30-11-08

Vladslo - DAVO 2-5

Het beloofde een moeilijke match te worden op de 'akker' van Vladslo.

De match begon echter goed voor DAVO. Een hoekschop werd door een thuisspeler in eigen doel verlengd: 0-1.
Lang kon DAVO echter niet profiteren van de voorsprong. Één minuut later stonden de bordjes alweer gelijk. Een Vladslo-speler kon zich doorzetten op links en werkte knap af: 1-1.
Toch was DAVO niet aangeslagen en het knokte onmiddellijk terug. Thomas Van Broeck werkte zich knap voorbij enkele verdedigers en trapte de 1-2 tegen de touwen.
Maar ook nu kon DAVO niet lang juichen. De auteur van de 1-1 zette zich andermaal knap door en trapte de 2-2 in de winkelhaak.
DAVO probeerde het spel naar zich toe te trekken, maar het was moeilijk voeballen in de modderpoel. Toch kreeg DAVO kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Het mocht zich zelfs gelukkig prijzen dat een schot van de thuisploeg op de lat belandde.
Toch ging DAVO met een voorsprong de rust in. Claudio Ruva kopte een voorzet van David Vanbrabander voorbij de doelman: 2-3.

De thuisploeg kwam sterk uit de kleedkamers en DAVO kwam enkele keren goed weg na geharrewar voor doel. Toch was het zelf ook gevaarlijk op de tegenaanval, maar de kansen werden niet afgewerkt.
Twintig minuten voor tijd werd Vladslo tot tien man herleid na een tweede gele kaart. Even later werd de ingevallen Gaetan foutief gestuit in het strafschopgebied en Claudio Ruva zette de penalty feilloos om: 2-4 en match gespeeld.
Toch kwam Westende nog één keer goed weg nadat een bal op de buitenkant van de paal belandde.
Kort voor affluiten legde invaller Jeroen Legein de 2-5 eindcijfers vast met een kopbal.

Een felbevochten, maar oververdiende, zege voor DAVO, dat zo in het spoor van de top 5 blijft.
Het maakte tevens een einde aan de negatieve uitslagenreeks van de voorbije seizoenen in Vladslo.

De reserven blikten Bulskamp in met 10-0. Voor DAVO scoorden Pé Limpetti (3x), Jens (2x), Kristof Bellemans (2x), Kevin Collard, Gaetan & Glenn Allary.

Vrijdagavond vond naar jaarlijkse traditie de algemene DAVO-kwis plaats, opnieuw onder de deskundige leiding van Michael Ghewy en Laine D'hulster.
Bram Keirsebilck, Claudio Ruva en Benny Reunbrouck verlengden met succes hun titel van vorig jaar, samen met Gerd Van Meenen en Annelies Vanbulcke.
Het groepje van de Oostendse nieuwkomers, met Kenny Coucke, Bram Vancoillie, Gaetan Ghysbrechts, Jens en Joris Van Broeck werd tweede. De groep van de ex-spermalieboys van de broertjes Legein, Nico Orbie en Dave Vanbrabander werd derde.
Op de koop toe kon iedereen nog genieten van een lekkere spaghetti gemaakt door chefkok Michel Van Broeck én bekostigd door de voorzitter en zijn vrouw, Magda !

23:40 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-11-08

DAVO - Leke 4-1

DAVO moest de drie punten thuis houden tegen staartploeg Leke. Tot kort voor de aftrap was er twijfel of de match ging door gaan vanwege de hevige sneeuwval. Dankzij enkele vrijwilligers konden de lijnen op het veld sneeuwvrij worden gemaakt én kon de match van start gaan.

Het was vanzelfsprekend niet eenvoudig voetballen op de besneeuwde grasmat. Veel slordige passes en te lang lopen met de bal, met balverlies tot gevolg, typeerden het matchbegin. Toch kon Westende na een 25-tal minuten de openingstreffer scoren. Nico Orbie zette zich door en kon al vallend de bal tot bij Benny Reunbroeck brengen en die tikte van dichtbij binnen: 1-0.
De vreugde was echter van korte duur. Amper enkele minuten later kon Leke tegenscoren. Een hoekschop kwam voor de voeten van een bezoekende middenvelder en die trapte van buiten het strafschopgebied knap in de benedenhoek: 1-1.
DAVO ging op zoek naar een doelpunt, maar had het moeilijk om kansen af te dwingen. De 2-1 kwam dan ook , letterlijk en figuurlijk, uit de lucht vallen toen Thomas Van Broeck een hoekschop kon binnenkoppen: 2-1.
Vijf minuten later stond Westende helemaal op rozen toen Sven Legein een botsende bal lekker op de slof nam. De bal verdween in de winkelhaak, de doelman stond aan de besneeuwde grond genageld: 3-1, ruststand.

De tweede helft was eigenlijk een maat voor niets. Leke kwam helemaal niet meer in het spel voor en kon geen enkel schot op doel meer afleveren. DAVO kreeg nog enkele kansen om de score op te drijven, maar kon slechts één keer meer scoren : Dave Vanbrabander werd alleen op doel gestuurd en trapte naast de doelman binnen, meteen zijn eerste doelpunt van het seizoen: 4-1.
In de slotminuut zag Kevin David zijn moment gekomen : hij trapte vanop zo'n 20 meter, naar doel, maar zijn schot belandde op de bovenkant van de lat. Eindstand : 4-1.

Match om zo snel mogelijk te vergeten. Het was moeilijk voetballen op het besneeuwde veld, maar de drie punten bleven in Westende en dat is het belangrijkst.

In de reservenmatch speelde DAVO 3-3 gelijk tegen de buren van Lombardsijde. Peter Limpetti (2x) en Jeroen Legein scoorden de doelpunten.
T1 én sterkhouder Marc Locqeneux viel nog uit met een blessure.

12:58 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-11-08

DAVO - Lombardsijde 2-0

De derby beloofde een match op het scherp van de snee te worden. Mits winst klom Westende over de buren in de rangschikking.

Na tien minuten dook Nicolas Orbie alleen voor de bezoekende doelman op. Hij kwam in botsing met de doelman, die zeker geen bal meehad, maar de scheids gaf geen fout.
Aan de overzijde deed ie dat twee minuten later wel : doelman Brian Goudsmit, die de geblesseerde Gerd verving, raakte, buiten zijn strafschopgebied, al dan niet de bal met de hand. Ondanks dat er nog twee verdedigers achter hem stonden, gaf de arbiter een overdreven rode kaart. Seba verving Brian en Benny Reunbrouck werd opgeofferd. DAVO nog meer dan 75 minuten met zijn tienen !
Toch wijzigde het spelbeeld niet. DAVO ging met tien man op zoek naar de openingsgoal en net voor de rust kwam die er. Na een hoekschop trapte Claudio Ruva in de korte hoek de 1-0 tegen de netten, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft mocht DAVO al snel een tweede keer juichen : Nicolas Orbie zette zich door op links en legde de bal naast de uitgekomen doelman in doel : 2-0.
Vijf minuten na de tweede treffer werd een bezoekende verdediger met rood van het veld gestuurd, Westende stond nu helemaal op rozen.
Toch was het nog even bibberen toen een vrije trap van Lombardsijde op de lat strandde. Even later moest DAVO met zijn negenen verder nadat Jochen Claes zijn tweede gele kaart onder de neus kreeg. Hij trapte een bal weg na het fluitsignaal. Toch kon Lombardsijde met een man meer niet meer dreigen. Uiteindelijk eindigden de bezoekers ook met negen na een rode kaart wegens handsspel en bijhorend protest. Eindstand : 2-0.

Mooie zege voor DAVO, dat nu niet enkel over Lombardsijde wipt, maar ook Woumen voorbij gaat. DAVO staat nu zesde op vier punten van de vijfde plaats.
Ook nog even vermelden dat de zege tot in de late uurtjes werd gevierd in de kantine én dat Clau 500 euro in zijn zakken mocht steken na winst in 'Schijt je Rijk'.

Op zaterdagavond speelden de reserven tegen SV Nieuwpoort. Nieuwkomers Jens en Gaetan maakten hun debuut, maar konden niet voorkomen dat DAVO met 1-4 de boot inging. Hulptrainer Laine D'hulster moest, door afwezigheid van een doelman, als gelegenheidsdoelman tussen de palen plaatsnemen.

00:21 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-11-08

Match Voor Jan!

Vrijdagavond 7 november om 19.30 speelt DAVO Westende een match tegen De Vrienden Van Jan op het veld van Westende.
Vrijdag zou Jan 30 jaar geworden zijn en ter ere van zijn verjaardag wordt deze match georganiseerd. Iedereen is van Harte welkom om deze match bij te wonen. Er worden ook hamburgers voorzien voor de hongerigen onder ons.

18:27 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-11-08

Woumen - DAVO 1-1

Tegen Woumen kwamen de DAVO-spelers met John Vanhuffel en Steve Dinneweth twee oude bekenden tegen. Er mocht zeker niet verloren worden om de aansluiting met de top vijf niet helemaal te verliezen.

Maar de match kon niet slechter beginnen voor DAVO : Dinneweth kapte zich vrij en bediende een medemaat. Die trapte de bal in de eerste hoek binnen : 1-0 na amper vijf minuten.
DAVO probeerde druk te zetten, maar er was weinig ruimte en veel middenveldspel. Enkele schoten uit de tweede lijn belandden niet op het kader en ook de thuisploeg kon niet meer scoren, zodat beide teams gingen rusten met 1-0.

In de tweede helft kwam Westende veel gretiger uit de kleedkamer. Na een tiental minuten resulteerde dat al in de gelijkmaker : een hoge bal werd door Bram Keirsebilck doorgekopt naar Claudio Ruva, die op zijn beurt - blindelings, a la Ronaldinho, volgens zichzelf- Jochen Claes bediende. Die werkte beheerst af : 1-1.

DAVO ging nu resoluut op zoek naar de winning-goal en drukte Woumen tegen de eigen helft. De thuisploeg kwam er amper nog uit, maar toch leek de match op een gelijkspel af te stevenen. Tien minuten voor tijd werd Nicolas Orbie echter gehaakt in het strafschopgebied, wat DAVO een penalty opleverde. Sven Legein zette zich achter de bal, maar zijn trap werd knap gepakt door de doelman. Andermaal pech voor DAVO.

In de slotminuut ging de thuisploeg nog bijna met de volle buit lopen toen een bal op de buitenkant van de paal belandde. Uiteindelijk bleef het bij 1-1.

Op basis van de tweede helft verdiende DAVO de overwinning, maar andermaal had het dat tikkeltje geluk niet mee. Het was, zoals zo vaak al dit seizoen, nét niet. Zondag volgt de derby tegen Lombardsijde.

12:04 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |