30-03-09

SC Lombardsijde - DAVO Westende : 1-3

De match van het jaar voor Westende en Lombardsijde stond op het programma. Ditmaal was ze extra getint doordat Westende de drie punten moest nemen om zich te blijven houden op de eindronde. Vorig seizoen waren de rollen omgekeerd en we wisten dat we de punten niet cadeau zouden krijgen.

Davo zette SC Lombardsijde direct onder druk. Na twee minuten kwam een verre inworp van Thomas terecht aan de tweede paal, bij de vrijstaande Claudio. Die knalde staalhard met links en de bal verdween letterlijk in de haak. Een droomstart voor Westende. Westende bleef baas en op het kwartier zette Reune sterk door, met een kopbal zette hij Nicolas alleen voor doel en die twijfelde geen seconde, zo stond het al direct 0-2. Lombardsijde had het moeilijk om in de match te komen en Davo hield alles dicht.

De opdracht was duidelijk voor Westende, de nul houden en zelf nog proberen te scoren. Davo creëerde kans op kans, maar kon telkens niet afwerken. Het was een sportieve match, jammer genoeg was er toch een minpuntje te bespeuren. Jochen ging (onvrijwillig) driest door op de keeper en die moest een tiental minuten toch nog het veld verlaten. Davo had alles onder controle, maar geklungel op links leidde tot de aansluitingstreffer van de thuisploeg. Angst sloop in de rangen van Westende en 2 minuten later raakte Thomas, net buiten de rechthoek, onvrijwillig de bal met de hand. Uit de daaropvolgende vrije trap werd een penalty gefloten. Sven kreeg de bal tegen de arm en de Scheids plaatste de bal op de stip. Gelukkig voor Westende werd de bal naast getrapt. Nog geen minuut later gebeurde ongeveer hetzelfde aan de overkant. Een verdediger kreeg de bal, opnieuw onvrijwillig, tegen de hand en de scheids had geen andere keuze dan deze bal opnieuw op de stip te leggen. Thomas trapt deze wel binnen en zo stond de verlossende 1-3 op de borden. Claudio moest 5 minuten voor tijd het plein nog verlaten met zijn 2de gele kaart(14 in totaal). Davo speelde de match uit en het feest kon beginnen.

De rechtstreekse concurrenten van Westende verloren allemaal punten en zo is Westende al zeker van een testmatch. Een punt tegen Vladslo volstaat voor de eindronde.

De reserven verloren thuis in eigen huis de derby tegen lombardsijde, in de laatste minuut kreeg het nog de 3-4 tegen. AUB Alain

18:24 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-09

Leke - DAVO 0-7

Leke was op papier een makkelijke opdracht, maar alle matchen moeten gespeeld worden.

Westende had het aanvankelijk ook moeilijk om door de Leke-defensie te komen. Het was zelfs een Leke-spits die een eerste waarschuwing gaf, maar Gerd Van Meenen pareerde zijn schot. Na 25 minuten viel de openingsgoal letterlijk en figuurlijk uit de lucht. Jochen Claes scoorde zijn eerste doelpunt ooit met het hoofd : 0-1.
Het openingsdoelpunt werkte blijkbaar bevrijdend want Fre Deny, die de bal in een leeg doel trapte, en Nicolas Orbie, die oog in oog met de keeper hard binnentrapte, maakten er al snel 2 en 3-0 van, meteen de ruststand.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Leke. Benny Reunbrouck omspeelde de doelman en legde de 0-4 binnen en vijf minuten later scoorde hij ook nog een tweede keer : 0-5. Kort daarvoor trapte hij ook nog op de paal. Ook Claudio pikte nog zijn goaltje mee en Reune lifte zijn derde van de middag mooi over de doelman: 0-7, eindstand.

Een makkelijke zege van DAVO, dat door het verlies van Jonkershove op een gedeelde vierde plaats komt.

22:27 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-03-09

De Panne - DAVO 1-1

DAVO stond voor een belangrijke match in de strijd om de eindronde. Verliezen was uit den boze.

De eerste helft was er één met veel middenveldspel en weinig kansen. Beide ploegen hielden elkaar perfect in evenwicht. De Panne kon dreigen via stilstaande fasen en DAVO brak enkele keren snel uit, maar 0-0 was een logische ruststand.

In de tweede helft kreeg DAVO dé kans om de score te openen. Nico Orbie ging in duel met de doelman, de bal was vrij maar Jochen Claes trapte de bal over het lege doel. De thuisdoelman moest na die actie afgevoerd worden met een blessure.
Even later volgde een koude douche voor Westende. Een inworp kon niet weggewerkt worden en de spits van De Panne verlengde met een gelukje de bal in de verste hoek : 1-0.
DAVO zette nu alles op alles maar het kwam moeilijk tot kansen. Een nederlaag leek een feit te worden, maar diep in de blessuretijd zette Sven Legein de bal voor doel. De ingevallen doelman verkeek zich volledig en ging onder de bal door: 1-1, meteen de eindstand.

Met een nederlaag werden de eindrondekansen van DAVO geminimaliseerd, maar dankzij de late gelijkmaker blijft Westende volop in de running.

21:06 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-03-09

SP Keiem - DAVO Westende: 2-2

Na het verlies thuis tegen Bulskamp, was de driepunter in Keiem noodzakelijk.

DAVO begon sterk aan de wedstrijd en creëerde kans na kans. Sven kon van dichtbij afwerken op doel na wat geharrewar in de carré, maar de bal strandde op de lat. Even later trok Jochen de bal achteruit voor Thomas die van kortbij op de keeper besloot. Het aanvalsgeweld van DAVO was nog niet voorbij. Fré brak door en kon terugleggen op Jochen die ook van kortbij over besloot. Als laatste grote kans kon Fré alleen op doel afgaan na een knappe actie van Claudio, maar ook hij besloot op de keeper. Een ongeschreven wet zegt dan dat je het deksel op de neus krijgt, dat gebeurde ook en hoe? De spits van Keiem ging door en trapte met buitenkant links van op 25 meter recht de haak in. DAVO kan de makkelijke goals niet scoren en de tegenstander schopt ze van overal binnen, net als vorige week is dit tamelijk frustrerend.

Na de rust moest DAVO rap tegenscore om in de wedstrijd te komen. De ingevallen Gaëtan hield 3 verdedigers aan de praat en kon Thomas alleen voor de keeper zetten, deze keer miste hij niet en het stond 1-1. 5 minuten later kon Jochen profiteren van geklungel in de verdediging en werkte beheerst af. DAVO boog zo de achterstand rap om en controleerde de wedstrijd. Keiem speelde dan alles of niets en kwam enkele keren gevaarlijk opzetten. Op een corner kwam de afvallende bal bij een middenvelder van Keiem terecht, die twijfelde niet en trapte de bal opnieuw van op zo'n 25 meter droog de benedenhoek in. 2-2, DAVO moest opnieuw komen. Maar grote kansen kwamen er niet mee. Zo leed Westende opnieuw puntenverlies en wordt het nog een serieuze opdracht om de eindronde te halen.

10:36 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |