26-08-08

Boezinge - DAVO 6-1

Na een 0-7 in Wijtschate en een 12/12 in de poules stootte Westende door naar de 1/16de finales van de beker van West-Vlaanderen. Daar moest het in de wei tegen niemand minder dan Boezinge, dé titelfavoriet uit 1ste provinciale.

DAVO stond voor een aartsmoeilijke opdracht en speelde vanuit een goede organisatie. Op een scherpe counter kreeg Westende zelfs een eerste kans, maar de doelman duwde het schot van David Vanbrabander in hoekschop. Die hoekschop belandde echter voor de voeten van Thomas. Die haalde uit en de thuisdoelman verkeek zich op het schot, zowaar 0-1 voor DAVO !

De verraste thuisploeg nam het spel in handen en het kreeg ook enkele (kop)kansen, vooral via voorzetten vanop de flanken. Tot echt uitgespeelde kansen kwam Boezinge echter niet, zodat DAVO aan de rust verrassend leidde met 0-1.

In de tweede helft kwam Boezinge fors opzetten en na vijf minuten kraakte DAVO. Eerst werd een afvallende bal hard in doel getrapt en twee minuten later zette een middenvelder zich door en schoof de bal naast doelman Gerd Vanmeenen binnen: 2-1 in twee minuten tijd.
De kous was nu af voor DAVO. Tien minuten later stond de 4-1 op het bord en was de match helemaal gespeeld. Boezinge nam wat gas terug en DAVO kwam opnieuw wat meer aan voetballen toe. Dat resulteerde nog in een schot van David Vanbrabander. In de slotfase kon Boezinge toch nog twee keer scoren, wat de eindstand op 6-1 bracht.

Al bij al een verdienstelijke match van Westende, dat een topper uit eerste provinciale 50 minuten lang op een 0-1 achterstand hield.

12:23 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.