29-09-08

DAVO - Nieuwkapelle 4-1 : Voor jou Joanne !

Na het verschrikkelijke nieuws van afgelopen week wilde DAVO maar één ding en dat was, als eerbetoon aan Joanne, de match winnen.

Westende begon dan ook enorm gretig aan de match. Het middenveld won elk duel en na een kleine tien minuten leverde dat al het openingsdoelpunt op : Bram Keirsebilck devieerde een bal naar Jochen Claes en die werkte, oog in oog met de doelman, feilloos af : 1-0.

DAVO ging door op zijn elan en Nieuwkapelle kwam er werkelijk niet aan te pas. Een hoekschop belandde na een carambolle voor de voeten van Sven Legein en die schoof de bal voorbij de doelman : 2-0.

Vijf minuten later kwam Westende wel goed weg wanneer een schot van een bezoeker via de lat opnieuw het spel inkwam.
Twee minuten voor de rust kwam een vrije trap voor de voeten van Benny Reunbrouck, die de verlossende 3-0 binnen trapte. Meteen de ruststand.

In de tweede helft kon DAVO het hoge tempo logischerwijs niet meer aanhouden. Nieuwkapelle kwam beter in de match en kreeg ook enkele kansen om de aansluitingstreffer te scoren. Het vizier van de bezoekers stond echter niet op scherp.
Tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers dan toch tot scoren : een afstandsschot week af op een verdedigend been en de bal verdween in de rechterbenedenhoek: 3-1.
Twee minuten later ontsnapte DAVO aan de aansluitingstreffer toen een bezoekende spits een wenkende kans ruim over trapte.
Het was DAVO dat de score nog aandikte, nadat Claudio Ruva in de blessuretijd de 4-1 binnentikte.

Eerste zege voor DAVO dat zo de rode lantaarn opnieuw uit handen geeft en aansluiting vindt met de ruime middenmoot. Maar belangrijker, de 4-1 zege was een mooi eerbetoon aan Jan Alleweireldt.

This one was for you Joanne !

00:18 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-09-08

Herdenkingswake & Begrafenis Jan Alleweireldt

Vrijdag 26 september vindt er op het terrein van DAVO Westende een herdenkingswake plaats voor 'Joane' Alleweireldt. Iedereen die Jan een warm hart toedraagt, is meer dan welkom. De wake start omstreeks 20u, dus gelieve omstreeks 19u45 aanwezig te zijn aan het terrein van DAVO. Dit op het volgende adres :
Zandstraat 26
8434 Westende (Tel: 058/239556)

De begrafenisplechtigheid gaat door op zaterdag 27 september in de OLV-kerk in Nieuwpoort-Stad (op de Grote Markt van Nieuwpoort)De DAVO-delegatie spreekt om 09u15 af aan het DAVO-terrein. Aan alle spelers die van de partij zullen zijn, gelieve in de DAVO-training aanwezig te zijn.

'Joane', You'll Never Walk Alone !

22:40 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-09-08

RIP JANTJE ! We'll miss you !


DAVO-speler Jan Alleweireldt is vandaag om het leven gekomen na een tragisch verkeersongeluk. Dit is een zware klap voor heel DAVO, waarbij woorden tekort schieten.

We zullen je nooit vergeten 'Joanne' !

22:20 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DAVO - Alveringem 0-2

 

22:19 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-09-08

Zerkegem - DAVO 1-0

Na de 2 op 6 wilde DAVO de volle buit pakken, maar een verplaatsing naar Zerkegem is geen sinecure natuurlijk.

En dat bleek al snel. DAVO speelde een degelijk openingskwartier, maar na 20 minuten moest doelman Van Meenen zich toch een eerste keer omdraaien: een Zerkegem-speler zette goed door op links en legde de bal achter, waar een Zerkegem-spits feilloos afwerkte : 1-0.
DAVO leek aangeslagen door die 1-0, want het stapelde de foute passes op. De rappe Zerkegem-aanvaller dook twee keer alleen op voor doelman Gerd Van Meenen, maar die hield zijn netten schoon. Hij werd ook eens geholpen , toen een afstandsschot uiteen ketste op de lat. DAVO mocht blij zijn dat het slechts 1-0 stond bij de rust.

DAVO begon wel gretiger aan de tweede helft. Het kampeerde op de helft van Zerkegem, maar er was geen doorkomen aan de dubbele afweer die de thuisploeg had opgetrokken. Zerkegem kwam al counterend nog gevaarlijk uit de hoek. Gerd Van Meenen kwam in botsing met een doorgebroken Zerkegem-speler, maar de DAVO-goalie kwam er vanaf met geel.
DAVO drukte Zerkegem in het slotkwartier terug op de eigen speelhelft, maar tot echt grote kansen leidde het slotoffensief niet, zodat de eindstand 1-0 werd.

Een zwakke eerste helft, waarin DAVO de foute passes opstapelde en zo kansen wegschonk, zorgt ervoor dat Westende met een schamele 2 op 9 start. In de tweede helft probeerde DAVO de bakens te verzetten, maar het kon amper dreigen.

Zondag ontvangt DAVO leider Alveringem. Hopelijk ontfutselt Westende de leiders hun eerste punten.

21:42 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-09-08

DAVO - De Panne 1-1

DAVO wilde de drie punten thuishouden tegen rechtstreeks eindrondeconcurrent De Panne.

DAVO startte met wind tegen, maar kreeg toch al vrij snel enkele goede kansen. Claudio Ruva zette zich goed door, maar verkoos een schot boven een voorzet en de bal ging rakelings voorlangs.
Ook De Panne kwam dreigen en doelman Gerd kon een kopbal maar ternauwernood in hoekschop duwen.
Net voor de rust kwam DAVO dan toch op voorsprong: Claudio zette zich opnieuw goed door, omspeelde de doelman en legde de bal in het lege doel. 1-0 was meteen de ruststand.

DAVO startte goed aan de tweede helft en creëerde meteen enkele kansen. Telkens liep er echter iets fout bij de laatste pas of de afwerking. Een bal van Claudio strandde ook nog uiteen op de lat. Toen een bezoekende verdediger uitgesloten werd met een tweede gele kaart, leek de buit binnen voor Westende.
Tot De Panne-spits Debruyne in de blessuretijd na wat geharrewar de bal voor z'n voeten kreeg. Hij trapte de bal via enkele Westendse benen in de verste winkelhaak : 1-1, een bijzonder koude douche voor DAVO. Één minuut later werd de match afgefloten ...Eindstand 1-1.

Het doelpunt in blessuretijd was een domper voor Westende, dat op meer hoopte dan een 2 op 6 , weliswaar tegen twee rechtstreekse concurrenten. Met Zerkegem en Alveringem voor de boeg, heeft DAVO ook de komende weken een moeilijk programma.

19:00 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-08

Jonkershove - DAVO Westende : 2-2

Westende kon zich al direct opmaken voor een topper in de reeks. Het mocht het op verplaatsing opnemen tegen Jonkershove. In de voorbereiding stonden beiden ploegen al eens tegenover elkaar, maar dat is geen echte waardemeter dus wist Westende dat het geen makkelijke match zou worden.

Jonkershove nam in de eerste time de match in handen en had het meeste balbezit. Echte grote kansen vielen er in het eerste halfuur niet. Het was duidelijk dat beide ploegen nog moesten wennen aan de competitiestart. De eerste grote kans kwam er toen de spits van Jonkershove zich tussen 2 man mooi kon vrijkappen, maar vanuit een scherpe hoek besloot hij in het zijnet. Eventjes later kon diezelfde spits een tegenstander alleen voor Gerd brengen. Maar met buitenkant links besloot deze maar zeer zwakjes. Davo kroop hier door het oog van de naald.

Het was duidelijk dat Westende scherper uit de kleedkamer moest komen en dit was ook zo. Davo kreeg het beter van het spel en kon zo enkele kleine kansjes creëren. Een afvallende corner kwam in de voeten van Wouter, die in één tijd besloot om de bal over de verdediging te gooien. Thomas glipte door de buitenspel val en kon zo gemakkelijke de keeper lobben. 5 minuten later nam Sven een verre vrije trap en schilderde die op het hoofd va Thomas, die zo meteen zijn 2de tegen de netten kon koppen. In geen tijd stond Davo op een 0-2 voorsprong. Eventjes later brak Claudio sterk door via rechts, maar uit een scherpe hoek besloot Claudio naast. In de dolle 10 minuten van Davo, kon Dave ook de derde goal op het scorebord brengen, maar hij besloot recht op de keeper, jammer. 1 van de ongeschreven regels in het voetbal is, dat als je het zelf niet afmaakt, het doelpunt dikwijls aan de overkant valt. Zo rap we voorkwamen, zo rap stonden we terug met de voetjes op de grond. 2 keer kon de nummer 11 van Jonkershove doorbreken op dezelfde manier. De eerste keer kon hij zelf scoren. De tweede keer was de andere spits goed gevolgd om de rebound binnen te tikken. Na de 2-2 waren het nog een angstige tiental minuten maar, op 1 schot na, kwam de thuisploeg niet meer aan grote kansen toe.

Zo moest Westende op de 1ste speeldag de punten delen. Achteraf gezien een terecht resultaat, maar een 0-2 voorsprong mag niet meer weggegeven worden. Wat we moeten onthouden, is dat Jonkershove een taaie tegenstander is en dat de klus nooit geklaard is. Vorig jaar kregen we in de laatste minuten telkens nog het deksel op de neus en gisteren was het weer bijna zover. Gelukkig konden we de 3-2 nog vermijden.

15:56 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |