28-10-08

DAVO Westende - SK Snaaskerke : 4-4

Davo had vertrouwen geput uit de recente 6 op 6. Snaaskerke van zijn kant leek, na de eveneens gemiste competitiestart, ook eindelijk op toerental te komen.

Het was echter Westende dat furieus aan de wedstrijd begon. Na nog geen 2 minuten spelen wist Jochen al het eerste foutje in de Snaaskerkedefensie af te straffen. Hij snoepte de bal af van een verdediger, ging door en besloot netjes naast de keeper binnen. Westende op rozen. En het begon er al maar beter uit te zien. Na 10min kon Sven met het hoofd de score verdubbelen na een vrije trap van Jochen. En nog was het niet gedaan. Op het kwartier wist Seize de buitenspelval te omzeilen, hij ging alleen door op de keeper en miste niet. 3-0. Wedstrijd gespeeld, zou je dan mogen veronderstellen. Maar Snaaskerke wist zich te herpakken. Even later kon een Snaaskerke spits al dan niet buitenspel alleen doorgaan en ook hij faalde niet: 3-1. Snaaskerke kon er weer beginnen in te geloven tot Clau zich goed doorzette en Jochen de 4-1 op een schoteltje aanbood. Westende nam wat gas terug en de match kwam wat meer in evenwicht. Na een afgeweerde vrije trap van Snaaskerke kreeg 1 van hun middenvelders te veel tijd om aan te leggen en kon zo de rebound droog in de hoek binnen trappen. Een kleine opdoffer voor de rust na een spectaculaire eerste helft.

Kort na de rust sloeg het noodlot voor Westende toe. Met Thomas, Benny en Jochen zag het binnen de 5min drie van zijn aanvallende krachten uit vallen. De trainer werd gedwongen om opstelling en speelstijl aan te passen en Westende kreeg het al gauw moeilijk. Het werd moeilijker en moeilijker om de bal op de bezoekende speelhelft te houden. Eerst werden nog enkele schoten goed geparreerd door doelman Gerd, maar toen een Snaaskerke speler vanop links naar binnen sneed en naar de korte hoek knalde, kon Gerd net niet genoeg afzetten om de bal uit doel te houden: 4-3 en de spanning was volledig terug in de wedstrijd. Hoewel Snaaskerke nu het betere van het spel had, werd Westende tot 2 maal toe van de 5-3 gehouden. Eerst werd een penalty niet gefloten, daarna werd een doelpunt van Jeroen onterecht afgekeurd. Uiteindelijk slaagde Snaaskerke er dan toch nog in de bordjes terug in evenwicht te krijgen: na een snelle aanval over rechts werd de bal scherp voor doel gegeven en door een attente spits binnen getikt.

Drama voor Westende dat zo weeral eens de drie punten door de vingers zag glippen en de kans om zich weer comfortabel in de subtop te nestelen, liet liggen.

18:18 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-10-08

WS Bulskamp - DAVO Westende : 0-4

Na de 3-1 thuis tegen Keiem kon Davo een goede zaak doen door op het veld van Bulskamp te gaan winnen, want de linkerkolom vocht allemaal onderlinge duels uit. Makkelijk zou het niet zijn, want het verleden leert ons dat we het nooit gemakkelijk hebben tegen die jonge ploeg

Westende mocht beginnen met wind mee. Normaal speelt dit in het voordeel, maar op een moeilijk veld werd er niet goed gecombineerd en de diepe ballen kwamen al helemaal niet toe. Toch kon Westende enkele kansjes versieren waarbij een bal van Jochen zelfs van de lijn moest gered worden. De thuisploeg kreeg echter ook een grote kans toen 1 van hun rappe spitsen alleen door mocht op Gerd, maar die redde de bal netjes. 5 minuten voor het rustsignaal knutselde Westende eindelijk een mooie aanval in elkaar waarbij Jochen de bal op het hoofd van Benny schilderde en die zo in de verste hoek kon leggen. Zo gingen we alsnog met een voorsprong de rust in

Na de rust ging Davo beter spelen met wind tegen. Na een mooie combinatie op rechts stak Dave, Benny in de diepte, die twijfelde niet en legde in een tijd de bal in het netje. 0-2, dit mogen we niet meer uit handen geven. Westende had nu duidelijk het betere van het spel en bleef zoeken naar de opening. Joris brak daarna na wat geharrewar door op links, ondanks het vele aanmanen van de verdediging om toch maar achteraan te blijven. Desondanks kon Joris de bal voor doel brengen en Thomas moest gewoon zijn hoofd tegen de bal te zetten om de 0-3 te scorenTien minuten voor tijd stak Benny, Jochen in het straatje. Die werkte simpel voorbij de keeper en zo stond de 0-4 eindstand op het scorebordIn de laatste minuut kon Schelle nog de forfait-cijfers op het bord zetten, maar hij verkoos onzelfzuchtig om de bal af te leggen.

Met een 6 op 6 vindt Davo aansluiting met de subtop. Ook kon de verdediging voor het eerst dit seizoen de 0 houden. Proficiat

18:27 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-10-08

DAVO - Keiem 3-1

DAVO moest de drie punten thuis houden om de aansluiting met de middenmoot niet helemaal te verliezen.

Na een kwartier kwam David Vanbrabander alleen voor de doelman, maar zijn poging strandde op de doelman. Even later mocht DAVO toch juichen: Een schot van Wouter Vanlangendonck week nog af op een verdediger en de bal verdween in doel: 1-0.
Voor de rust kreeg Westende nog enkele kansen om de score te vergroten, maar het bleef 1-0.

De tweede helft begon schitterend voor DAVO: Claudio Ruva frommelde in een warrige fase de bal voorbij de keeper : 2-0.
Even later zat DAVO helemaal op rozen toen Jochen Claes foutief gestuit werd in het strafschopgebied. Sven Legein trapte de penalty op de keeper , maar werkte de rebound wél af: 3-0.
De match was gespeeld, zeker toen Keiem met tien verder moest na een rode kaart.
Toch slaagden de bezoekers er nog in om de eer te redden, na een te vermijden tegengoal. Eindstand: 3-1.

23:04 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-10-08

WS Zarren - Davo Westende : 2 - 1

Davo moest punten gaan pakken op het veld van Zarren om de aansluiting met de top5 terug te vinden. Maar een makkelijke opdracht was het zeker niet en het weer hielp al helemaal niet mee.

Davo begon met wind in de rug, maar de eerste 20 minuten ging het spel goed over en weer zonder echt grote kansen. Na een mooie aanval over links kon Benny een voorzet van Dave net niet binnenkoppen. 5 minuten later nam Fre een corner in 1 tijd op de slof, maar hij kraakte zijn schot zodanig goed dat hij perfect voor zijn linker kwam te liggen. Met een mooie krul besloot hij jammer genoeg op de paal. Davo begon lichtjes te drukken, maar overdreven grote kansen kwamen er niet van. Op slag van rust kwam Zarren dan toch nog eens opzetten en zowaar werd het 1-0, here we go again. Davo was meer dan de evenknie van Zarren, maar mocht gaan rusten met een doelpunt achter.

Na de rust kwam Davo met opgeheven hoofd en na een halve minuut stond het al gelijk. Jochen stoorde goed door op de keeper en die trapte recht op hem. Zo werd het al direct 1-1. Maar zo rap we gelijk kwamen, zo rap stonden we weer achter. Ondertussen vond de scheidsrechter het grappig om de match naar de kloten te fluiten en er werd jammer genoeg niet meer aan het spel gedacht. Davo bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker met wind tegen was dit zeker niet gemakkelijk. 5 minuten voor tijd werd Claudio duidelijk aangetikt door een verdediger en een penalty moest het logisch gevolg zijn. Maar de scheids ging door op zijn elan en hield zijn fluit in zijn zak. Ongelooflijk maar waar kreeg DAVO na deze actie zelfs geen corner. Waaruit blijkt dat Claudio dus toch als laatste de bal raakte en de verdediger alleszins niet. Verklaren, wie verklaren kan, maar toen de scheids voor de match Claudio met de volgende zin:"Ik ken jullie nog van vorig jaar", wisten we al een beetje hoe de vork in de steel zat! Zarren was een sterke tegenstander, zoals we vooraf al wisten. Het was een gelijkopgaande match maar toch blijft Davo achter met een 5 op 18.

20:10 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |