18-01-09

DAVO Westende - Jonckershove : 2-0

De opdracht was duidelijk, winnen en zo uitlopen op de concurrenten. Wegens schorsingen en gekwetsten moest er weer wat geschoven worden op enkele plaatsen. Maar door Fré en Yanis terug kwamen uit blessure, blijkt onze kern breder dan gedacht.

De wedstrijd begon rustig en beide ploegen keken wat naar elkaar. Maar de eerste grote kansen waren toch voor Westende die hoog druk zette op de verdediging, die toch wel wat onzeker bleek. Na een mooie actie van Jochen kon Fré alleen op doel afgaan, hij ging de keeper voorbij, maar uit een te scherpe hoek kon hij niet op doel besluiten. Even later kon Gaëtan op snelheid doorgaan. Ook hij geraakt voorbij de keeper maar nu stond een been in de weg. Op het halfuur brak Jochen door op rechts en legde strak achteruit op Thomas. Die controleerde de bal en twijfelde niet, de bal zoefde naar de haak en zo stond DAVO op een terechte voorsprong. 5 minuten later brak Thomas door de verdediging, ook hij speelde de keeper uit. Opnieuw belandde de bal niet tegen de netten, deze keer spatte de bal uiteen op de paal. Hopelijk wordt dit gemis aan kansen niet afgestraft door de tegenstander. Op slag van rust kreeg Jochen een verloren bal toegestuurd van Sven Legein, deze was echter niet zo verloren als gedacht. Fré dook in het gat en Jochen legde zijn 2de assist van de dag panklaar voor Fré, die werkte rustig af en kon DAVO gaan rusten met een oververdiende 2-0 voorsprong.

Na de rust kon DAVO de match controleren. De tegenstander kwam nog aanvallender aan de bak, maar verdere dan enkele vrije trappen en voorzetten kwam de bezoeker niet. Het was echter DAVO die nog het gevaarlijkst voor de dag kwam. Op de counter konden ze enkele malen zwaar dreigen, maar deze kansen moeten in het vervolg beter uitgespeeld worden.
DAVO speelde een beresterke eerste time en speelde de 2de helft de match heel volwassen uit. Volgend weekend volgt een bezoek naar ex-leider Alveringem. Ze zullen heel gebeten zijn om te winnen, want na een mindere reeks van hen, hebben ze de puntjes dringend nodig!

17:43 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.