11-05-09

SK Snaaskerke - DAVO Westende : 1-2 !!!!!! Eindronde is binneuuuuuun

Na de 3-3 in de thuismatch stond Westende voor een zeer moeilijke opdracht, gaan winnen op verplaatsing in het hol van de leeuw.

De match begon met een minuut stilte ter ere van de 2 verongelukte jongeren in een auto-ongeluk eerder deze week. De gedachten van de DAVO-spelers waren hierbij ook bij onze eigen verongelukte Tjoane, die meedeed als twaalfde man

In het begin van de match werd het rap duideijk dat de wind weer een kleine rol speelde, DAVO had het meeste balbezit, maar kon niet echt tot uitgespeelde kansen komen. Snaaskerke kon daarentegen wel sterk counteren, maar de 0-0 stond nog op het bord tijdens de rust.

Na de rust moest Westende dus echt wel op zoek gaan naar een doelpunt, maar het was Snaaskerke die echter scoorde. Bultynck bevond zich alleen voor Gerd Van Meenen en lobde de bal(al dan niet gevaarlijk spel) over de keeper. De bal belandde op de paal, maar in de rebound kon hij dan toch afwerken. Een mokerslag voor Westende. De wil was er wel, maar een vuist maken was moeilijk tegen een stevige thuisploeg.
Tien minuten voor tijd smeet DAVO alles in de aanval, met de frisse invallers Joris, Fre en Jeroen op het veld, werd er extra druk gezet op de verdediging. Vijf minuten voor tijd kreeg de ingevallen Fré dé kans op de aansluitingstreffer, maar hij besloot ongelukkig op de paal. Kort daarna werd de 2-0 van Snaaskerke, wellicht terecht, afgekeurd wegens buitenspel.
Drie minuten voor tijd werd de aanvalsdrang van DAVO dan toch beloond, Fré Deny werkte ditmaal de bal wél tegen de netten. Zit er dan toch nog een mirakel in?
DAVO ging natuurlijk op zoek naar de winning goal en het trok dan ook met man en macht naar voor.
In de toegevoegde tijd kon Sven een lange uitworp van Thomas doorkoppen en daar stond Brambino om hem droog tegen de netten te leggen. Westende ging door het lint en moest nog één minuut standhouden. Thomas kreeg nog dé kans om Snaaskerke volledig af te maken, maar die had meer zin om zijn krachten te sparen voor het feestje achteraf. Het laatste fluitsignaal weerklonk en de Eindronde was binnen ! Westende heeft het geweten ! Wie had na vier matchen, Westende stond toen laatste, durven dromen dat de ploeg zou promoveren naar derde ...

Met een spetterend feest achteraf werd een emotionele dag passend afgesloten ! Gelukkig staan er nog enkele feestjes voor de deur en misschien nog een weekendje Amsterdam en citytripje naar de zon. We kunnen zo dan met zijn allen klassiekers zingen!

BEDANKT EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

20:29 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

De commentaren zijn gesloten.