25-02-09

DAVO - Bulskamp 2-3

DAVO moest de wei in tegen Bulskamp, dat de laatste weken goed op dreef was.

DAVO zette Bulskamp vast op de eigen helft en dat resulteerde al vrij snel in het openingsdoelpunt : Jochen Claes bracht de bal voor doel, waar Fré Deny binnen kon tikken. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.
Tot overmaat van ramp sloegen de bezoekers meteen keihard toe. Een bezoekende spits haalde ietwat verrassend uit vanop zo'n 20 meter en de bal dwarrelde over de doelman in doel : 0-1.
Enkele minuten later antwoordde DAVO echter. Thomas Van Broeck werd aangetikt in het strafschopgebied, maar bleef op de been en trapte de gelijkmaker tussen de benen van de doelman binnen : 1-1.
Wie dacht dat Westende nu snel ging uitlopen, was verkeerd. Na geharrewar net buiten het strafschopgebied nam een bezoeker de bal in één tijd op de slof en het leer verdween zowaar in de korte hoek in doel : 1-2. Twee schoten, twee doelpunten voor Bulskamp.
DAVO bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook vijf minuten voor de rust. Nicolas Orbie zette zich door en Jochen Claes nam een bal uit de lucht in één tijd op de slof: 2-2, ruststand.

DAVO wilde in de tweede helft komaf maken met Bulskamp, maar na vijf minuten was het alweer op achtervolgen aangewezen. Na geharrewar voor doel raakte de bal niet voldoende weg en de bezoekende spits trapte in één tijd hard binnen : 2-3.
Het beloofde nu wel een heel moeilijke klus te worden voor Westende.
DAVO zette Bulskamp nu vast op de eigen helft en begon risico's te nemen. Dat resulteerde in enkele scherpe counters van de tegenstrever, maar de stand bleef ongewijzigd. In de slotfase zette DAVO nog alles op alles, met een vrije trap van Thomas die rakelings naast zoefde en een voorzet van Claudio waar Nico Orbie net zijn voet niet kon tegenzetten. Ook een kopbal van Kevin David ging nog naast. Eindstand : 2-3.

Een zure nederlaag voor Westende, dat achtervolgers De Panne en Jonkershove zag winnen. Zondag tegen Keiem moet dit verlies rechtgezet worden !

18:35 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-02-09

SK Nieuwkapelle - DAVO Westende : 1-3

Een moeilijke verplaatsing naar Nieuwkapelle was de opdracht voor Westende deze zondag. De drie punten moesten meegenomen worden naar de kust om in de running te blijven voor de eindronde

Op een heel moeilijk bespeelbaar veld zette Westende hoog druk en kon zo enkele kansen afdwingen. Na wat geharrewar in de carré kon Bram afdrukken, maar de bal werd van de lijn gered, daarop werd nog eens op doel besloten door Claudio(denk ik) maar de keeper kon de bal van onder de lat wegtikken. De thuisploeg deed ook mee en stak de neus aan het venster, maar Gerd stond pal. Na twintig minuten ging de snelle spits van Nieuwkapelle door op rechts en werd foutief gestopt in de carré met een penalty als gevolg. Gelukkig voor DAVO dacht Gerd dat het eens het moment was om een strafschop te stoppen en zo geschiedde. Het bleef 0-0. Op dit zware veld, was voetballen zeer moeilijk. Een verre vrije trap belandde voor de voeten van Thomas en die legde de bal met links tegen de netten, 0-1. Daarna werd een onrechtstreeks vrijetrap afgelegd door Kevin en Sven vuurde een streep af op de keeper, maar die kon de bal klemmen. DAVO had de betere kansen, maar moest toch opletten voor de snelle spitsen die toch geregeld voor doel opdoken.

De opdracht was duidelijk, zo rap mogelijk het tweede bevrijdende doelpunt maken. Thomas stak na 10 minuten Fré in het straatje en die kon alleen op de keeper afgaan. De koele kikker in hem kwam boven en legde die 0-2 binnen. Daarna had Westende de match onder controle en geregeld uitbreken, een kopbal van Thomas werd ook nog van de lijn gered. Tien minuten voor tijd kwam na lang getreuzel op links de bal uiteindelijk toch bij Gaëtan, die kon afwerken en de bal belandde mits wat meewerking van de keeper binnen. Even later brak Dave uit en ging richting doel. Hij passeerde de man, maar ging daarop iets te opzichtig liggen. De scheids floot misschien wel terecht geen strafschop, maar een tweede gele kaart was toch wel overdreven. De tackle werd te laat ingezet en raakte ook geen bal. Enkele minuten voor tijd kreeg Kevin de bal in zijn familiejuwelen, daarna was hij even van slag en kon de spits de bal paal en binnen trappen. De 1-3 eindstand stond op het bord.

Dankzij het puntenverlies van De Panne en Jonckershove doen we opnieuw een goede zaak in de stand. Volgende week komt Bulskamp op bezoek, een goed voetballende ploeg waar je nooit mee gedaan hebt. We zijn gewaarschuwd

20:21 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-02-09

DAVO - Zarren 1-1

Na Zerkegem stond DAVO opnieuw voor een topper, deze keer tegen Zarren.

Westende startte furieus aan de wedstrijd. In het openingskwartier was DAVO dan ook dicht bij de openingstreffer. Eerst pareerde de bezoekende doelman een schot van Thomas Van Broeck en vijf minuten later kon Claudio Ruva zich doorzetten, maar zijn trap belandde op de paal.
Na het sterke openingskwartier zakte DAVO wat weg en kwam Zarren opzetten, dit echter zonder noemenswaardige kansen te versieren. Toch kwamen de bezoekers na 25 minuten gevleid op voorsprong. Een lange bal kon niet ontzet worden door de DAVO-verdedigers noch door de doelman en van dichtbij kopte de Zarrense pocketspits de 0-1 tegen de touwen, al was er wel een buitenspelgeurtje aan blijkbaar.
0-1 was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft zette Westende een tandje bij en het zette Zarren vast op de eigen helft. Toch kwam het niet echt tot grote kansen. Bij hoekschoppen en vrije trappen zat er telkens wel een bezoekend been tussen.
Zarren maakte zich al op voor een feestje toen Westende in de allerlaatste minuut toch nog toesloeg. Claudio Ruva mocht, al dan niet in buitenspelpositie, doorgaan en hij trapte onder de doelman binnen: 1-1, een meer dan verdiende gelijkmaker en meteen ook de eindstand.

Na de toppers houdt DAVO stand op de vierde plaats al ziet het de eindrondeconcurrenten wel naderen. Nu volgen , op papier althans, de 'makkelijkere' wedstrijden. Maar in voetbal moet alles gespeeld worden.

12:25 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-02-09

DAVO Westende - Zerkegem : 0-1

DAVO was nu al 11 matchen ongeslagen, maar met de komst van Zerkegem stond het voor een moeilijke opdracht.
Het was een gelijkopgaande eerste helft op een hard en gladdig veld. DAVO kreeg de eerste kans. Thomas kon aanleggen, maar de bal vloog nipt naast. De bezoekers waren gewaarschuwd. Ook Zerkegem deed goed mee en kon enkele malen dreigen. Beide ploegen hadden het moeilijk om kansen te creëren, maar na een verloren duel centraal kon de Zerkegemse spits toch alleen op Gerd afgaan en besloot netjes in de verste hoek. Via een voorzet van rechts kwam de bal voor het hoofd van Benny, die moest de bal maar binnenknikken, maar een verdediger gaf hem een overduidelijke duw. Iedereen had dit gezien, maar de scheidsrechter jammer genoeg niet. De ruststand stond op het bord en DAVO stond voor een moeilijke opdracht, aangezien de bezoekers de beste verdediging van de reeks hebben.

DAVO kwam vol goede moed uit de kleedkamer en met de steun van het publiek ging het op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers kwamen niet meer echt aan het spel te pas en Westende kon ze vastzetten op hun helft. De kansen kwamen er wel, maar de bal ging telkens net niet binnen. Na goed doorzetten op links van Steven kwam de bal bij Benny terecht, die kon er nog net zijn voet tegenzetten, maar de bal zoefde over. In de laatste minuut kwam een bal terecht bij Joris, die zette zijn linker tegen de bal en die knalde tegen de paal. DAVO verdiende in deze match zeker meer dan 0 punten.

De reeks van DAVO werd zo beëindigd en volgende week volgt de laatste van een reeks toppers als Zarren op bezoek komt.

17:48 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |