04-05-09

DAVO - Snaaskerke 3-3

Met een eindrondefinale op zak is het seizoen van DAVO al meer dan geslaagd. Toch wil Westende graag de kers op de taart zetten door de eindronde als winnaar af te sluiten. Met Snaaskerke kreeg het alvast een offensief sterke tegenstrever voorgeschoteld.

De match begon gelijkopgaand maar toch acteerde DAVO vrij nerveus. Toch kwam Westende bijna op voorsprong toen Jochen Claes een uittrap van doelman Gerd Van Meenen over de bezoekende keeper kopte. De bal belandde echter op de bovenkant van de lat. Na die kans was het echter Snaaskerke die de forcing voerde. DAVO kreeg geen poot aan de grond, maar toch leidde dit niet meteen tot grote kansen voor de bezoekers. Tot een, op het eerste zicht, ongevaarlijk afstandsschot een vreemde bots maakte op het oneffen veld en ongelukkig over keeper Gerd Van Meenen in doel verdween : 0-1.
DAVO was nu helemaal van slag en Snaaskerke kreeg vleugels. Na Westends balverlies op de eigen helft kwam Snaaskerke er razendsnel uit. Een één-tweetje zorgde ervoor dat de DAVO - verdediging knap uitgespeeld werd en aan de rand van de kleine 'carré' trapte de bezoekende spits de bal mooi in de kruising : 0-2, DAVO in de touwen.
Na het tweede doelpunt, kreeg Snaaskerke nog een tweetal kansen om de score op te voeren, maar daar slaagde het niet in. Met een 0-2 ruststand zag het er vrij slecht uit voor Westende.

Toch probeerde DAVO in de tweede helft een vuist te maken. Dit leidde al snel tot een reuzekans voor Claudio Ruva , maar zijn kopbal ging naast.
Even later mocht Westende toch juichen toen Reune een hoekschop knap binnenkopte : 1-2.
DAVO begon er nu opnieuw in te geloven en drukte Snaaskerke tegen het eigen doel. Jochen Claes zette zich goed door op links en bediende Nico 'Vamos Diego' Orbie die zowaar de 2-2 binnentikte. Even later kreeg 'Diego' zelfs een kans om de 3-2 te scoren, maar dat lukte net niet.
Snaaskerke was intussen opnieuw beter in de match gekomen en het spel ging goed op en neer. Een vrije trap van de bezoekers resulteerde in een warrige fase voor doel en van het geharrewar maakte een bezoeker gebruik om de 2-3 binnen te trappen. Er was nog protest wegens vermeend buitenspel, maar volgens de lijnrechter was daar geen sprake van.
Opnieuw een klap voor DAVO dus, maar toch ging Westende opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. En die liet dan ook niet lang op zich wachten. Rechtsachter Dave Vanbrabander zette zich goed door op rechts, hij kapte zijn bewaker uit en legde de bal onder de doelman binnen : 3-3.
Na de gelijkmaker had Snaaskerke het beste van het spel, maar er waren langs beide zijden nog enkele mogelijkheden om de score verder op te drijven. Het bleef echter bij een spectaculaire 3-3.

Net zoals in de competitie (4-4 thuis en 2-3 uit) werd het opnieuw een spektakelmatch tussen Westende en Snaaskerke. Een 3-3 gelijkspel is op zich misschien geen ideale uitgangspositie, maar de mentale weerbaarheid die de ploeg toonde na de 0-2 ruststand, moet vertrouwen geven voor de terugwedstrijd, volgende week in Snaaskerke.

00:25 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.