26-01-09

Alveringem - DAVO 2-2

DAVO wilde zijn ongeslagen reeks van tien wedstrijden een verlengstuk geven in Alveringem. De thuisploeg was echter sinds de vorige speeldag leider af en had dus ook iets recht te zetten.

De wedstrijd begon vrij evenwichtig op het moeilijk te bespelen veld. Jochen Claes werd twee keer binnen de vijf minuten getorpedeerd door zijn bewaker, maar dit leverde slechts geel op.
Langs beide zijden waren er kansjes, maar het was Westende dat na 20 minuten op voorsprong klom. Een thuisverdediger beroerde in het strafschopgebied de bal met de hand. Thomas Van Broeck zette de penalty feilloos om.
Meteen het sein voor Alveringem om een tandje bij te zetten. Doelman Gerd Van Meenen kwam enkele keren gevat tussen.
Kort voor de rust kon DAVO zowaar nog een tweede keer juichen. De bal werd door Fre Deny voor doel gebracht en Reune tikte aan de eerste paal binnen : 0-2, een mooie ruststand voor DAVO.

De thuisploeg gaf echter niet op en kwam sterk uit de kleedkamers. Toch was het DAVO dat de match al vroeg kon beslissen. Een vrije trap van Kevin David belandde per toeval bij Reune, maar hij én Fre Deny konden, mede door toedoen van het veld, de 0-3 nét niet binnentrappen. Dat was meteen het laatste DAVO-wapenfeit, want wat volgde was een dolle Alveringemse tweede helft. Na tien minuten trapte een Alveringem-spits op een, bijna, leeg doel tegen de lat en nog géén vijf minuten later werd Westende nog eens gered door het doelhout, deze keer was de paal spelbreker voor de thuisploeg.
De thuisploeg liet de moed echter niet zakken en zette Westende vast op de eigen helft. Toch was het in de zone van de waarheid altijd net niet voor de thuisploeg, tot een knal van buiten het strafschopgebied voorbij Gerd in doel zoefde: 1-2, het beloofde nog een zwaar laatste kwartier te worden voor DAVO, zeker toen Claudio met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.
Het leek er echter op dat Westende stand ging houden onder de druk, maar een dikke vijf minuten voor tijd vloog de gelijkmaker toch tegen de touwen : Na een hoekschop raakte de bal niet volledig ontzet en door een bos van DAVO-benen ging de bal naar de tweede paal. Joris Van Broeck kon de bal ontzetten, maar het leer had blijkbaar de doellijn overschreden : 2-2, meteen de eindstand.

Als je 0-2 voor staat, mag je eigenlijk niet tevreden zijn met een gelijkspel, maar op basis van de tweede helft verdient de thuisploeg zeker een punt.
DAVO verloor echter opnieuw niet en is nu al elf wedstrijden ongeslagen. Hopelijk blijft dit zo na de toppers tegen Zerkegem en Zarren !

20:52 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.