01-09-08

Jonkershove - DAVO Westende : 2-2

Westende kon zich al direct opmaken voor een topper in de reeks. Het mocht het op verplaatsing opnemen tegen Jonkershove. In de voorbereiding stonden beiden ploegen al eens tegenover elkaar, maar dat is geen echte waardemeter dus wist Westende dat het geen makkelijke match zou worden.

Jonkershove nam in de eerste time de match in handen en had het meeste balbezit. Echte grote kansen vielen er in het eerste halfuur niet. Het was duidelijk dat beide ploegen nog moesten wennen aan de competitiestart. De eerste grote kans kwam er toen de spits van Jonkershove zich tussen 2 man mooi kon vrijkappen, maar vanuit een scherpe hoek besloot hij in het zijnet. Eventjes later kon diezelfde spits een tegenstander alleen voor Gerd brengen. Maar met buitenkant links besloot deze maar zeer zwakjes. Davo kroop hier door het oog van de naald.

Het was duidelijk dat Westende scherper uit de kleedkamer moest komen en dit was ook zo. Davo kreeg het beter van het spel en kon zo enkele kleine kansjes creëren. Een afvallende corner kwam in de voeten van Wouter, die in één tijd besloot om de bal over de verdediging te gooien. Thomas glipte door de buitenspel val en kon zo gemakkelijke de keeper lobben. 5 minuten later nam Sven een verre vrije trap en schilderde die op het hoofd va Thomas, die zo meteen zijn 2de tegen de netten kon koppen. In geen tijd stond Davo op een 0-2 voorsprong. Eventjes later brak Claudio sterk door via rechts, maar uit een scherpe hoek besloot Claudio naast. In de dolle 10 minuten van Davo, kon Dave ook de derde goal op het scorebord brengen, maar hij besloot recht op de keeper, jammer. 1 van de ongeschreven regels in het voetbal is, dat als je het zelf niet afmaakt, het doelpunt dikwijls aan de overkant valt. Zo rap we voorkwamen, zo rap stonden we terug met de voetjes op de grond. 2 keer kon de nummer 11 van Jonkershove doorbreken op dezelfde manier. De eerste keer kon hij zelf scoren. De tweede keer was de andere spits goed gevolgd om de rebound binnen te tikken. Na de 2-2 waren het nog een angstige tiental minuten maar, op 1 schot na, kwam de thuisploeg niet meer aan grote kansen toe.

Zo moest Westende op de 1ste speeldag de punten delen. Achteraf gezien een terecht resultaat, maar een 0-2 voorsprong mag niet meer weggegeven worden. Wat we moeten onthouden, is dat Jonkershove een taaie tegenstander is en dat de klus nooit geklaard is. Vorig jaar kregen we in de laatste minuten telkens nog het deksel op de neus en gisteren was het weer bijna zover. Gelukkig konden we de 3-2 nog vermijden.

15:56 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.