdracht, gaan winnen op verplaatsing in het hol van de leeuw.

De match begon met een minuut stilte ter ere van de 2 verongelukte jongeren in een auto-ongeluk eerder deze week. De gedachten van de DAVO-spelers waren hierbij ook bij onze eigen verongelukte Tjoane, die meedeed als twaalfde man

In het begin van de match werd het rap duideijk dat de wind weer een kleine rol speelde, DAVO had het meeste balbezit, maar kon niet echt tot uitgespeelde kansen komen. Snaaskerke kon daarentegen wel sterk counteren, maar de 0-0 stond nog op het bord tijdens de rust.

Na de rust moest Westende dus echt wel op zoek gaan naar een doelpunt, maar het was Snaaskerke die echter scoorde. Bultynck bevond zich alleen voor Gerd Van Meenen en lobde de bal(al dan niet gevaarlijk spel) over de keeper. De bal belandde op de paal, maar in de rebound kon hij dan toch afwerken. Een mokerslag voor Westende. De wil was er wel, maar een vuist maken was moeilijk tegen een stevige thuisploeg.
Tien minuten voor tijd smeet DAVO alles in de aanval, met de frisse invallers Joris, Fre en Jeroen op het veld, werd er extra druk gezet op de verdediging. Vijf minuten voor tijd kreeg de ingevallen Fré dé kans op de aansluitingstreffer, maar hij besloot ongelukkig op de paal. Kort daarna werd de 2-0 van Snaaskerke, wellicht terecht, afgekeurd wegens buitenspel.
Drie minuten voor tijd werd de aanvalsdrang van DAVO dan toch beloond, Fré Deny werkte ditmaal de bal wél tegen de netten. Zit er dan toch nog een mirakel in?
DAVO ging natuurlijk op zoek naar de winning goal en het trok dan ook met man en macht naar voor.
In de toegevoegde tijd kon Sven een lange uitworp van Thomas doorkoppen en daar stond Brambino om hem droog tegen de netten te leggen. Westende ging door het lint en moest nog één minuut standhouden. Thomas kreeg nog dé kans om Snaaskerke volledig af te maken, maar die had meer zin om zijn krachten te sparen voor het feestje achteraf. Het laatste fluitsignaal weerklonk en de Eindronde was binnen ! Westende heeft het geweten ! Wie had na vier matchen, Westende stond toen laatste, durven dromen dat de ploeg zou promoveren naar derde ...

Met een spetterend feest achteraf werd een emotionele dag passend afgesloten ! Gelukkig staan er nog enkele feestjes voor de deur en misschien nog een weekendje Amsterdam en citytripje naar de zon. We kunnen zo dan met zijn allen klassiekers zingen!

BEDANKT EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

20:29 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-05-09

DAVO - Snaaskerke 3-3

Met een eindrondefinale op zak is het seizoen van DAVO al meer dan geslaagd. Toch wil Westende graag de kers op de taart zetten door de eindronde als winnaar af te sluiten. Met Snaaskerke kreeg het alvast een offensief sterke tegenstrever voorgeschoteld.

De match begon gelijkopgaand maar toch acteerde DAVO vrij nerveus. Toch kwam Westende bijna op voorsprong toen Jochen Claes een uittrap van doelman Gerd Van Meenen over de bezoekende keeper kopte. De bal belandde echter op de bovenkant van de lat. Na die kans was het echter Snaaskerke die de forcing voerde. DAVO kreeg geen poot aan de grond, maar toch leidde dit niet meteen tot grote kansen voor de bezoekers. Tot een, op het eerste zicht, ongevaarlijk afstandsschot een vreemde bots maakte op het oneffen veld en ongelukkig over keeper Gerd Van Meenen in doel verdween : 0-1.
DAVO was nu helemaal van slag en Snaaskerke kreeg vleugels. Na Westends balverlies op de eigen helft kwam Snaaskerke er razendsnel uit. Een één-tweetje zorgde ervoor dat de DAVO - verdediging knap uitgespeeld werd en aan de rand van de kleine 'carré' trapte de bezoekende spits de bal mooi in de kruising : 0-2, DAVO in de touwen.
Na het tweede doelpunt, kreeg Snaaskerke nog een tweetal kansen om de score op te voeren, maar daar slaagde het niet in. Met een 0-2 ruststand zag het er vrij slecht uit voor Westende.

Toch probeerde DAVO in de tweede helft een vuist te maken. Dit leidde al snel tot een reuzekans voor Claudio Ruva , maar zijn kopbal ging naast.
Even later mocht Westende toch juichen toen Reune een hoekschop knap binnenkopte : 1-2.
DAVO begon er nu opnieuw in te geloven en drukte Snaaskerke tegen het eigen doel. Jochen Claes zette zich goed door op links en bediende Nico 'Vamos Diego' Orbie die zowaar de 2-2 binnentikte. Even later kreeg 'Diego' zelfs een kans om de 3-2 te scoren, maar dat lukte net niet.
Snaaskerke was intussen opnieuw beter in de match gekomen en het spel ging goed op en neer. Een vrije trap van de bezoekers resulteerde in een warrige fase voor doel en van het geharrewar maakte een bezoeker gebruik om de 2-3 binnen te trappen. Er was nog protest wegens vermeend buitenspel, maar volgens de lijnrechter was daar geen sprake van.
Opnieuw een klap voor DAVO dus, maar toch ging Westende opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. En die liet dan ook niet lang op zich wachten. Rechtsachter Dave Vanbrabander zette zich goed door op rechts, hij kapte zijn bewaker uit en legde de bal onder de doelman binnen : 3-3.
Na de gelijkmaker had Snaaskerke het beste van het spel, maar er waren langs beide zijden nog enkele mogelijkheden om de score verder op te drijven. Het bleef echter bij een spectaculaire 3-3.

Net zoals in de competitie (4-4 thuis en 2-3 uit) werd het opnieuw een spektakelmatch tussen Westende en Snaaskerke. Een 3-3 gelijkspel is op zich misschien geen ideale uitgangspositie, maar de mentale weerbaarheid die de ploeg toonde na de 0-2 ruststand, moet vertrouwen geven voor de terugwedstrijd, volgende week in Snaaskerke.

00:25 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |