30-11-08

Vladslo - DAVO 2-5

Het beloofde een moeilijke match te worden op de 'akker' van Vladslo.

De match begon echter goed voor DAVO. Een hoekschop werd door een thuisspeler in eigen doel verlengd: 0-1.
Lang kon DAVO echter niet profiteren van de voorsprong. Één minuut later stonden de bordjes alweer gelijk. Een Vladslo-speler kon zich doorzetten op links en werkte knap af: 1-1.
Toch was DAVO niet aangeslagen en het knokte onmiddellijk terug. Thomas Van Broeck werkte zich knap voorbij enkele verdedigers en trapte de 1-2 tegen de touwen.
Maar ook nu kon DAVO niet lang juichen. De auteur van de 1-1 zette zich andermaal knap door en trapte de 2-2 in de winkelhaak.
DAVO probeerde het spel naar zich toe te trekken, maar het was moeilijk voeballen in de modderpoel. Toch kreeg DAVO kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Het mocht zich zelfs gelukkig prijzen dat een schot van de thuisploeg op de lat belandde.
Toch ging DAVO met een voorsprong de rust in. Claudio Ruva kopte een voorzet van David Vanbrabander voorbij de doelman: 2-3.

De thuisploeg kwam sterk uit de kleedkamers en DAVO kwam enkele keren goed weg na geharrewar voor doel. Toch was het zelf ook gevaarlijk op de tegenaanval, maar de kansen werden niet afgewerkt.
Twintig minuten voor tijd werd Vladslo tot tien man herleid na een tweede gele kaart. Even later werd de ingevallen Gaetan foutief gestuit in het strafschopgebied en Claudio Ruva zette de penalty feilloos om: 2-4 en match gespeeld.
Toch kwam Westende nog één keer goed weg nadat een bal op de buitenkant van de paal belandde.
Kort voor affluiten legde invaller Jeroen Legein de 2-5 eindcijfers vast met een kopbal.

Een felbevochten, maar oververdiende, zege voor DAVO, dat zo in het spoor van de top 5 blijft.
Het maakte tevens een einde aan de negatieve uitslagenreeks van de voorbije seizoenen in Vladslo.

De reserven blikten Bulskamp in met 10-0. Voor DAVO scoorden Pé Limpetti (3x), Jens (2x), Kristof Bellemans (2x), Kevin Collard, Gaetan & Glenn Allary.

Vrijdagavond vond naar jaarlijkse traditie de algemene DAVO-kwis plaats, opnieuw onder de deskundige leiding van Michael Ghewy en Laine D'hulster.
Bram Keirsebilck, Claudio Ruva en Benny Reunbrouck verlengden met succes hun titel van vorig jaar, samen met Gerd Van Meenen en Annelies Vanbulcke.
Het groepje van de Oostendse nieuwkomers, met Kenny Coucke, Bram Vancoillie, Gaetan Ghysbrechts, Jens en Joris Van Broeck werd tweede. De groep van de ex-spermalieboys van de broertjes Legein, Nico Orbie en Dave Vanbrabander werd derde.
Op de koop toe kon iedereen nog genieten van een lekkere spaghetti gemaakt door chefkok Michel Van Broeck én bekostigd door de voorzitter en zijn vrouw, Magda !

23:40 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.