08-04-08

DAVO Westende - SC Lombardsijde : 4-0

Op de laatste officiële competitiematch stond er een derby van jewelste op het programma. Als de bezoekers een punt kwamen halen, waren ze zeker van eindronde ten nadele van Vladslo. Na heel wat gespeculeer van de kant van VV Vladslo over een eventueel cadeautje van Westende, was het aan ons om aan te tonen dat we geen cadeaus weggeven. Er was zeer veel volk en de kampioenenploeg van Spermalie zorgde samen met onze talrijke trouwe supporters voor zeer veel ambiance.

Het was een mooie test voor de thuisploeg, om te zien of we wel klaar waren voor de eindronde. We begonnen gretig aan de match, maar de eerste serieuze kans was toch voor de bezoekers, gelukkig ging de bal net voorlangs. Daarna schakelde DAVO een tandje of 2 hoger en dat was ook te merken aan het veldspel. Al snel kwamen de eerste kansen en ferkette rakette kon al rap eentje tegen de netten werken na een diepte pas van Sven Legein. Het feest in de tribune barstte al meteen los. Een tiental minuten later kon Thomas Van Broeck een bal doorkoppen in de loop van Yannick die lobde de boomlange keeper en werkte zo zijn tweede van de dag tegen de netten. Davo controleerde en er kwamen nog kansjes. Op slag van rust kreeg Dennis de bal, op randje buitenspel, die bleef ijzig kalm en zo stonden de zware 3-0 cijfers nog voor de rust op de bordjes.

In de tweede time was de taak duidelijk, rustig blijven voortvoetballen, de nul houden en eventueel de score uitbreidden. Na tien minuten kon Yannick Ferket doorbreken op rechts en legde de bal panklaar voor Thomas Van Broeck die met een volley de score liet oplopen tot 4-0. Lombardsijde moest risico's nemen en zo kwam er een zee ruimte vrij voor het aanvallend compartiment van Westende met veel kansen tot gevolg, maar de afwerking liet wat te wensen over. Dereck was er een paar keer dichtbij maar kon toch zijn gedroomde goal tegen zijn ex-ploeg niet maken, misschien komt er voor hem nog een herkansing in de eindronde.

Een schitterend resultaat en een goede voorbereiding voor de eindronde. Door de winst van Vladslo op Leke en het verlies van Lombardsijde volgt er een testmatch die zal uitmaken wie van de 2 ploegen in de eindronde zal mogen aantreden.

10:52 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.