24-11-08

DAVO - Leke 4-1

DAVO moest de drie punten thuis houden tegen staartploeg Leke. Tot kort voor de aftrap was er twijfel of de match ging door gaan vanwege de hevige sneeuwval. Dankzij enkele vrijwilligers konden de lijnen op het veld sneeuwvrij worden gemaakt én kon de match van start gaan.

Het was vanzelfsprekend niet eenvoudig voetballen op de besneeuwde grasmat. Veel slordige passes en te lang lopen met de bal, met balverlies tot gevolg, typeerden het matchbegin. Toch kon Westende na een 25-tal minuten de openingstreffer scoren. Nico Orbie zette zich door en kon al vallend de bal tot bij Benny Reunbroeck brengen en die tikte van dichtbij binnen: 1-0.
De vreugde was echter van korte duur. Amper enkele minuten later kon Leke tegenscoren. Een hoekschop kwam voor de voeten van een bezoekende middenvelder en die trapte van buiten het strafschopgebied knap in de benedenhoek: 1-1.
DAVO ging op zoek naar een doelpunt, maar had het moeilijk om kansen af te dwingen. De 2-1 kwam dan ook , letterlijk en figuurlijk, uit de lucht vallen toen Thomas Van Broeck een hoekschop kon binnenkoppen: 2-1.
Vijf minuten later stond Westende helemaal op rozen toen Sven Legein een botsende bal lekker op de slof nam. De bal verdween in de winkelhaak, de doelman stond aan de besneeuwde grond genageld: 3-1, ruststand.

De tweede helft was eigenlijk een maat voor niets. Leke kwam helemaal niet meer in het spel voor en kon geen enkel schot op doel meer afleveren. DAVO kreeg nog enkele kansen om de score op te drijven, maar kon slechts één keer meer scoren : Dave Vanbrabander werd alleen op doel gestuurd en trapte naast de doelman binnen, meteen zijn eerste doelpunt van het seizoen: 4-1.
In de slotminuut zag Kevin David zijn moment gekomen : hij trapte vanop zo'n 20 meter, naar doel, maar zijn schot belandde op de bovenkant van de lat. Eindstand : 4-1.

Match om zo snel mogelijk te vergeten. Het was moeilijk voetballen op het besneeuwde veld, maar de drie punten bleven in Westende en dat is het belangrijkst.

In de reservenmatch speelde DAVO 3-3 gelijk tegen de buren van Lombardsijde. Peter Limpetti (2x) en Jeroen Legein scoorden de doelpunten.
T1 én sterkhouder Marc Locqeneux viel nog uit met een blessure.

12:58 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.