26-11-07

Lombardsijde - DAVO 1-6 !

Na een 1/9 wilde DAVO zich herpakken in de derby tegen Lombardsijde.

Al na tien minuten mocht Westende een eerste keer juichen. Yannick Ferket zette zich door en lobde de bal over de uitkomende doelman: 0-1. Lombardsijde wilde meteen iets rechtzetten en doelman Van Meenen moest enkele keren gepast ingrijpen. Een viertal hoekschoppen in vijf minuten leverden ook niets op voor Lombardsijde. Het was daarentegen Westende dat wat gevleid op 0-2 kwam. Bij een inworp verkeek de thuiskeeper zich volledig en Fre Deny liep de bal over de doellijn.
Vijf minuten later kwam Lombardsijde echter terug in de match. De bal werd slecht ontzet bij DAVO en een thuisspeler kon de bal voorbij Gerd Van Meenen trappen:1-2.
DAVO kende nog enkele keren meeval toen de bal op een hoekschop van de lijn werd gekeerd. Claudio Ruva werd aan de overzijde omvergelopen door de Lombardsijde-doelman, maar de bal ging niet op de stip. Het was uitstel van executie want Yannick Ferket scoorde één minuut voor de rust zijn tweede van de middag:1-3.

Lombardsijde kwam gretig uit de kleedkamers, maar kwam niet echt aan kansen. Het was Claudio Ruva die zelfs de 1-4 tegen de touwen kopte. Intussen pakte Lombardsijde-spits Vlieghe zijn tweede gele kaart na evenveel keer handsspel. DAVO had nu vrij spel om naar hartelust te counteren. Yannick Ferket maakte er met een lobbal 1-5 van en Dennis Vandenhouweele kon ongehinderd richting goal lopen om de 1-6 naast de doelman te leggen. Westende kreeg nog kansen op ruimere cijfers maar de counters waren niet altijd zorgvuldig. Ook doelman Gerd Van Meenen moest nog één keer ingrijpen. Eindstand: 1-6.

Een fantastische zege van DAVO op het veld van de buren. In de eerste helft ontsnapte DAVO enkele keren, maar in de tweede helft was het heer en meester. De thuisdefensie werd bij momenten voorbijgelopen. DAVO sluit opnieuw aan met de kopgroep en staat op gelijke hoogte van Merkem en Jonkershove. Volgende week komt leider Koekelare op bezoek.

Ook een bedankje aan de trouwe supporters die DAVO vocaal enorm gesteund hebben !

13:14 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-11-07

DAVO - Jonkershove 2-3

Na de 1/6 zocht Westende opnieuw de overwinning. Het begon dan ook aanvallend.

Dat leverde al snel kansen op via Franky Lambrecht en Claudio Ruva, maar hun schoten gingen nipt naast. Na een twintigtal minuten klom DAVO dan toch op voorsprong. Claudio kraakte zijn schot maar de bal verdween toch in de verste benedenhoek: 1-0, oververdiend. DAVO kreeg onder andere via Smagge, Yannick en Franky nog kansen op meerdere goals, maar de 1-0 bleef op het bord. Het missen van die kansen brak Westende zuur op, want kort voor de rust week een vrije trap van Jonkershove af. Gerd Van Meenen had nog een reactie in huis, maar in de rebound ging de bal toch binnen: 1-1, tegen de gang van het spel in én een koude douche voor de thuisploeg.

Tot overmaat van ramp slikte DAVO al vroeg in de tweede helft een tweede tegengoal. Leplae, de beste man bij de bezoekers, trapte vanuit een scherpe hoek aan de eerste paal binnen: 1-2. Een zware klap voor DAVO dat nu op achtervolgen aangewezen was. De scheidsrechter werkte ook niet echt mee, want telkens weer werd een Westendse aanval afgefloten voor buitenspel of een fout. Om het nog erger te maken trapte een bezoeker van op zo'n 20 meter nog eens de 1-3 tegen de netten, DAVO uitgeteld. Toch probeerde Westende nog de bakens te verzetten. Tien minuten voor tijd kopte Claudio Ruva zijn tweede tegen de netten: 2-3, Westende had nog tien minuten om de gelijkmaker te prikken. Het kreeg daar nog enkele kansjes voor, maar de afwerking stokte. Franky werd in de slotfase nog randje strafschopgebied neergehaald, maar de scheids sloot andermaal de ogen. Zo eindigde deze match op een ontgoochelende 2-3.

Op basis van de eerste helft verdiende Westende de zege, maar de bezoekers waren in 90 minuten scherper in de zone van de waarheid. Met 1/9 laat DAVO de tweede plaats in de heenronde liggen. Zondag staat de derby tegen Lombardsijde voor de deur.

20:49 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-11-07

Bulskamp - DAVO 1-1

DAVO kwam door schorsingen en blessures gehavend aan de aftrap. Toch moest Bulskamp zeker te pakken zijn.

De thuisploeg speelde voor het eerst in jaren weer op het eigen veld en wilde iets tonen. Gerd Van Meenen moest al snel een eerste keer ingrijpen. Het was slechts uitstel, want kort daarna zette een Bulskamp-spits zich door in het strafschopgebied. Tijdens het ontzetten kreeg Smagge de bal ongelukkig tegen de arm en de ref wees naar de stip. De penalty werd feilloos omgezet: 1-0.
Amper vijf minuten later ging de bal echter ook op de stip voor Westende. Dennis Vandenhouweele zette rustig om, 1-1 en Westende weer in de match.
µNog geen vijf minuten later kreeg DAVO een tweede kans via strafschop, nadat Claudio foutief werd gestuit. Dennis zette zich opnieuw achter de bal, maar de doelman pareerde de penalty. Zo bleef het 1-1 tot aan de rust.
DAVO probeerde in de tweede helft de bakens te verzetten, maar het is Bulskamp die de beste kansen noteerde. Er waren enkele gevaarlijke standjes voor de DAVO-goal maar telkens kon de bal ternauwernood ontzet worden. Vijf minuten voor affluiten kreeg DAVO zowaar de kans op de drie punten toen Yannick Ferket alleen voor de doelman kwam. Hij omspeelde de doelman en werd al dan niet foutief gestuit. De scheids gaf geen derde strafschop en bijna ging thuisploeg Bulskamp in de slotfase nog met de drie punten aan de haal. De bal leek binnen te gaan maar doelman Van Meenen kon de bal op de lijn nog klemmen. Eindstand: 1-1.

Op basis van de doelkansen verdiende DAVO niet echt meer dan een puntje. Weliswaar is dit gelijkspel een ontgoocheling, zeker omdat Zarren op een gelijkspel bleef steken tegen Snaaskerke en de tweede plaats opnieuw binnen bereik lag. Na de 1-6 tegen Vladslo en Bulskamp moet Westende zich herpakken de komende weken. Met matchen tegen Jonkershove, Lombardsijde & Koekelare wordt dat niet makkelijk.

12:09 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-11-07

DAVO - Vladslo 0-2

Dit weekend stond VV Vladslo als tegenstander op het veld, een geduchte tegenstander want met een 7 op 9 konden ze aansluiten met de subtop.

Davo begon met vol vertrouwen aan de match maar al na 1 minuut kregen we een koude douche: Via een snelle aanval over links trapte de Vladslo-flank de 0-1 staalhard tegen de netten. Davo was al direct op achtervolgen aangewezen. Westende liet zich echter niet doen, maar de tegenstander liet voetballen niet toe. Dus werd het eerder gevechtsvoetbal. Westende kreeg wel de beste kansen maar telkens schoten we net iets te kort. De 0-1 stond aan de rust op het bord.

Nog geen 2 minuten gespeeld in de tweede helft en het kwaad geschiedde alweer, Bram Keirsebilck kreeg zijn 2de gele kaart van de match en mocht zo het veld verlaten… De tweede, gele kaart was wellicht terecht maar de eerste was een aangeschoten bal op de schouder en dus geen handspel. Ondanks het numerieke overwicht van de uitploeg, kon Vladslo toch geen enkele deftige combinatie in elkaar puzzelen. Davo bleef de betere ploeg, met enkele kansen en een penalty als gevolg. Sven trapte de elfmeter hard, maar de bal belandde op de lat. Als klap op de vuurpijl pakte Sven twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart, 9 tegen 11 was het toen nog. De scheids werd zwaar onder vuur genomen en om zijn grote onkunde nog eens te bewijzen kreeg een speler van Vladslo volledig onterecht ook nog een rode kaart onder de neus geduwd, hij maakt er letterlijk een potje van. Tien minuten later mocht er dan nog eentje van Vladslo gaan douchen, 9 tegen 9. Davo bleef drukken maar het doelpunt viel in de blessuretijd ongelukkig aan de overkant. Kevin wou de bal terugkoppen naar Gerd, maar dat lukte hem precies niet zo goed: 0-2, match gespeeld.

Soms zijn er van die dagen dat alles tegenvalt….Deze zaterdag was er zo ééntje. Kansen bij de vleet, rode kaarten, gemiste penalty, … Een zuur verlies, temeer Zarren naar de tweede plaats wipt. DAVO blijft echter wel in de top drie en gaat volgende week tegen Bulskamp opnieuw voor een driepunter.

00:30 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |