26-08-08

Boezinge - DAVO 6-1

Na een 0-7 in Wijtschate en een 12/12 in de poules stootte Westende door naar de 1/16de finales van de beker van West-Vlaanderen. Daar moest het in de wei tegen niemand minder dan Boezinge, dé titelfavoriet uit 1ste provinciale.

DAVO stond voor een aartsmoeilijke opdracht en speelde vanuit een goede organisatie. Op een scherpe counter kreeg Westende zelfs een eerste kans, maar de doelman duwde het schot van David Vanbrabander in hoekschop. Die hoekschop belandde echter voor de voeten van Thomas. Die haalde uit en de thuisdoelman verkeek zich op het schot, zowaar 0-1 voor DAVO !

De verraste thuisploeg nam het spel in handen en het kreeg ook enkele (kop)kansen, vooral via voorzetten vanop de flanken. Tot echt uitgespeelde kansen kwam Boezinge echter niet, zodat DAVO aan de rust verrassend leidde met 0-1.

In de tweede helft kwam Boezinge fors opzetten en na vijf minuten kraakte DAVO. Eerst werd een afvallende bal hard in doel getrapt en twee minuten later zette een middenvelder zich door en schoof de bal naast doelman Gerd Vanmeenen binnen: 2-1 in twee minuten tijd.
De kous was nu af voor DAVO. Tien minuten later stond de 4-1 op het bord en was de match helemaal gespeeld. Boezinge nam wat gas terug en DAVO kwam opnieuw wat meer aan voetballen toe. Dat resulteerde nog in een schot van David Vanbrabander. In de slotfase kon Boezinge toch nog twee keer scoren, wat de eindstand op 6-1 bracht.

Al bij al een verdienstelijke match van Westende, dat een topper uit eerste provinciale 50 minuten lang op een 0-1 achterstand hield.

12:23 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-08-08

DAVO Westende -Jonkershove : 5-2

Opstelling : Brian – Kevin, Bram, Stefaan(Michael), Fré – Sven, Wouter, Donald(Matthias) – Benny, David, Nicolas(Thomas

Reeksgenoot Jonkershove kwam op bezoek en dit was al direct een mooie test om te zien hoe ver we staan. Vorig jaar konden we geen enkel punt rapen tegen Jonkershove, dus iedereen was benieuwd. Bij eventuele winst zag het er goed uit voor de kustboys om door te stoten in de beker.

Davo was het eerste kwartier nog al onzeker en leed vaak dom balverlies. Na tien minuten konden de bezoekers van dit balverlies profiteren en zo de 0-1 tegen de netten trappen. 5 minuten later kon een spits doorbreken na een lange uitworp. Kevin stopte de aanvaller foutief af en de scheids wees onmiddellijk naar de stip. De bal werd niet ideaal getrapt en Brian had een mooie reflex in huis en zorgde ervoor dat Jonkershove niet verder uitliep. Westende kwam meer en meer in de wedstrijd en kon via 2 stilstaand fases op voorsprong komen. Sven en Benny(denk ik toch?) werkten de ballen af. Zo kon de thuisploeg toch nog met een voorsprong gaan rusten.

Na de rust was het duidelijk dat DAVO scherper aan de dag kwam en na 5 minuten legde Benny aan van buiten de carré en scoorde opnieuw met een mooi afstandshot,3-1 . Na twintig minuutjes kon Donald na een voorzet van op links de bal deviëren, maar die raakte de paal. Tijdens de actie die hierop volgde kon Donald weer als laatste de bal beroeren, ditmaal raakte het leer de goede kant van de paal en kwam de thuisploeg op een geruststellende 4-1 voorsprong. Eventjes later kon Jonkershove toch nog tegen scoren. Uiteindelijk zette Bram de eindstand op het bord na een gelukje.5-2 was de eindstand.

Nog 1 wedstrijd scheidt Westende van een volgende ronde in de beker. Volgende week zondag moet gewonnen worden in Witschate om zo 12/12 te halen in de beker en door te stoten.

15:59 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-08-08

Daring Ruddervoorde - Davo Westende : 2-3

Opstelling : Gerd – Yanis(Michaël), Kevin, Bram, Stefaan – Sven, Wouter, Thomas – Benny(Chris), Nicolas, Jeroen(Jochen)

Westende had een moeilijke verplaatsing voor de boeg naar de kersverse derdeprovincialer Ruddervoorde. De tegenstander was van een ander kaliber dan de week ervoor.Westende begon behoudend aan de match om te kijken hoe de tegenstander het spelletje speelde.

Ruddervoorde had het meeste balbezit, maar Westende kon na 10 minuten op voorsprong komen na een dieptepass van Wouter naar Benny, die met een harde streep besloot in de verste hoek. Lang kon Davo niet genieten van de voorsprong, want na wat gepingel achterin kon de spits zijn hoofd tegen een voorzet plaatsen en zo stond het vrijwel direct terug gelijk. Het spel ging over en weer, maar echt grote kansen kwamen er niet meer zodat we de rust in gingen met een voorlopig gelijkspel.

Na de rust kreeg Davo het betere van het spel en kon enkele kansjes versieren. Op het uur werd Jeroen de hoek ingestuurd door Sven. Jeroen waagde zich aan een scherpe voorzet die mis beoordeeld werd door de keeper van Ruddervoorde en de bal belandde achteraan in het net, zo stond er plots 1-2 op de bordjes. Een kwartier voor het einde dacht Kevin dat hij eventjes de bal op zijn gemak kon controleren, maar de de bezoekende spits zat er nog net tussen en kon zo een speler diepsturen die mooi voorbij Gerd werkte. 2-2 en we gingen op weg naar een gelijkspel. Maar 5 minuutjes voor tijd schilderde Wouter dan toch nog de winning goal op het hoofd van Sven via een vrijschop en kon Westende dan toch de 3 punten huiswaarts nemen. In de laatste seconde was Daring Ruddervoorde nog dichtbij een laatste doelpunt, maar de bal ging nipt naast.

Zo ziet het er naar uit dat Davo zou kunnen doorstoten in de beker. Dit weekend wacht nog de reeksgenoot Jonkershove en als laatste wacht dan Witschate.

16:03 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |