21-01-08

Nieuwkapelle - DAVO 1-2

DAVO stond voor de moeilijke verplaatsing naar Nieuwkapelle, dat al heel wat toppers verraste in eigen huis.

Na amper één minuut stond DAVO al op rozen: Fre Deny zette zich goed door en kon de bal voorbrengen. Yannick Ferket hoefde de bal enkel in doel te lopen: 0-1.
Toch was Nieuwkapelle niet aangeslagen en het ging op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg in een korte tijdspanne enkele hoekschoppen maar kon die niet verzilveren. Aan de overkant kon Yannick Ferket scherp counteren. Hij werd, zo leek het, foutief gestuit maar de scheids sloot de ogen. Een rode kaart had hier wellicht op z'n plaats geweest. De Westendse frustratie was nog warm toen een Nieuwkapelle-spits opeens alleen voor doel verscheen: zijn trap strandde op de binnenkant van de paal.
Het bleek uitstel van executie want kort voor het rustsignaal kopte De Nieuwkapelle-spelmaker Boussemaere de 1-1 aan de tweede paal binnen. Rust: 1-1.

Na de rust kwam Nieuwkapelle gretig uit de kleedkamers. DAVO had het moeilijk om er nog uit te komen. Op een counter kon de ingevallen Nieuwkapelle-spits bijna scoren, maar zijn schot ging voorlangs. Aan de overkant kon Bram Keirsebilck koppen na hoekschop, maar hij schampte de bal en die ging voorlangs.
Op een scherpe counter was het dan toch raak voor DAVO: Yannick Ferket werd alleen weggestuurd, en hij werkte beheerst af naast de doelman: 1-2.
Kort daarop werd Claudio Ruva na een warrige fase met rood weggestuurd door de scheids. Waarom was niet duidelijk, het leek een thuisverdediger te zijn die natrapte naar Claudio ...DAVO nog een kwartier met tien verder.
Toch kreeg het nog kansen om de score te verhogen. Yannick Ferket verscheen nog twee keer voor de keeper, maar deze keer lukte het niet om te scoren. De laatste vijf minuten waren nog pompen of verzuipen, maar DAVO hield stand en pakte zo drie belangrijke punten mee naar huis.

Door de nederlaag van Zarren komt DAVO nu op de tweede plaats. Het staat zes punten voor de eerste niet-eindrondeplaats.

19:09 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.