28-01-08

Boodschap van (ex)-trainer Youri Legein

Beste DAVO-familie,

De voorbije week heb ik een zeer moeilijke knoop moeten doorhakken. Met gemengde gevoelens neem ik afscheid van mijn trainersjob bij DAVO Westende. Sip en beteuterd omdat ik mijn werk niet kan afmaken en een schitterende club met fantastische mensen verlaat, trots en tevreden omwille van het geleverde werk en op de 'promotie' die ik kan maken.

Ik wil alle spelers, bestuursleden, sponsors, supporters en sympathisanten bedanken voor het vertrouwen en de steun die jullie me drie jaar lang hebben gegeven. Zonder jullie geloof in mijn kunnen had ik nooit deze transfer kunnen 'versieren'. Ik ben jullie dan ook erkentelijk voor de mooie momenten en de aangename samenwerking die we samen mochten beleven. Ik blik alvast met veel voldoening terug op deze periode.

Ik wens u allen en de club nog veel sportieve hoogtepunten toe.

Zeg nooit vaarwel maar tot weerziens.

22:58 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DAVO - Zarren 6-1

Na de nipte zege in Nieuwkapelle wilde DAVO tegen eindrondeconcurrent Zarren opnieuw de drie punten pakken.

Westende zette Zarren meteen vast op de eigen helft. Na een kwartier resulteerde dat al in een eerste doelpunt toen Dennis Vandenhouweele kon binnenwerken: 1-0.Nog geen tien minuten later mocht Westende weer juichen: Dennis Vandenhouweele scoorde zijn tweede; hij wilde de bal voorbrengen maar geholpen door de wind waaide die rechtstreeks binnen: 2-0. Net voor de rust stond DAVO helemaal op rozen; Benny Reunbrouck trapte de bal knap over de bezoekende doelman: 3-0, ruststand.

Met de wind in de rug verwachtte Westende een offensief van Zarren, maar dat bleef uit. Integendeel, DAVO liep nog verder uit. Claudio Ruva speelde de bal door naar Yannick Ferket, en die lobde de ver uitgekomen doelman: 4-0.
En nog was de doelpuntenshow niet over. Claudio Ruva zette zich knap door op de flank en bracht de bal voor doel, waar de net ingevallen Fre Deny de forfaitscore binnenliep: 5-0.
Enkele minuten later werkte Fre Deny zich helemaal op als supersub toen hij met een rake knal de 6-0 op de bordjes zette; een vernedering voor Zarren.
Toch konden de bezoekers nog de eer redden; op hoekschop kon een een Zarren-speler, geholpen door de wind, de 6-1 binnenkoppen. Vijf minuten later moest doelman Van Meenen nog een afstandsschot uit zijn doel ranselen, maar verder kwamen de bezoekers niet meer. Eindstand: 6-1.

Indrukwekkende zege van Westende, dat nu een kloofje slaat met de niet-eindrondeplaatsen.

10:22 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-01-08

Nieuwkapelle - DAVO 1-2

DAVO stond voor de moeilijke verplaatsing naar Nieuwkapelle, dat al heel wat toppers verraste in eigen huis.

Na amper één minuut stond DAVO al op rozen: Fre Deny zette zich goed door en kon de bal voorbrengen. Yannick Ferket hoefde de bal enkel in doel te lopen: 0-1.
Toch was Nieuwkapelle niet aangeslagen en het ging op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg in een korte tijdspanne enkele hoekschoppen maar kon die niet verzilveren. Aan de overkant kon Yannick Ferket scherp counteren. Hij werd, zo leek het, foutief gestuit maar de scheids sloot de ogen. Een rode kaart had hier wellicht op z'n plaats geweest. De Westendse frustratie was nog warm toen een Nieuwkapelle-spits opeens alleen voor doel verscheen: zijn trap strandde op de binnenkant van de paal.
Het bleek uitstel van executie want kort voor het rustsignaal kopte De Nieuwkapelle-spelmaker Boussemaere de 1-1 aan de tweede paal binnen. Rust: 1-1.

Na de rust kwam Nieuwkapelle gretig uit de kleedkamers. DAVO had het moeilijk om er nog uit te komen. Op een counter kon de ingevallen Nieuwkapelle-spits bijna scoren, maar zijn schot ging voorlangs. Aan de overkant kon Bram Keirsebilck koppen na hoekschop, maar hij schampte de bal en die ging voorlangs.
Op een scherpe counter was het dan toch raak voor DAVO: Yannick Ferket werd alleen weggestuurd, en hij werkte beheerst af naast de doelman: 1-2.
Kort daarop werd Claudio Ruva na een warrige fase met rood weggestuurd door de scheids. Waarom was niet duidelijk, het leek een thuisverdediger te zijn die natrapte naar Claudio ...DAVO nog een kwartier met tien verder.
Toch kreeg het nog kansen om de score te verhogen. Yannick Ferket verscheen nog twee keer voor de keeper, maar deze keer lukte het niet om te scoren. De laatste vijf minuten waren nog pompen of verzuipen, maar DAVO hield stand en pakte zo drie belangrijke punten mee naar huis.

Door de nederlaag van Zarren komt DAVO nu op de tweede plaats. Het staat zes punten voor de eerste niet-eindrondeplaats.

19:09 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-01-08

Vladslo - DAVO 1-1

Derde keer goede keer voor Vladslo-Westende, nadat de match reeds twee keer werd afgelast.

Al kon de match niet slechter beginnen voor DAVO: een schot van aan de 16 meter werd met moeite gestopt door Gerd Van Meenen, maar in de rebound ging de bal na geharrewar wel binnen: 1-0 na vijf minuten.
Westende ging op een zwaar veld op zoek naar de gelijkmaker. Yannick Ferket, Benny Reunbrouck en Fre Deny kregen kansjes, maar de bal ging er niet in. Ruststand: 1-0.

In de tweede helft drukte Westende de thuisploeg meteen op de eigen helft. Toen een bal achter werd gelegd, leek een doelpunt in de maak maar niemand van DAVO kon zijn voet tegen de bal zetten. Daarna volgden veel hoekschoppen en vrije trappen voor DAVO, maar telkens zat er wel een verdedigend been tussen. Het was zelfs Vladslo die op de counter bijna de 2-0 scoorde, maar de thuisspeler besloot over.
Het leek een zure nederlaag te worden voor DAVO, maar vijf minuten voor affluiten kon Thomas Van Broeck de bal toch over de achterlijn tikken: 1-1.
Intussen was Vladslo al tot tien herleid en één minuut na de gelijkmaker moest het zelfs met negen verder na een tweede rode kaart. DAVO drukte nog vijf minuten tegen negen thuisspelers, maar een tweede doelpunt kwam er niet meer. Eindstand: 1-1.

Mits winst kon DAVO uitlopen op de achtervolgers, maar het bleef steken op een gelijkspel. Snaaskerke, voor het seizoen toch als titelfavoriet gezien, ging met 1-4 de boot in tegen Lombardsijde. DAVO staat nu vier punten voor de vijfde plaats.Nog afgelopen week stonden er twee vriendschappelijke matchen op het programma: in Wenduine verloor Westende met 4-3, tegen GS Middelkerke ging het met 1-4 de boot in (doelpunt Claudio Ruva)

00:16 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |