03-12-07

DAVO - Koekelare 4-0

Westende stond voor een moeilijk opdracht tegen leider Koekelare.

Vanaf de aftrap was het duidelijk dat de forse wind een belangrijke rol zou spelen. DAVO startte wind mee en moest dus op zoek naar goals in de eerste helft.
En die goals kwamen er al verrassend snel. Na tien minuten kopte Claudio Ruva een verre inworp van Dennis binnen, twee minuten later trapte Thomas Van Broeck fraai binnen in de verste bovenhoek en op het kwartier werd het zowaar 3-0 toen een vrije trap van Dennis Vandenhouweele, geholpen door de wind, over de doelman binnenwaaide: 3-0 na amper een kwartier voetballen.
Koekelare ging nu op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de forse tegenwind belette de leider om een vloeiende aanval op te zetten. Even voorbij het halfuur was het zelfs DAVO dat opnieuw toesloeg. Een hoekschop werd aan de eerste paal door Bram Keirsebilck met het hoofd gedevieerd: 4-0, meteen ook de ruststand.

Dat het een moeilijke tweede helft ging worden voor DAVO stond vast. Koekelare had nu de wind mee en zou daar wel eens optimaal van gebruik kunnen maken. Na amper vijf minuten was het al bijna zover toen een Koekelaarse spits door de buitenspelval glipte. Zijn lob strandde echter op doelman Van Meenen. Na die kans bleef de Koekelaarse stormloop echter uit. Het was zowaar Westende dat op de counter nog kansen kreeg. Fre Deny werd foutief gehaakt door de doelman maar liet na om zich te laten vallen, waardoor de ref niet naar de stip wees. Ook Benny Reunbrouck en Claudio Ruva kregen kansen om de forfaitscore op het bord te zetten, maar de kansen gingen niet binnen. Intussen hoopte Koekelare nog steeds op een aansluitingsdoelpunt, maar tot echte kansen kwam het niet. Het kon enkel nog dreigen met enkele afstandsschoten, maar de leider gaf nooit de indruk om terug in de match te kunnen komen.
De eindstand bleef dan ook 4-0, een schitterende zege voor DAVO, dat zo 6/6 pakt met een doelsaldo van 10 tegen 1.

Volgende week wacht een moeilijke verplaatsing naar ploeg in vorm Vladslo.

22:06 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.