20-04-09

DAVO Westende - VV Alveringem : 3-0

De eerste match van de halve finale stond op het programma. DAVO Westende moest thuis het sterke Alveringem bekampen, geen makkelijke opdracht. Maar het doel was simpel, geen goal incasseren en er zelf eentje of meer proberen te scoren.

DAVO zette hoog druk op de verdediging van de eerste tegenstander gedurende de eerste tien minuten met enkele kansen tot gevolg, maar het net werd niet gevonden. Daarna was het al Alveringem dat de klok sloeg. DAVO verloor de slag op het middenveld en kwam er niet meer aan te pas. Alveringem kreeg genoeg kleine kansjes en 2 hele grote, maar de afwerking stond gelukkig voor ons niet op punt, zo gingen we de rust in met een gevleide 0-0 tussenstand.

Met de wind in het voordeel van Westende was het de tweede helft volledig het tegenovergestelde spelbeeld. Door het hoge storen kwam Westende op voorsprong, een te korte terugspeelbal werd nog net onderschept door Jochen en met zijn kattepootje schoof hij de bal de verste hoek binnen. De bezoekers moesten op zoek gaan naar de gelijkmaker en zo kwam er veel ruimte. Thomas ging centraal door en vond de alleestaande Jochen aan de 16-meter, de 2-0 lag tegen de netten na een mooi lobje. Er werd wat zekerheid in het spel gebracht door met 2 spitsen te spelen, maar veel veranderde dat niet aan het spelbeeld. Claudio kon na een corner van Jochen de bal tegen de paal koppen. En Thomas schilderde nog een ver schot op het doelhout. De ingevallen Fré had ook enkele kansen maar kon telkens net niet besluiten. In de blessuretijd werd Claudio nog neergehaald in de 16 meter en de scheids twijfelde geen seconde, Thomas zette zo de 3-0 eindstand op het bord.

Een ideale uitgangspositie voor Westende, maar de buit is nog niet binnen. Alveringem is een zeer goede ploeg en mag zeker niet onderschat worden. Hiervoor onthouden we vooral de slechte eerste helft. Er werd de tweede helft met veel karakter en inzet gevoetbald en zo moet het ook gebeuren in de tweede match.

16:08 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.