26-01-09

Alveringem - DAVO 2-2

DAVO wilde zijn ongeslagen reeks van tien wedstrijden een verlengstuk geven in Alveringem. De thuisploeg was echter sinds de vorige speeldag leider af en had dus ook iets recht te zetten.

De wedstrijd begon vrij evenwichtig op het moeilijk te bespelen veld. Jochen Claes werd twee keer binnen de vijf minuten getorpedeerd door zijn bewaker, maar dit leverde slechts geel op.
Langs beide zijden waren er kansjes, maar het was Westende dat na 20 minuten op voorsprong klom. Een thuisverdediger beroerde in het strafschopgebied de bal met de hand. Thomas Van Broeck zette de penalty feilloos om.
Meteen het sein voor Alveringem om een tandje bij te zetten. Doelman Gerd Van Meenen kwam enkele keren gevat tussen.
Kort voor de rust kon DAVO zowaar nog een tweede keer juichen. De bal werd door Fre Deny voor doel gebracht en Reune tikte aan de eerste paal binnen : 0-2, een mooie ruststand voor DAVO.

De thuisploeg gaf echter niet op en kwam sterk uit de kleedkamers. Toch was het DAVO dat de match al vroeg kon beslissen. Een vrije trap van Kevin David belandde per toeval bij Reune, maar hij én Fre Deny konden, mede door toedoen van het veld, de 0-3 nét niet binnentrappen. Dat was meteen het laatste DAVO-wapenfeit, want wat volgde was een dolle Alveringemse tweede helft. Na tien minuten trapte een Alveringem-spits op een, bijna, leeg doel tegen de lat en nog géén vijf minuten later werd Westende nog eens gered door het doelhout, deze keer was de paal spelbreker voor de thuisploeg.
De thuisploeg liet de moed echter niet zakken en zette Westende vast op de eigen helft. Toch was het in de zone van de waarheid altijd net niet voor de thuisploeg, tot een knal van buiten het strafschopgebied voorbij Gerd in doel zoefde: 1-2, het beloofde nog een zwaar laatste kwartier te worden voor DAVO, zeker toen Claudio met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.
Het leek er echter op dat Westende stand ging houden onder de druk, maar een dikke vijf minuten voor tijd vloog de gelijkmaker toch tegen de touwen : Na een hoekschop raakte de bal niet volledig ontzet en door een bos van DAVO-benen ging de bal naar de tweede paal. Joris Van Broeck kon de bal ontzetten, maar het leer had blijkbaar de doellijn overschreden : 2-2, meteen de eindstand.

Als je 0-2 voor staat, mag je eigenlijk niet tevreden zijn met een gelijkspel, maar op basis van de tweede helft verdient de thuisploeg zeker een punt.
DAVO verloor echter opnieuw niet en is nu al elf wedstrijden ongeslagen. Hopelijk blijft dit zo na de toppers tegen Zerkegem en Zarren !

20:52 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-01-09

DAVO Westende - Jonckershove : 2-0

De opdracht was duidelijk, winnen en zo uitlopen op de concurrenten. Wegens schorsingen en gekwetsten moest er weer wat geschoven worden op enkele plaatsen. Maar door Fré en Yanis terug kwamen uit blessure, blijkt onze kern breder dan gedacht.

De wedstrijd begon rustig en beide ploegen keken wat naar elkaar. Maar de eerste grote kansen waren toch voor Westende die hoog druk zette op de verdediging, die toch wel wat onzeker bleek. Na een mooie actie van Jochen kon Fré alleen op doel afgaan, hij ging de keeper voorbij, maar uit een te scherpe hoek kon hij niet op doel besluiten. Even later kon Gaëtan op snelheid doorgaan. Ook hij geraakt voorbij de keeper maar nu stond een been in de weg. Op het halfuur brak Jochen door op rechts en legde strak achteruit op Thomas. Die controleerde de bal en twijfelde niet, de bal zoefde naar de haak en zo stond DAVO op een terechte voorsprong. 5 minuten later brak Thomas door de verdediging, ook hij speelde de keeper uit. Opnieuw belandde de bal niet tegen de netten, deze keer spatte de bal uiteen op de paal. Hopelijk wordt dit gemis aan kansen niet afgestraft door de tegenstander. Op slag van rust kreeg Jochen een verloren bal toegestuurd van Sven Legein, deze was echter niet zo verloren als gedacht. Fré dook in het gat en Jochen legde zijn 2de assist van de dag panklaar voor Fré, die werkte rustig af en kon DAVO gaan rusten met een oververdiende 2-0 voorsprong.

Na de rust kon DAVO de match controleren. De tegenstander kwam nog aanvallender aan de bak, maar verdere dan enkele vrije trappen en voorzetten kwam de bezoeker niet. Het was echter DAVO die nog het gevaarlijkst voor de dag kwam. Op de counter konden ze enkele malen zwaar dreigen, maar deze kansen moeten in het vervolg beter uitgespeeld worden.
DAVO speelde een beresterke eerste time en speelde de 2de helft de match heel volwassen uit. Volgend weekend volgt een bezoek naar ex-leider Alveringem. Ze zullen heel gebeten zijn om te winnen, want na een mindere reeks van hen, hebben ze de puntjes dringend nodig!

17:43 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |