27-02-08

DAVO - Merkem 0-0

Er stond een ware klapper op het programma, de derde tegen de tweede. En meteen ook een goede test voor een eventuele eindrondedeelname.

Merkem begon het sterkst aan de partij en had duidelijk veldoverwicht. Toch kwam het niet echt aan kansen. Het was Westende dat het eerst kon dreigen: Yannick Ferket zette zich door op rechts en kon de bal voor doel leggen. Daar kwam Steve Anseeuw een schoenmaat te kort om binnen te tikken. Kort vóór de pauze kwam Westende wel goed weg; een schot werd door doelman Van Meenen tegen de deklat geduwd. Ruststand: 0-0

Merkem had in de tweede helft opnieuw het betere van het spel, maar DAVO dreigde vaker. Sven Legein trapte vanop zo'n 30 meter op doel, maar de doelman had een knappe reflex in huis. Even later was de keeper wel geklopt op een schot van Dennis Vandenhouweele, maar de bal spatte uiteen op de lat. Merkem ging nu ook resoluut voor een doelpunt, maar verder dan enkele schoten en wat geharrewar voor doel, raakte het niet. Westende ging in de slotminuut bijna met de drie punten aan de haal, maar Sven Legein kon net niet bij een voorzet van Steve Anseeuw. Eindstand: 0-0.

Een billijk gelijkspel; Merkem had het betere van het spel, maar DAVO kreeg de betere kansen.
Met dit gelijkspel zet DAVO een grote (bijna definitieve) stap richting eindronde. Daar zal Merkem in elk geval een taaie tegenstrever worden.

21:00 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-02-08

Woumen - DAVO 1-5

Na het slippertje tegen De Panne moest DAVO iets rechtzetten in Woumen.

En dat deed het al meteen na tien minuten: een hoekschop van Dennis Vandenhouweele werd door Thomas Vanbroeck met zijn oog in doel 'gekopt' : 0-1.
Amper vijf minuten later lag de tweede goal al tegen de touwen. Na een inworp kopte Sven Legein raak: 0-2. En nog was het niet gedaan: na een vrije trap van Dennis, andermaal een stilstaande fase dus, trapte Sven Legein zijn tweede goal binnen: 0-3, DAVO op rozen. Even later schrikte Westende toch even op toen een schot van Woumen op de paal uiteenspatte. Kort voor de rust besliste Westende de match helemaal. Jan Alleweireldt zette zich knap door en legde de bal voor doel, waar Yannick binnengleed: 0-4, meteen de ruststand.

De tweede helft was echter van mindere makelij. Woumen kon zelfs tegenscoren en kwam nog enkele keren dreigen. Toch kon DAVO ook nog één goaltje scoren, toen Thomas van dichtbij hard binnenknalde. Eindstand : 1-5.

Met deze zege zet DAVO nu wel een héél grote stap richting eindronde.

21:38 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-02-08

DAVO - De Panne 0-0

DAVO wilde de drie punten thuishouden tegen De Panne.

De eerste helft was echter een mager beestje: DAVO kon enkele keren dreigen via hoekschop of vrije trap, maar de bal ging er nooit in. 0-0 was een logische ruststand.

De tweede helft zette Westende de bezoekers vast op de eigen helft. Dennis Vandenhouweele krulde een vrije trap richting doel, maar een sterk keepende doelman botste in hoekschop. Even later zoefde een knal van Franky Lambrecht rakelings over.
In de slotfase nam de DAVO-druk nog toe. De ene hoekschop en vrije trap na de andere volgde, maar telkens zat er een bezoekend been in de weg. Op één van die vele corners kon Bram Keirsebilck toch trappen, maar zijn schot ging over. Ook een slotoffensief leverde niets meer op. Eindstand: 0-0.

De Panne kwam voor één punt naar Westende en kreeg dat ook. Toch doet Westende , gezien de andere uitslagen, geen al te slechte zaak in het klassement.

09:33 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-08

Snaaskerke - DAVO 1-3

Mits winst zette DAVO een flinke stap richting eindronde.

DAVO begon zijn eerste match onder Franky Lambrecht meteen met druk te zetten op de tegenstrever. Dennis Vandenhouweele mocht drie keer na elkaar een hoekschop trappen en de derde keer was de goede keer: een Snaaskerkse verdediger devieerde de bal in eigen doel: 0-1.
DAVO kreeg voor de rust nog een reuzekans, maar Derek slaagde er in om de bal naast een leeg doel te trappen. Ruststand : 0-1, zonder noemenswaardige kansen voor de thuisploeg.

In de tweede hellft stond Westende snel op rozen. Yannick Ferket kon alleen op de doelman afgaan en besloot beheerst naast de keeper in doel. DAVO kreeg nog enkele kansen om de score op te drijven, maar Snaaskerke kwam weer in de match. De scheidsrechter besloot om de thuisploeg een denkbeeldige strafschop te geven na een 'duwfout'. Die werd feilloos omgezet: 1-2.
Kort na dat doelpunt moest Westende nog twee keer bibberen; Wittesaele besloot eerst van ver op de lat en daarna kon Sven Legein in extremis nog een doelpunt voorkomen door de bal in hoekschop te tackelen. Uiteindelijk besliste DAVO vijf minuten voor tijd de match; Yannick Ferket trapte op de doelman en Thomas Van Broeck trapte de rebound in doel: 1-3.

Verdiende zege voor DAVO, dat een stevige optie neemt op de eindronde.

12:22 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |