28-10-08

DAVO Westende - SK Snaaskerke : 4-4

Davo had vertrouwen geput uit de recente 6 op 6. Snaaskerke van zijn kant leek, na de eveneens gemiste competitiestart, ook eindelijk op toerental te komen.

Het was echter Westende dat furieus aan de wedstrijd begon. Na nog geen 2 minuten spelen wist Jochen al het eerste foutje in de Snaaskerkedefensie af te straffen. Hij snoepte de bal af van een verdediger, ging door en besloot netjes naast de keeper binnen. Westende op rozen. En het begon er al maar beter uit te zien. Na 10min kon Sven met het hoofd de score verdubbelen na een vrije trap van Jochen. En nog was het niet gedaan. Op het kwartier wist Seize de buitenspelval te omzeilen, hij ging alleen door op de keeper en miste niet. 3-0. Wedstrijd gespeeld, zou je dan mogen veronderstellen. Maar Snaaskerke wist zich te herpakken. Even later kon een Snaaskerke spits al dan niet buitenspel alleen doorgaan en ook hij faalde niet: 3-1. Snaaskerke kon er weer beginnen in te geloven tot Clau zich goed doorzette en Jochen de 4-1 op een schoteltje aanbood. Westende nam wat gas terug en de match kwam wat meer in evenwicht. Na een afgeweerde vrije trap van Snaaskerke kreeg 1 van hun middenvelders te veel tijd om aan te leggen en kon zo de rebound droog in de hoek binnen trappen. Een kleine opdoffer voor de rust na een spectaculaire eerste helft.

Kort na de rust sloeg het noodlot voor Westende toe. Met Thomas, Benny en Jochen zag het binnen de 5min drie van zijn aanvallende krachten uit vallen. De trainer werd gedwongen om opstelling en speelstijl aan te passen en Westende kreeg het al gauw moeilijk. Het werd moeilijker en moeilijker om de bal op de bezoekende speelhelft te houden. Eerst werden nog enkele schoten goed geparreerd door doelman Gerd, maar toen een Snaaskerke speler vanop links naar binnen sneed en naar de korte hoek knalde, kon Gerd net niet genoeg afzetten om de bal uit doel te houden: 4-3 en de spanning was volledig terug in de wedstrijd. Hoewel Snaaskerke nu het betere van het spel had, werd Westende tot 2 maal toe van de 5-3 gehouden. Eerst werd een penalty niet gefloten, daarna werd een doelpunt van Jeroen onterecht afgekeurd. Uiteindelijk slaagde Snaaskerke er dan toch nog in de bordjes terug in evenwicht te krijgen: na een snelle aanval over rechts werd de bal scherp voor doel gegeven en door een attente spits binnen getikt.

Drama voor Westende dat zo weeral eens de drie punten door de vingers zag glippen en de kans om zich weer comfortabel in de subtop te nestelen, liet liggen.

18:18 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

2-0 vrije trap van Fré

Gepost door: jochen | 28-10-08

De commentaren zijn gesloten.