28-04-08

WS Zarren - Davo Westende : 5-3

Davo had een simpele opdracht, niet verliezen.
Met een vrij aanvallend ingestelde ploeg startte Davo scherp aan de match en dat resulteerde direct in kansen. Na 10 minuten kon Yannick een hoekschop binnenkoppen en zo stond Davo in een ideale uitgangspositie. Westende domineerde en creeërde kans op kans maar dat tikkeltje geluk ontbrak om de beslissende 2de pot te maken. Een ongeschreven regel in het voetbal zegt dan dat als je niet scoort je het deksel op de neus krijgt. Op slag van rust kreeg de thuisploeg hun 2de penalty in 2 matchen, deze keer wel terecht, na een overtreding van Sven Legein. De penalty werd omgezet en zo stonden de bordjes opnieuw gelijk. Rust: 1-1, een mentale opkikker voor Zarren dat amper in het spel voorkwam.

Na de rust kwam de thuisploeg al snel op voorsprong toen een voorzet in doel werd gekopt. Niets verloren voor DAVO, dat sowieso moet scoren. Maar toen de Zarrense spits na een aarzeling bij Yanis kon doorgaan op doel en de 3-1 binnenlegde, gingen de kopjes bij Westende fel naar beneden. Zarren kreeg vleugels én ruimte en in een tijdspanne van vijf minuten werd het 4 en 5-1. Boeken toe voor DAVO.
Toch streed Westende nog voor wat het waard was. Bram trapte uit een schuine hoek de 5-2 binnen en twee minuten later schoof Fre Deny de 5-3 voorbij de doelman. Zarren raakte nu toch in paniek en er volgde nog een wanhopig alles of niets offensief van Westende. Dat resulteerde echter niet meer in goals, wat dus betekent dat DAVO uitgeschakeld is in de eindronde.

We mogen terug kijken op een schitterend seizoen waar we een gedeelde tweede plaats behaalden. Niemand had dat voor het seizoen durven voorspellen. De eindronde werd uiteindelijk een ontgoocheling, al zat er zeker meer in. Gebrek aan scherpte in de zone van de waarheid én individuele foutjes deden DAVO echter de das om.
De hele ploeg speelde zich dit jaar in de kijker en met spijt in het hart nemen we ook afscheid van 4 schitterende spelers, zowel op en naast het veld!!!!

Bedankt Dennis, Stevie, Yannick en Chris. Succes volgend jaar bij jullie nieuwe clubs en we gaan nog e keer e goed feestje bouwen de 17de!

10:49 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.