26-11-07

Lombardsijde - DAVO 1-6 !

Na een 1/9 wilde DAVO zich herpakken in de derby tegen Lombardsijde.

Al na tien minuten mocht Westende een eerste keer juichen. Yannick Ferket zette zich door en lobde de bal over de uitkomende doelman: 0-1. Lombardsijde wilde meteen iets rechtzetten en doelman Van Meenen moest enkele keren gepast ingrijpen. Een viertal hoekschoppen in vijf minuten leverden ook niets op voor Lombardsijde. Het was daarentegen Westende dat wat gevleid op 0-2 kwam. Bij een inworp verkeek de thuiskeeper zich volledig en Fre Deny liep de bal over de doellijn.
Vijf minuten later kwam Lombardsijde echter terug in de match. De bal werd slecht ontzet bij DAVO en een thuisspeler kon de bal voorbij Gerd Van Meenen trappen:1-2.
DAVO kende nog enkele keren meeval toen de bal op een hoekschop van de lijn werd gekeerd. Claudio Ruva werd aan de overzijde omvergelopen door de Lombardsijde-doelman, maar de bal ging niet op de stip. Het was uitstel van executie want Yannick Ferket scoorde één minuut voor de rust zijn tweede van de middag:1-3.

Lombardsijde kwam gretig uit de kleedkamers, maar kwam niet echt aan kansen. Het was Claudio Ruva die zelfs de 1-4 tegen de touwen kopte. Intussen pakte Lombardsijde-spits Vlieghe zijn tweede gele kaart na evenveel keer handsspel. DAVO had nu vrij spel om naar hartelust te counteren. Yannick Ferket maakte er met een lobbal 1-5 van en Dennis Vandenhouweele kon ongehinderd richting goal lopen om de 1-6 naast de doelman te leggen. Westende kreeg nog kansen op ruimere cijfers maar de counters waren niet altijd zorgvuldig. Ook doelman Gerd Van Meenen moest nog één keer ingrijpen. Eindstand: 1-6.

Een fantastische zege van DAVO op het veld van de buren. In de eerste helft ontsnapte DAVO enkele keren, maar in de tweede helft was het heer en meester. De thuisdefensie werd bij momenten voorbijgelopen. DAVO sluit opnieuw aan met de kopgroep en staat op gelijke hoogte van Merkem en Jonkershove. Volgende week komt leider Koekelare op bezoek.

Ook een bedankje aan de trouwe supporters die DAVO vocaal enorm gesteund hebben !

13:14 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.