11-11-08

DAVO - Lombardsijde 2-0

De derby beloofde een match op het scherp van de snee te worden. Mits winst klom Westende over de buren in de rangschikking.

Na tien minuten dook Nicolas Orbie alleen voor de bezoekende doelman op. Hij kwam in botsing met de doelman, die zeker geen bal meehad, maar de scheids gaf geen fout.
Aan de overzijde deed ie dat twee minuten later wel : doelman Brian Goudsmit, die de geblesseerde Gerd verving, raakte, buiten zijn strafschopgebied, al dan niet de bal met de hand. Ondanks dat er nog twee verdedigers achter hem stonden, gaf de arbiter een overdreven rode kaart. Seba verving Brian en Benny Reunbrouck werd opgeofferd. DAVO nog meer dan 75 minuten met zijn tienen !
Toch wijzigde het spelbeeld niet. DAVO ging met tien man op zoek naar de openingsgoal en net voor de rust kwam die er. Na een hoekschop trapte Claudio Ruva in de korte hoek de 1-0 tegen de netten, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft mocht DAVO al snel een tweede keer juichen : Nicolas Orbie zette zich door op links en legde de bal naast de uitgekomen doelman in doel : 2-0.
Vijf minuten na de tweede treffer werd een bezoekende verdediger met rood van het veld gestuurd, Westende stond nu helemaal op rozen.
Toch was het nog even bibberen toen een vrije trap van Lombardsijde op de lat strandde. Even later moest DAVO met zijn negenen verder nadat Jochen Claes zijn tweede gele kaart onder de neus kreeg. Hij trapte een bal weg na het fluitsignaal. Toch kon Lombardsijde met een man meer niet meer dreigen. Uiteindelijk eindigden de bezoekers ook met negen na een rode kaart wegens handsspel en bijhorend protest. Eindstand : 2-0.

Mooie zege voor DAVO, dat nu niet enkel over Lombardsijde wipt, maar ook Woumen voorbij gaat. DAVO staat nu zesde op vier punten van de vijfde plaats.
Ook nog even vermelden dat de zege tot in de late uurtjes werd gevierd in de kantine én dat Clau 500 euro in zijn zakken mocht steken na winst in 'Schijt je Rijk'.

Op zaterdagavond speelden de reserven tegen SV Nieuwpoort. Nieuwkomers Jens en Gaetan maakten hun debuut, maar konden niet voorkomen dat DAVO met 1-4 de boot inging. Hulptrainer Laine D'hulster moest, door afwezigheid van een doelman, als gelegenheidsdoelman tussen de palen plaatsnemen.

00:21 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.