15-12-08

SK Snaaskerke - DAVO Westende : 2-3

Davo kon opnieuw een goede zaak doen in de stand. Door te winnen, kon het Snaaskerke op 6 punten zetten en zo weer een beetje dichter bij de eindrondeplaats komen. We wisten dat het niet gemakkelijk ging worden aangezien Snaaskerke, net als DAVO, aan een opmars bezig was naar boven

DAVO kwam gemotiveerd aan de aftrap, want het wou de trainer toch een mooi verjaardagscadeau schenken. Het spel ging goed op en neer, met kleine kansjes aan beide zijden. Maar de eerste grote kans was toch voor de thuisploeg, een vrije trap belandde via de vingertoppen van Gerd op de lat. Even later kon Kevin een bal van de lijn redden. Davo was gewaarschuwd en kwam ook enkele keren dicht bij een doelpunt. Op het halfuur belandde een verre inworp van op rechts in de grote rechthoek, Nicolas twijfelde niet en legde de 0-1 tegen de netten. Enkele minuten later kon Nico zijn 2de tegen de netten trappen, maar zijn mooie krul strandde op de lat. Even later kon Gaëtan doorbreken op rechts, een verdediger trok aan zijn truitje en bracht hem uit evenwicht zodat Gaëtan niet kon afwerken. De scheidsrechter floot terecht, maar toen hij de rode kaart boven haalde was iedereen toch wat verrast door deze zware beslissing. Joris trapte de daaropvolgende vrije trap over de kruising. Daarna was Snaaskerke wat van slag en kon het niet meer dreigen. Zo was de ruststand 0-1. Met 1 mannetje meer mocht DAVO deze situatie niet meer uithanden geven.

De thuisploeg begon met een alles-of-niets instelling aan de tweede helft en dat bleek ook de juiste. Ondanks het numeriek overwicht was SKS toch de betere. Maar de eerste grote kans kwam toch op naam van de bezoekers, Dave kon aanleggen met links, de bal week onvrijwillig af op een hand van een Snaaskerkenaar en spatte uiteen op de paal. Na een kwartier resulteerde de aanvalsdrang van SKS uiteindelijk in een terechte 1-1. Nog geen 5 minuten later kreeg Thomas de bal aan de middencirkel en kon op snelheid doorgaan door het centrum, zijn knal belandde in de korte hoek en zo stond DAVO ietwat gevleid terug op voorsprong. Toch gaf Snaaskerke niet op en kon opnieuw terugscoren na een doorbraak op rechts, 2-2. Nu namen beide teams wat risico, want niemand schoot op met een gelijkspel. Een uittrap van de keeper werd teruggekopt door Sven, Claudio kon zo alleen op de keeper afgaan en trapte de bal droog in de winkelhaak. 2-3 was ook de eindstand en zo kon DAVO de 3 punten meenemen naar de kantine.

Na een 23 op 27, staat DAVO terug tussen de mensen op een mooie 4de plaats na deze schitterend remonte

18:46 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.