03-11-08

Woumen - DAVO 1-1

Tegen Woumen kwamen de DAVO-spelers met John Vanhuffel en Steve Dinneweth twee oude bekenden tegen. Er mocht zeker niet verloren worden om de aansluiting met de top vijf niet helemaal te verliezen.

Maar de match kon niet slechter beginnen voor DAVO : Dinneweth kapte zich vrij en bediende een medemaat. Die trapte de bal in de eerste hoek binnen : 1-0 na amper vijf minuten.
DAVO probeerde druk te zetten, maar er was weinig ruimte en veel middenveldspel. Enkele schoten uit de tweede lijn belandden niet op het kader en ook de thuisploeg kon niet meer scoren, zodat beide teams gingen rusten met 1-0.

In de tweede helft kwam Westende veel gretiger uit de kleedkamer. Na een tiental minuten resulteerde dat al in de gelijkmaker : een hoge bal werd door Bram Keirsebilck doorgekopt naar Claudio Ruva, die op zijn beurt - blindelings, a la Ronaldinho, volgens zichzelf- Jochen Claes bediende. Die werkte beheerst af : 1-1.

DAVO ging nu resoluut op zoek naar de winning-goal en drukte Woumen tegen de eigen helft. De thuisploeg kwam er amper nog uit, maar toch leek de match op een gelijkspel af te stevenen. Tien minuten voor tijd werd Nicolas Orbie echter gehaakt in het strafschopgebied, wat DAVO een penalty opleverde. Sven Legein zette zich achter de bal, maar zijn trap werd knap gepakt door de doelman. Andermaal pech voor DAVO.

In de slotminuut ging de thuisploeg nog bijna met de volle buit lopen toen een bal op de buitenkant van de paal belandde. Uiteindelijk bleef het bij 1-1.

Op basis van de tweede helft verdiende DAVO de overwinning, maar andermaal had het dat tikkeltje geluk niet mee. Het was, zoals zo vaak al dit seizoen, nét niet. Zondag volgt de derby tegen Lombardsijde.

12:04 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.