28-04-08

WS Zarren - Davo Westende : 5-3

Davo had een simpele opdracht, niet verliezen.
Met een vrij aanvallend ingestelde ploeg startte Davo scherp aan de match en dat resulteerde direct in kansen. Na 10 minuten kon Yannick een hoekschop binnenkoppen en zo stond Davo in een ideale uitgangspositie. Westende domineerde en creeërde kans op kans maar dat tikkeltje geluk ontbrak om de beslissende 2de pot te maken. Een ongeschreven regel in het voetbal zegt dan dat als je niet scoort je het deksel op de neus krijgt. Op slag van rust kreeg de thuisploeg hun 2de penalty in 2 matchen, deze keer wel terecht, na een overtreding van Sven Legein. De penalty werd omgezet en zo stonden de bordjes opnieuw gelijk. Rust: 1-1, een mentale opkikker voor Zarren dat amper in het spel voorkwam.

Na de rust kwam de thuisploeg al snel op voorsprong toen een voorzet in doel werd gekopt. Niets verloren voor DAVO, dat sowieso moet scoren. Maar toen de Zarrense spits na een aarzeling bij Yanis kon doorgaan op doel en de 3-1 binnenlegde, gingen de kopjes bij Westende fel naar beneden. Zarren kreeg vleugels én ruimte en in een tijdspanne van vijf minuten werd het 4 en 5-1. Boeken toe voor DAVO.
Toch streed Westende nog voor wat het waard was. Bram trapte uit een schuine hoek de 5-2 binnen en twee minuten later schoof Fre Deny de 5-3 voorbij de doelman. Zarren raakte nu toch in paniek en er volgde nog een wanhopig alles of niets offensief van Westende. Dat resulteerde echter niet meer in goals, wat dus betekent dat DAVO uitgeschakeld is in de eindronde.

We mogen terug kijken op een schitterend seizoen waar we een gedeelde tweede plaats behaalden. Niemand had dat voor het seizoen durven voorspellen. De eindronde werd uiteindelijk een ontgoocheling, al zat er zeker meer in. Gebrek aan scherpte in de zone van de waarheid én individuele foutjes deden DAVO echter de das om.
De hele ploeg speelde zich dit jaar in de kijker en met spijt in het hart nemen we ook afscheid van 4 schitterende spelers, zowel op en naast het veld!!!!

Bedankt Dennis, Stevie, Yannick en Chris. Succes volgend jaar bij jullie nieuwe clubs en we gaan nog e keer e goed feestje bouwen de 17de!

10:49 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-04-08

DAVO - Zarren 1-1

Eindelijk was het zo ver zondagnamiddag, het begin van de eindronde. DAVO begon thuis tegen Zarren.

Westende begon goed combinerend aan de match. Zarren had moeite met de snelle balwisselingen van DAVO. Op het kwartier mocht Westende dan ook al juichen : Dennis Vandenhouweele pakte een terugvallende bal in één tijd op de slof en het leer verdween schitterend in doel : 1-0.
Toch zette het openingsdoelpunt Westende niet aan tot meer aanvalsgolven. Het was Zarren dat zich in de match knokte. Franky Lambrecht beroerde de bal met de hand en heel Zarren eiste een rode kaart. De scheids oordeelde echter dat er nog een speler achter Franky stond en liet een kaart op zak. Even later werd het bijna 1-1, maar de Zarren-spits besloot oog in oog met doelman Gerd Van Meenen rakelings naast. Ruststand: 1-0.

De tweede helft begon vrij slordig, met veel hoge ballen en duels. In één van die duels liet een Zarren-speler zich vrij theatraal vallen in het strafschopgebied. Tot ongeloof van heel Westende floot de ref penalty. Deze werd feilloos omgezet : 1-1, een duur tegendoelpunt.
De match werd er intussen niet beter op en werd vooral gekenmerkt door veel duels, gevechtsvoetbal en lange ballen. De match leek op een gelijkspel af te stevenen tot Steve Anseeuw de bal in de box trapte. Bram Keirsebilck kopte, maar de bal spatte op de paal uiteen. Fre Deny kon net de rebound niet binnentrappen. En zo eindigde dit eerste duel op een 1-1 gelijkspel.

Geen al te beste uitgangspositie voor Westende, maar er is niets verloren natuurlijk. De opdracht in Zarren is simpel : scoren !

21:27 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-04-08

Definitieve eindronde

Zondag 20 april, 15u:
Westende - Zarren
VV Vladslo - Merkem

Zondag 27 april, 15u:
Zarren - Westende
Merkem - VV Vladslo

Zondag 4 mei, 15u:
Winnaar 1 - Winnaar 2

Zondag 11 mei, 15u:
Winnaar 2 - Winnaar 1

13:24 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-04-08

Loting eindronde

Vanavond is er geloot voor de eindronde in vierde provinciale. DAVO neemt het op tegen WS Zarren. Westende opent thuis, om een week later de terugmatch te spelen in Zarren. In de andere wedstrijd staan Merkem en de winnaar van het testduel tussen Lombardsijde & Vladslo tegenover elkaar..

Zondag 13 april, 15u:.
Testmatch: Lombardsijde - VV Vladslo

Zondag 20 april, 15u:
Westende - Zarren
Lombardsijde/Vladslo - Merkem

Zondag 27 april, 15u:
Zarren - Westende
Merkem - Lombardsijde/Vladslo

Zondag 4 mei, 15u:
Winnaar 1 - Winnaar 2

Zondag 11 mei, 15u:
Winnaar 2 - Winnaar 1

23:21 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DAVO Westende - SC Lombardsijde : 4-0

Op de laatste officiële competitiematch stond er een derby van jewelste op het programma. Als de bezoekers een punt kwamen halen, waren ze zeker van eindronde ten nadele van Vladslo. Na heel wat gespeculeer van de kant van VV Vladslo over een eventueel cadeautje van Westende, was het aan ons om aan te tonen dat we geen cadeaus weggeven. Er was zeer veel volk en de kampioenenploeg van Spermalie zorgde samen met onze talrijke trouwe supporters voor zeer veel ambiance.

Het was een mooie test voor de thuisploeg, om te zien of we wel klaar waren voor de eindronde. We begonnen gretig aan de match, maar de eerste serieuze kans was toch voor de bezoekers, gelukkig ging de bal net voorlangs. Daarna schakelde DAVO een tandje of 2 hoger en dat was ook te merken aan het veldspel. Al snel kwamen de eerste kansen en ferkette rakette kon al rap eentje tegen de netten werken na een diepte pas van Sven Legein. Het feest in de tribune barstte al meteen los. Een tiental minuten later kon Thomas Van Broeck een bal doorkoppen in de loop van Yannick die lobde de boomlange keeper en werkte zo zijn tweede van de dag tegen de netten. Davo controleerde en er kwamen nog kansjes. Op slag van rust kreeg Dennis de bal, op randje buitenspel, die bleef ijzig kalm en zo stonden de zware 3-0 cijfers nog voor de rust op de bordjes.

In de tweede time was de taak duidelijk, rustig blijven voortvoetballen, de nul houden en eventueel de score uitbreidden. Na tien minuten kon Yannick Ferket doorbreken op rechts en legde de bal panklaar voor Thomas Van Broeck die met een volley de score liet oplopen tot 4-0. Lombardsijde moest risico's nemen en zo kwam er een zee ruimte vrij voor het aanvallend compartiment van Westende met veel kansen tot gevolg, maar de afwerking liet wat te wensen over. Dereck was er een paar keer dichtbij maar kon toch zijn gedroomde goal tegen zijn ex-ploeg niet maken, misschien komt er voor hem nog een herkansing in de eindronde.

Een schitterend resultaat en een goede voorbereiding voor de eindronde. Door de winst van Vladslo op Leke en het verlies van Lombardsijde volgt er een testmatch die zal uitmaken wie van de 2 ploegen in de eindronde zal mogen aantreden.

10:52 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-08

Jonkershove - Davo Westende : 3-2

Davo had nog een eitje te pellen met Jonkershove na de pijnlijke thuisnederlaag.

Davo begon aan de match met een ietwat onwennige opstelling, maar daarom zeker geen mindere. Op het kwartier werd een speler van Jonkershove diep gestoken en die kon alleen naar doel lopen, Gerd kwam uit, maar kwam net te laat om de speler de bal af te snoepen met een penalty als gevolg, 1-0. Davo was niet van slag en speelde mooi voetbal op een moeilijk plein. Kevin, de infiltrerende middenvelder van de dag en tevens kapitein, kon op pas van Dennis zijn man uitschakelen en kwam zowaar alleen voor de keeper, als een echte killer plaatste hij de bal met buitenkant rechts in de korte hoek. De eerste goal in jaren competitievoetbal voor onze vedette. even later veroverde Fré, ons loopwonder, de bal in zijn eigen carré. Na 2 tussenstoppen bij Dennis en Yannick kreeg Fré de bal terug in de andere carré en kon de bal netjes afwerken. Er stond een verdiende 1-2 op het bord aan de rust.

Na de rust speelde Davo het spelletje voort. Kans na kans volgde er, maar de bal wou maar niet binnenvallen. Yannick en Fré zagen de bal van de lijn gekeerd worden. Yannick kon ook eens alleen op doel gaan, maar besloot net naast. Davo bleef kansen creëren, maar het was telkens net niet. Een ongeschreven voetbalwet zegt dan dat je het deksel op de neus krijgt en zo geschiedde. Twintig minuten voor tijd kon de thuisploeg een goal scoren, 2-2 en vijf minuten later werd Davo helemaal KO geslaan en kon de 2-3 makkelijk binnengewerkt worden. Westende speelde de match uit, maar kon niet meer echt aanspraak maken op de gelijkmaker.
Een match om rap te vergeten en een reden om er zondag tegen Lombardsijde extra scherp in te vliegen.

12:50 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |