30-03-09

SC Lombardsijde - DAVO Westende : 1-3

De match van het jaar voor Westende en Lombardsijde stond op het programma. Ditmaal was ze extra getint doordat Westende de drie punten moest nemen om zich te blijven houden op de eindronde. Vorig seizoen waren de rollen omgekeerd en we wisten dat we de punten niet cadeau zouden krijgen.

Davo zette SC Lombardsijde direct onder druk. Na twee minuten kwam een verre inworp van Thomas terecht aan de tweede paal, bij de vrijstaande Claudio. Die knalde staalhard met links en de bal verdween letterlijk in de haak. Een droomstart voor Westende. Westende bleef baas en op het kwartier zette Reune sterk door, met een kopbal zette hij Nicolas alleen voor doel en die twijfelde geen seconde, zo stond het al direct 0-2. Lombardsijde had het moeilijk om in de match te komen en Davo hield alles dicht.

De opdracht was duidelijk voor Westende, de nul houden en zelf nog proberen te scoren. Davo creëerde kans op kans, maar kon telkens niet afwerken. Het was een sportieve match, jammer genoeg was er toch een minpuntje te bespeuren. Jochen ging (onvrijwillig) driest door op de keeper en die moest een tiental minuten toch nog het veld verlaten. Davo had alles onder controle, maar geklungel op links leidde tot de aansluitingstreffer van de thuisploeg. Angst sloop in de rangen van Westende en 2 minuten later raakte Thomas, net buiten de rechthoek, onvrijwillig de bal met de hand. Uit de daaropvolgende vrije trap werd een penalty gefloten. Sven kreeg de bal tegen de arm en de Scheids plaatste de bal op de stip. Gelukkig voor Westende werd de bal naast getrapt. Nog geen minuut later gebeurde ongeveer hetzelfde aan de overkant. Een verdediger kreeg de bal, opnieuw onvrijwillig, tegen de hand en de scheids had geen andere keuze dan deze bal opnieuw op de stip te leggen. Thomas trapt deze wel binnen en zo stond de verlossende 1-3 op de borden. Claudio moest 5 minuten voor tijd het plein nog verlaten met zijn 2de gele kaart(14 in totaal). Davo speelde de match uit en het feest kon beginnen.

De rechtstreekse concurrenten van Westende verloren allemaal punten en zo is Westende al zeker van een testmatch. Een punt tegen Vladslo volstaat voor de eindronde.

De reserven verloren thuis in eigen huis de derby tegen lombardsijde, in de laatste minuut kreeg het nog de 3-4 tegen. AUB Alain

18:24 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.