19-12-07

DAVO Westende - WS Bulskamp: 4-2

Na de 1-1 tegen een sterk Bulskamp in de heenronde moest DAVO iets rechtzetten.
Er werd direct druk gezet en opnieuw kon er al gescoord worden in de openingsminuten, na wat geharrewar kreeg Thomas de bal voor zijn voeten en kon in de verste hoek afwerken. Een goed begin.
Daarna kwam Bulskamp beter in de match en na een kwartier stonden de bordjes weer in evenwicht. De thuisploeg moest nu weer gaan zoeken naar een doelpunt. Na een 25-tal minuten moest Benny vervangen worden, na een pijnlijke blessure, Door Chris. Die rook zijn kans om zich opnieuw te bewijzen. 5 minuten later was het al raak, Claudio brak door op rechts na een snelle aanval, Chris was goed gevolgd en kon de 2-1 tegen de netten drukken. 1 minuut later was het de beurt aan Yannick die deze keer het doelpunt aanbood voor Chris, 3-1. Met deze stand gingen we ook de rust in.

Na de rust ging Westende op zoek naar een vierde doelpunt, enkele kansen maar geen doelpunten tot gevolg. Zoals zo dikwijls viel er letterlijk een doelpunt uit de lucht. Een corner van Dennis kon door Sven, na wat gekluts, afgewerkt worden. 4-1, match gespeeld. Davo kreeg nog enkele kansjes om de voorsprong uit te breidden, maar ook Bulskamp kon nog enkele keren snel counteren, met een 4-2 tot gevolg. Deze stand bleef op de borden staan.

Na een onverwachte 1 op 9 zette Davo dit recht door met een 9 op 9 op Lombardsijde en thuis tegen Koekelare en Bulskamp. Dit weekend volgt er een belangrijke match op Vladslo. Mits winst komt Davo op de tweede plaats.

10:48 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-12-07

Vladslo - DAVO

Door het slechte weer van de laatste dagen werd deze match afgelast. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Vrijdagavond had opnieuw de DAVO-Kwis plaats in de kantine. De leiding was weer in handen van quizmasters Michael Ghewy en Laine. Wie Erik Van Looij en wie Rik Torfs was, moet u zelf maar uitmaken ...
De kwis werd gewonnen door het viertal Claudio Ruva, Benny Reunbrouck, Chris Niville en Bram Keirsebilck. Dit is natuurlijk geen verrassing ;) Bij sommigen liepen de frustraties hoog op. Yannick Ferket kon de druk niet meer aan, want ondanks zijn 'Sudoku-kwaliteiten' ging hij toch de boot in. Op de koop toe zag hij zaterdag op een andere kwis ook nog Hubert 'Witse' Daemen aan als Herbert Flack. Dat kostte hem twee bakken bier aan Thomas. En zondag werd de match dan nog eens afgelast ook. Tzat nie mee voor Yannick afgelopen weekend ...

15:54 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-12-07

DAVO - Koekelare 4-0

Westende stond voor een moeilijk opdracht tegen leider Koekelare.

Vanaf de aftrap was het duidelijk dat de forse wind een belangrijke rol zou spelen. DAVO startte wind mee en moest dus op zoek naar goals in de eerste helft.
En die goals kwamen er al verrassend snel. Na tien minuten kopte Claudio Ruva een verre inworp van Dennis binnen, twee minuten later trapte Thomas Van Broeck fraai binnen in de verste bovenhoek en op het kwartier werd het zowaar 3-0 toen een vrije trap van Dennis Vandenhouweele, geholpen door de wind, over de doelman binnenwaaide: 3-0 na amper een kwartier voetballen.
Koekelare ging nu op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de forse tegenwind belette de leider om een vloeiende aanval op te zetten. Even voorbij het halfuur was het zelfs DAVO dat opnieuw toesloeg. Een hoekschop werd aan de eerste paal door Bram Keirsebilck met het hoofd gedevieerd: 4-0, meteen ook de ruststand.

Dat het een moeilijke tweede helft ging worden voor DAVO stond vast. Koekelare had nu de wind mee en zou daar wel eens optimaal van gebruik kunnen maken. Na amper vijf minuten was het al bijna zover toen een Koekelaarse spits door de buitenspelval glipte. Zijn lob strandde echter op doelman Van Meenen. Na die kans bleef de Koekelaarse stormloop echter uit. Het was zowaar Westende dat op de counter nog kansen kreeg. Fre Deny werd foutief gehaakt door de doelman maar liet na om zich te laten vallen, waardoor de ref niet naar de stip wees. Ook Benny Reunbrouck en Claudio Ruva kregen kansen om de forfaitscore op het bord te zetten, maar de kansen gingen niet binnen. Intussen hoopte Koekelare nog steeds op een aansluitingsdoelpunt, maar tot echte kansen kwam het niet. Het kon enkel nog dreigen met enkele afstandsschoten, maar de leider gaf nooit de indruk om terug in de match te kunnen komen.
De eindstand bleef dan ook 4-0, een schitterende zege voor DAVO, dat zo 6/6 pakt met een doelsaldo van 10 tegen 1.

Volgende week wacht een moeilijke verplaatsing naar ploeg in vorm Vladslo.

22:06 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |