27-04-09

Alveringem - DAVO 0-2

Na de 3-0 uit de heenmatch had Westende een schitterende uitgangspositie bekomen. DAVO verwachtte zich dan ook aan een stormloop van de thuisploeg.

Die stormloop kwam er echter niet. Er was wel wat steriele druk van de thuisploeg. Dat bracht aardig wat hoekschoppen en vrije trappen met zich mee, maar die leidden niet tot kansen. Doelman Gerd Van Meenen moest wel een vrije trap in hoekschop duwen.
Op het halfuur stond Westende helemaal op rozen. Fre Deny verlengde een bal met het hoofd tot bij Jochen Claes. Die kon tussen twee verdedigers onder de uitegkomen doelman binnenschuiven : 0-1, Alveringem moest nog vijf keer scoren om zich te kwalificeren. 0-1 was ook meteen de ruststand.

In de tweede helft probeerde de thuisloeg de bakens te verzetten, maar dat leidde opnieuw niet tot grote kansen. Het was daarentegen Thomas Van Broeck die voor een slecht uitkomende doelman de 0-2 tegen de touwen knikte.
Na het tweede doelpunt sloop er wat nonchalance in de ploeg en kreeg Alveringem kansen. Eerst strandde een afstandsschot op de lat en even later was het 'drie keer voor honderd frank' voor Alveringem, maar drie keer trapten ze op doelman Van Meenen. Even later moest Gerd ook nog een kopbal uit de hoek ranselen. De match was toen natuurlijk al lang gespeeld en even later maakte de scheids er een einde aan: 0-2, eindstand.

Met een mooi doelsaldo van 5-0 over de twee wedstrijden, bereikt DAVO oververdiend de finale. Daarin neemt het het op tegen Snaaskerke, dat twee keer Zarren versloeg met 2-1.

20:05 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-09

DAVO Westende - VV Alveringem : 3-0

De eerste match van de halve finale stond op het programma. DAVO Westende moest thuis het sterke Alveringem bekampen, geen makkelijke opdracht. Maar het doel was simpel, geen goal incasseren en er zelf eentje of meer proberen te scoren.

DAVO zette hoog druk op de verdediging van de eerste tegenstander gedurende de eerste tien minuten met enkele kansen tot gevolg, maar het net werd niet gevonden. Daarna was het al Alveringem dat de klok sloeg. DAVO verloor de slag op het middenveld en kwam er niet meer aan te pas. Alveringem kreeg genoeg kleine kansjes en 2 hele grote, maar de afwerking stond gelukkig voor ons niet op punt, zo gingen we de rust in met een gevleide 0-0 tussenstand.

Met de wind in het voordeel van Westende was het de tweede helft volledig het tegenovergestelde spelbeeld. Door het hoge storen kwam Westende op voorsprong, een te korte terugspeelbal werd nog net onderschept door Jochen en met zijn kattepootje schoof hij de bal de verste hoek binnen. De bezoekers moesten op zoek gaan naar de gelijkmaker en zo kwam er veel ruimte. Thomas ging centraal door en vond de alleestaande Jochen aan de 16-meter, de 2-0 lag tegen de netten na een mooi lobje. Er werd wat zekerheid in het spel gebracht door met 2 spitsen te spelen, maar veel veranderde dat niet aan het spelbeeld. Claudio kon na een corner van Jochen de bal tegen de paal koppen. En Thomas schilderde nog een ver schot op het doelhout. De ingevallen Fré had ook enkele kansen maar kon telkens net niet besluiten. In de blessuretijd werd Claudio nog neergehaald in de 16 meter en de scheids twijfelde geen seconde, Thomas zette zo de 3-0 eindstand op het bord.

Een ideale uitgangspositie voor Westende, maar de buit is nog niet binnen. Alveringem is een zeer goede ploeg en mag zeker niet onderschat worden. Hiervoor onthouden we vooral de slechte eerste helft. Er werd de tweede helft met veel karakter en inzet gevoetbald en zo moet het ook gebeuren in de tweede match.

16:08 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-04-09

Zondag 19/04/2009 : DAVO - Alveringem

Zondag om 15u staat de heenmatch van de 1/2 finales in de eindronde op het programma. DAVO ontvangt Alveringem. Supporters op post !

10:52 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-04-09

Overlijden Erik Pylyser

Afgelopen donderdag vond de begrafenis plaats van ex-voorzitter én erevoorzitter van DAVO Westende, Erik Pylyser. Heel DAVO Westende wenst de nabestaanden veel sterkte toe !

Er werd geloot voor de eindronde : DAVO neemt het 19 april op eigen veld op tegen Alveringem. Één week later volgt de terugmatch in Alveringem. In de andere halve finale strijden Snaaskerke en Zarren om een finaleticket.

11:33 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-04-09

DAVO - Vladslo 2 - 0 : EINDRONDE IS BINNEN !

DAVO had genoeg aan één puntje om zeker te zijn van deelname aan de eindronde.

DAVO had het echter moeilijk om in de match te komen tegen een goed meevoetbalkend Vladslo. Benny Reunbrouck kon wel de score openen, maar zijn poging werd door de doelman in hoekschop gewerkt. Op het kwartier kreeg Westende de melding dat De Panne en Jonkershove niet verder kwamen dan 0-0. Dat betekende meteen dat DAVO, ongeacht het eigen resultaat, zeker was van eindronde !
Dat goede nieuws werd meteen met een doelpunt gevierd : Sven Legein trapte een vrije trap staalhard in de benedenhoek : 1-0.
Amper twee minuten later kwam DAVO wel met de schrik vrij toen een poging van Vladslo op de paal strandde.
Na een zwakke eerste helft ging Westende met een voorsprong de rust in.

De tweede helft bleef echter op hetzelfde niveau verder kabbelen. DAVO kreeg wel enkele kansjes om de score uit te diepen, maar telkens liep er iets mis. Ook Vladslo stak regelmatig de neus aan het venster, maar ook zij konden niet scoren.
Tien minuten voor tijd stelde DAVO dan toch de zege veilig. Thomas speelde Reune vrij en die legde de bal naast de doelman binnen : 2-0, eindstand.

DAVO eindigt vierde en mag zich opmaken voor de eindronde. Dinsdagavond wordt er geloot.

20:20 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |